Update: wahacze dolne faktycznie były do wymiany. Zwracam honor panom z ASO ;)Cytat:
Napisał piter34
Printable View
Update: wahacze dolne faktycznie były do wymiany. Zwracam honor panom z ASO ;)Cytat:
Napisał piter34
Ja juz znalazlem fajny warsztacik gdzie bez mrugniecia okiem zostawiam autko.Wymieniali tam juz uszczelke pod glowica u mojego ojca w TS-ie i poki co zonkow zadnych.Jak zostawilem V-ke na wymiane rurek hamulcowych to przejrzal mi wszystko i powiedzial co mam jeszcze do zrobienia.I to mi sie podoba.Cytat:
Napisał RUDA
Jeszcze nie byłem. Miałem jechać w zeszły czwartek, ale coś mi wyskoczyło i przełożyłem wizytę na poniedziałek z samego rana, zaraz po świętach. Dam znać co i jak.Cytat:
Napisał darloss
Mam zamiar wybrać się na ten przegląd tym bardziej że wydaje mi się że z Bella coś jest nie tak. Najbliższą ASO mam we Wrocławiu ale w Legnicy jest ASO Fiata i tak się zastanawiam czyby nie u tu zrobić taki przegląd. Czy to jest wogóle wykonalne, czy w grę wchodzą tylko ASO Alfy?
No ja Kolego bylem 145-ką we Fiacie ale w Krakowie ;) To jedna grupa samochodow - Fiat, Alfa, Lancia wiec powinni Cie przyjac. Ale lepiej najpierw zadzwon i sie upewnij. No i umow sie...Cytat:
Napisał cin_ek
jutro właśnie chcę się umówić tylko nie wiem czy nie lepiej by się tym zajęli w czysto Alfa ASO, bo nie wiem jak często ludzie z Legnicy mieli kontakt z Alfą? Wszystko zrobili Ci jak trzeba Showtime?
Ja bylem bardzo zadowolony. Na poczatku jako jeden z nielicznych tutaj na forum dostalem pelne wydruki ze stacji diagnostycznej, plus kosztorys naprawy ;)
Bylem bardzo zadowolony. Ale nie daj sie im zwiesc. Nie wszystko co proponuja jest rzeczywiscie do wymiany :P
No i po przeglądzie.
Tak jak pisałem wyżej, byłem dzisiaj w Sycowie w ASO.
Sprawdzone zostały wszystkie punkty jakie oferuje ten bezpłatny przegląd.
1. Akumulator - sprawdzenie płynu (u mnie konieczna była dolewka)
2. Stan ogumienia - zewnętrzne oględziny
3. Układ hamulcowy - wciskanie pedału :) + sprawdzenie stanu płynu hamulcowego, rundka po placu
4. Układ kierowniczy - auto na podnośnik, manewry kierownicą, rundka po placu w ASO
5. Układ zawieszenia - kontrola luzów elementów zawieszenia + sprawdzenie szczelności amortyzatorów - niestety to wszystko ręcznie, w tym ASO nie mają żadnej wyżymarki, na której testują zawieszenie
6. Układ wydechowy - zewnętrzne oględziny, czy nie skorodowany, dziurawy itd.
7. Płyny eksploatacyjne - sprawdzenie czy nalane powyżej minimum, czy nie za dużo itd.
8. Wycieraczki - ocena stau wycieraczek + sprawdzenie płynu spryskiwaczy
9. Oświetlenie - sprawdzenie ustawienia świateł + regulacja.
Do wymiany mam uszczelkę przy kolektorze, poza tym wszystko gra jak trzeba :)
Jedyny papier jaki dostałem, to lista punktów jakie zostały sprawdzone. Ciężko tam o jakieś szczegółowe wykresy i parametry, jeśli większość odbywa się ręcznie.
Dodatkowo, już poza bezpłatnym serwisem podpiąłem auto pod komputer - 100zł, czyli standard jeśli chodzi o ASO.
Podsumowując - jestem zadowolony z wizyty, ale wydaje mi się, że brakuje tam jakiegoś elektronicznego systemu diagnozującego układ zawieszenia.
umówiłem się na sobotę do ADFAuto we Wrocławiu zobaczymy co wyjdzie. Póki co był wogóle problem żeby się tam dodzwonić na numer konkretny do serwisu. Kiedy zadzwoniłem na jakiś ogólny zostałem poproszony o podanie swojego numeru i za jakieś 5 minut oddzwonił szef serwisu, ale myślał że chce normalny przegląd kiedy wspomniałem o akcji rentgen powiedział tylko aha z pewną rezygnacją. Dzięki wam już wiem co dokładnie mają sprawdzić i będę żądał wykonania tych 13 punktów. Prosił również o podanie numeru rejestracyjnego po czym powiedział że już brałem w tym udział czym mnie zaskoczył ponieważ Alfa jest zarejestrowana od tygodnia dopiero i nigdzie z Nią jeszcze nie byłem. Ciekawe czy można 2 razy na to pojechać. Wybrałbym się jeszcze do ASO Fiata w Legnicy tak dla porównania.
no i po wizycie w ADFAuto. z 13 punktów wady wykryli w zawieszeniu - do wymiany wahacze z przodu górne i dolny z prawej z przodu, w oświetleniu - sprawdzić poprawność założenia żarówek świateł mijania, przy płynie chłodzącym wpisali -30 stopni, ale nie wiem o co im chodziło.
dostałem tylko listę co sprawdzone i z jakim wynikiem, wydruków nie dali ani nie chcieli ksera zrobić bo ponoć to są ich i oddają to do FAP. Na info że w innych ASO można otrzymać dostałem odpowiedź że takie ma Pan wytyczne i już.
Na przeglądzie przed rejestracją wyszło że tylne amortyzatory są do wymiany a ADF twierdzi że wszystko jest w jak najlepszym porządku z nimi.
Bella pokazała na co ją stać :D średnia prędkość na autostradzie 130 km/h a jeszcze czuć zapas tylko okropnie kierownica tłukła a jak się okazało że przez te wahacze. Ogólnie przegląd można zaliczyć na plus