Ja bym kolego wziął zwykły multimetr i sprawdził czy prąd dochodzi na świece żarowe.
Printable View
Ja bym kolego wziął zwykły multimetr i sprawdził czy prąd dochodzi na świece żarowe.
tak na szybko możesz się kablami rozruchowymi podpiąą i sprawdzić czy jakiś efekt będzie,jak to ktoś mi powiedział nie słychać ,żeby rozrusznik dawał pier....cie:)
- - - Updated - - -
albo wykręę jdną świecę i zobacz jak się rozgrzewa nie mogę znaleźć czy świece masz nowe, jeżeli stare to mogą rzarzyć tylko same kóńcówki
Sprawa wygląda tak: Okazało się, że błąd 1320 dot. Synchronizacji wałka rozrządu do wału korbowego spowodowany był uszkodzeniem tego wałka. Po jego wymianie i ponownym założeniu rozrządu sprawdzili kompresję i niestety ona jest problemem tego odpalania. Silnik został przez poprzedniego właściciela przegrzany i prawdopodobnie do wymiany są pierścienie natomiast nie wiadomo czy to pomoże. Pewnie będę szukał sprawnego silnika, bo może wyjść taniej niż naprawa. Tak, że u mnie powodem niezapalania alfy na mrozie jest brak właściwej kompresji na zimnym silniku. Jedynie 4-ty cylinder pracuje prawidłowo. Ten ostatni wykres to próba olejowa najsłabszego 2-go cylindra.