-
szczecin/przeclaw kisielnicki. naprawia mnostwo aut z niemiec m.in ferrari f430robil. ogolnie cenia sie ale maja pojecie. nie chce jakos mocno zachwalac bo wiadomo ze moze byc roznie ale u mnie po naprawie jest ok. dodatkowo ostatnio wymieniali mi przeguby wew. co do uzywanej skrzyni. w tych aisin siadaja elektrozawory ( poczytaj ilu ludziom to sie dzieje w renault, volvo gdzie te skrzynie tez chodza ) po przebiegu 200tys zaczyna sie zabawa. wydasz 3tys i masz spokoj. uzywane skrzynie chodzily kiedys po 2-2,2 wiec nie wiem czy sie oplaca. no chyba ze skrzynia jest na aucie i mozesz ja potestowac.
-
http://midparts.com.pl/pl/p/AW55-50-...ROZAWOROW/3314
Prosze bardzo kto mi to założy Józefów atakować?? podjade u mnie na Rząsawy aisiny do volvo robią zobaczymy
Lektura
http://www.prnd.pl/aw55-50-automatyc...egow,4,44.html
-
mozesz sobie poczytac na tej stronie ze elektrozawory nalezy skalibrowac z plyta skrzyni. jak nie masz daleko to jedz do midparts. wiem ze 90% zakladow wysyla do nich konwertery6 do regeneracji
-
Częstochowa- Zielona góra :-/
Wiem coraz więcej myślę że ogarne temat w przyszłym tygodniu zaczynam działać furacz na majówkę ma śmigać....
-
Jak sprawdzić stan oleju tzn jest jakiś bagnet ??
-
Jest, sprawdza sie na uruchomionym silniku, rozgrzanym oleju i chyba na pozycji "d" ale tego nie pamietam.
-
1. Jest bagnet z przodu skrzyni. Ciężko go zobaczyć bo jest dobrze zabunkrowany pomiędzy przewodami i rurami.
2. Olej sprawdza się na rozgrzanej do 70* skrzyni. Dobrze mieć kompa aby sprawdzić ją i wiedzieć z której skali odczytywać na bagnecie. Jak już będziesz znał temperaturę, to odpalasz auto, lewarek na P i obdzierając i parząc sobie rękę wyciągasz bagnet. Jest to bardzo niewdzięczna robota.
3. Wymiany statycznej oleju dokonujesz na ZIMNEJ SKRZYNI, czyli dzień wcześniej szykujesz sobie wszystko i na drugi dzień załatwiasz sprawę. Potrzebna Ci do tego będzie bańka 5l z odciętą górą i znacznikami zrobionymi co 0,25l. Potem odkręcasz korek od dołu skrzyni i zlewasz olej. Zejdzie pomiędzy 3,75 a 4l. Ile zlejesz tyle zalewasz przez bagnet do sprawdzania poziomu. Potrzebny Ci tam będzie wężyk taki z 10-15mm średnicy i lejek. Odpalasz auto, zagrzewasz olej, najlepiej się przejechać, ale wystarczy też powachlowanie lewarkiem między wszystkimi położeniami i powtarzasz pkt.2.
4. Jeśli okaże się że jest za mało oleju to dolewasz. Ale pamiętaj że ciepły olej się rozszerza, więc powoli z tym dolewaniem.
5. Pkt 3. należałoby powtórzyć ok 2x
-
Po kłopocie 1700 zl i dziękuje .....
1000 kilosów i 2x olej wymienić po 4 l , dynamicznie u nich 500 zl ale specjalnie do Wa-wy nie bede jechał :>
Wygledy koło Warszawki 1,5 dniówki i finisz .Gość tylko aisiny robi :>
dzieki za info przyda sie przy wymianie
-
A możesz podać jaka diagnoza i co było do wymiany może się komuś przyda jak będzie miał podobne objawy?
-
i co po wymianie skrzynia dziala idealnie?:D