To prawda,oryginalnie wersja 2,4 ma 80mm.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Bebok wrzuć fotki po montażu bo ciekawi mnie efekt na Sportwagonie, jak to wygląda ;)
Ten wydech ładnie wygląda no i cena mega atrakcyjna, sam bym to teraz kupił gdy nie fakt że rok temu kupiłem ULTERA za 860 zyka. Tu widzę jeszcze dodatkowo tą rurę przez to pewnie montaż jest ułatwiony bo nie trzeba ciąć jak w ulterze.
Potwierdzam, że jest cicho, ale ja i tak tłumika nie słyszę, tylko silnik, bo wygłuszyłem całe auto.
Niestety u mnie źle/za słabo podoginali rurę - trójnik i lewy wydech wystaje bardziej niż prawy. Nie mam palnika, żeby to podgiąć, sprawdzę tylko czy wyjście z tłumika jest stalowe - jak jest, to skrócę i pospawam. Jak jest alu to kupa.
Mogli się też postarać i pousuwać zadziory z cięcia w rurach i wygrzać farbę, bo trochę brudzi.
Ja miałem swoją rurę firmy MTS,jak pisałem wcześniej. Oni mi zakładali wszystko i naprawdę wszystko idealnie zgrali. Tłumiki nic mi nie brudzily. Macalem je dokładnie.
Ja kupię używke od 2.4 chyba...
ja zrobiłem sam ten wydech z kwasowki i mam go juz 5 lat...nic sie nie dzieje z nim
- - - Updated - - -
ale tłumik tylny prawy przerobilem kupując uzywke lewy
Chcesz tanio to plac dwa razy za robotę. Tanie to są.....na Ukrainie. Zmienić Alfe na punto II i będziesz miał tanio
Tak wygląda podwójny wydech Peśla z końcówkami 80mm.
Załącznik 223885Załącznik 223886Załącznik 223887
Niestety nie obyło się bez przeróbek - prawy tłumik miał źle przyspawane rury z obu stron, nie wspominając o doginaniu wieszaków zarówno w tłumikach jak i trójniku.
Szkoda, że nie dałeś większych końcówek, ale i tak lepiej niż seria
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Witam Panowie pomocy wydaje kosmiczne dzwieki koncowy tlumik do wymiany. W serwisie za org 1706 zl powiedzieli, oczywiscie odpada. Czy ta firma jest ok? Ktos montowal od nich? http://allegro.pl/tlumik-koncowy-alf...721817265.html
Ktoś wcześniej pisał, że taki wydech padł mu po krótkim czasie. Za te pieniądze kupisz na allegro dobrą oryginalną używkę (przed kupnem poproś o kilka zdjęć, porozmawiaj ze sprzedającym o jego stanie). Ja prawy wydech kupiłem od Brery ( do 159, jak są to b. drogo, lub 2szt. w kpl.) , wspawałem inną końcówkę i za 200zł mam fajne 2 lufy z tyłu.
Przyszedl mi ten wydech, nawet jest ok, gruba blacha, proszkowo pomalowany na zano, chromowana koncowka, zoabcyzmy jak z zywotnoscia. Jak na ta cene jest ok
Jest jakiś kod do ultera obecnie ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Używany wydech z 2.4 za 300 zeta, 100 zeta za dopasowanie przez mechaniora, sam wyciąłem zaślepkę i super!Załącznik 232503
Załącznik 232504
ja mam samą rurke wstawioną zprawej strony tylko jak gaz odpuszczam to strasznie turbo zawyje.niewiem czy to wina tego ze niema tłumika czy to że dpf i katalizator w nim jest wycięty
Maciek, to nie turbo wyje, tylko taki dźwięk z tłumika się wydobywa. Miałem tak samo w swojej 159. Mi się to nawet podobało ;)
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
mi się to nie podoba jak się tego pozbyć.ja obstawiam to ze mi wycieli ten katalizator.bo przed usunięciem dpfu tego niebyło
Może nie do końca mój wydech pasuje do tytułu, ale jest to Ragazzon Evo Line.
Zapomniałem tylko zmierzyć średnicę, dopiszę jak zrobię pomiar.
Wygląda to tak:
Załącznik 232698
Edit: Zmierzone i jest 90 mm.
Jak brzmi ten ragazzon w TBI?
Pozdrawiam.
- Rafał
Szału nie ma.
Nie wiem jak brzmiała seria, ale to co jest teraz nie umywa się np do seryjnego wydechu z Merivy OPC.
Coś tam sobie mruczy, na wyższych obrotach nawet coś tam zagra, ale jakiegoś szaleństwa nie ma.
Z drugiej strony nawet mi to pasuje. Po dwóch poprzednich ryczących potworkach odrobina ciszy nie zaszkodzi.
Co panowie powiecie na to ? http://allegro.pl/tlumik-koncowy-l-p...6.html#thumb/1
Jak brzmi przelot w dieslu ? Da się jeździć ?
Jak głośny diesel. Jakby miał wiskozę to by brzmiał bardziej kozacko :>
ja mysle do swojej zaladowac kwas zaraz po dpf, oczywiscie pustym :) i na koncu dwa takie przeloty http://allegro.pl/tlumik-sportowy-tu...829552577.html
Spoko ? Brać ?
http://allegro.pl/tlumik-koncowy-l-p...3.html#thumb/3
Coś tanio... Ulter to ponad 1000zł...
Bo były za ciche [emoji6] Tłumiki leżą u mechanika ,ale obcial w nich uchwyty.
U mnie jedna zimę już wytrzymały.
A co wy czekacie tak na tą zimę, tłumiki są z amelinium to wyłysiejecie zanim się rdzy doczekacie.
Dacie radę nagrać dźwięk tego przelotu Peśla?