-
Panowie,
Po wielu poszukiwaniach mam możliwość kupienia centralki nr 50521871 z anglika.
Czy myślicie, że ten numer będzie kompatybilny, bo nie wiem jak tego epera czytać. Ale kluczowe moje pytanie dotyczy tego, czy jak ją podepnę to powinno już B&M chodzić? Czy dopiero teoretycznie po tym osiowaniu proxy?
-
- po podpięciu B&M musisz zrobić osiowanie, aby moduł się zarejestrowal w systemie.
-
ale chodzić powinna (przynajmniej w 159 jak zmieniłem z centralki z USB/Media na taką z USB/Media/navi piktogramowa to od razu działała), możliwe że będzie jednak ciągle migał przebieg dopóki nie zrobi proxi (tego nie pamiętam, zaraz po tym jak zobaczyłem że działa i że pojawiły się nowe menu do navi, robiłem proxi).
-
Wymontowalem ten co mam i nr jest: 50523953 nigdzie nie moge go znalesc - zamiennik to 51989250 ktorego tez nigdzie nie ma, szukałem też po vin - 50521871 i zammiennik 50521292 - dupa nigdzie nie ma (olx, allegro) co teraz zrobić? wybrać jakiś inny czy zaglądać codziennie, nie mam pojecia właśnie.
-
EDIT:
Rozwiązane, u mnie pomogło jak na razie odpięcie aku.
Po prostu -2 stopnie i Alfusia się wkurzyła. To jednak prawdziwa kobieta.
-
Witam mam pytanie czy migający licznik przebiegu może mieć związek z tylną wycieraczką?.Czytałem cały temat i z tego co u mnie widze to B&M działa łączy się z telefonem przyciski na kierze działają Mp3 działa.Pytam bo jakimś cudem dziwnym wycieraczka z tyłu zaczeła poprawnie działać.
-
licznik przebiegu będzie migał przy jakiejkolwiek niezgodności tego co jest zapisane w proxi a system widzi poprzez magistralę CAN - nie tylko to dotyczy modułu B&M. masz jakieś błędy jeszcze wyświetlane na zegarach? spalony bezpiecznik też może odciąć jakiś moduł który siedzi na CAN i stąd miga licznik. sprawdź co działa, co nie działa w aucie, sprawdź wszystkie bezpieczniki. a jak tam kabelki we wiązce z nadwozia do klapy - w jakim stanie - w Giuliettach one potrafią się pokruszyć/poprzerywać/zwierać i różne cuda moga się wtedy dziać.
-
Wiązka była już zrobiona.Ostatnio wymieniałem uszczelkę śmigła bo mi się woda lała do bagażnika.Odkąd wymieniłem tą gumę to wycieraczka chodzi prawidłowo wcześniej zatrzymywała się jak chciała.Przyciski na kierownicy działają bluetoth się łączy z telefonem sprawdze bezpieczniki.Innych błędów nie widać na desce.Dam znać jaka była przyczyna.
-
Problem rozwiązany przyczyną migającego licznika były poluzowane bezpieczniki pod deską rozdzielczą.Nie wiem dokładnie który odpowiadał za błąd bo dociskałem po kolei wszystkie i potem odpaliłem auto.Okazyjnie sprawdziłem też wiązki tylnej klapy i kable są zrobione idealnie fachowa rynka za granicą jednak się postarała.
-
Witam , mam problem z mijającym licznikiem kilometrow i z połączeniem z mp3 i telefon em . Kto moze mi to ogarnac w Bydgoszczy .