Nie jeżdżę kabrio ale wiem jaka efekty ma klima przy zamkniętych oknach , a jaką przy otwartych
Printable View
Nie jeżdżę kabrio ale wiem jaka efekty ma klima przy zamkniętych oknach , a jaką przy otwartych
Z nawiewu leci chłodne powietrze i w jednym i drugim przypadku i tak naprawdę to jest zbawienne przy opuszczonym dachu.
Kolego wyobraź sobie, że stoisz na przejściu dla pieszych w pełnym słońcu przy 30 stopniach Celsjusza. Naprawdę nie marzysz wtedy i choćby lekkim nadmuchu chłodnego powietrza?
Tak jak pisałem, jestem przyzwyczajony do upałów na Moto a nie jeżdżę w t-shirt'cie i szortach jak niektórzy. Wrócimy do tematu na jesieni. Zobaczymy jak będzie u mnie.
Dasz radę ! Nie demonizujmy...
Poza tym, nie ma klimy, ale jest V6...da się przeżyć, myślę.
Wiele modeli cabrio, także obecnie produkowanych, nie ma klimy z założenia. Poza tym nie słyszałem jeszcze żeby ktoś umarł przez usmazenie we własnym cabrio...
Kamień z serca... :)
;) ja bym się bardziej martwił ta czteroramienną kierownicą niż klimatyzacją ;P
Musiałeś mi przywalić jak już się wybroniłem z klimą :)
Ale nikt nie mówi, że się nie da, tylko że lepiej mieć [emoji14]
Kierownica była mało udana w pierwszej serii, nijak nie pasowała do bryły zewnętrznej auta, ale to chyba wpływ alfy 164...
Jednak tak jest w oryginale i raczej bym tak zostawił.
No właśnie...lubię stan oryginał w autach i Moto :)
Panowie, pojawiła się 3.2 w Holandii za 4.5k euro. Wasze opinie a może ktoś jest w pobliżu i zerknie:)
http://www.autoscout24.pl/offers/-28...n&id=284872208
Pozdr
2000 km w dwie strony Ale cena dobra choć przy tej cenie euro to wyjdzie 20 tys PLN + opłaty. 4 tys akcyza itp to w 30 tys powinieneś się zamknąć Ale jak szukasz czegoś takiego to już byłbym w trasie...
Wyglada na zadbana,ciekawe dlaczego jest zdjecie fotela pasażera a nie fotela kireowcy? Dodam,ze auto mialo trzech wlascicieli (od 04 2011 w tych samych rekach) i nie posiada waznego APK.
I to jest cena na takie auto.
Jakbym szukał....już byłbym w NL !
Cena akceptowana ale pewnie stan techniczny niezbyt. Ktoś ma transport;)?
Pozdr
Na klapie brak oznaczenia silnika. To normalne że były wersje bez?
Pozdr
Trochę jej historii na forum NL
http://www.alfaforum.nl/forum/archiv...p/t-51312.html
Pozdr
I co piszą?
Niewiele piszą i jakieś to zagmatwane. Historia sprzed ponad roku. Jest wzmianka o ogniu w komorze silnika ale nie kumam czy to żarty czy prawda.
Pozdr
Gdzie pisze o ogniu w komorze silnika? Bo jeśli chodzi o przed ostatni post to jest tam napisane "w ogloszeniu widze ze pali sie lampka silnika (palila sie juz 4 lata temy przy moim zakupie) czy serwis nie moze znalesc rozwiazania/przyczyny. Serwisowana u dilera? Hahahaha tak oczywiscie,ze nie"
To by bylo tyle w wolnym tlumaczeniu.
Post przedostatni i tłumaczenia Google: "Z reklamy: światło pożaru silnika. (Był z zakupu 4y.o. temu) garaże nie może znaleźć przyczyny. utrzymywane w alfa sprzedawcy / instalatora. Hahahahahahaha Uhu, utrzymywana w Alfa Dealer Jaja ODP"
Pozdr
Edytowalem post wyżej.
Cena z czegoś wynika...
- - - Updated - - -
Holendrzy mają tę auta drogie bo już wiedziałem kilka spiderów 3.2
Wpisy z forum nl sa z 2014 roku. Ten sam wlasciciel wystawil to auto w tamtym czasie za 4250 i nie sprzedal a teraz jest za 4500. Jak pisalem wyżej,na forum alfy nl nie ma wzmianki o ogniu.
Auto zarezerwowane już ale nie przeze mnie. Mam czas na zakup do... końca życia; )
Pozdr
Czyli ktoś zarezerwował?za tę pieniądze te auta znikają zwykle w ten sam dzień :)
Tym bardziej takie...
Daleka droga a gość telefonu nie podał i na maila nie odpisał wiec ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Może to była okazja a może mina.
Pozdr
You never know...:)
Ja ostatnio znalazłem w Holandii Spidera 3.2 z uszkodzonym silnikiem za 2700 euro ale jak zadzwoniłem to już zostało po nim wspomnienie :) Niestety na takie fury trzeba polować z gotówką w portfelu.
Ogloszenie tej GTV 3.2 bylo juz w wakacje 2015 .Znajomy ktory byl zainteresowany tym autem dzwonil do wlasciciela, ten byl jakis dziwny, niby chcial sprzedac niby nie .Ciagle cos wymyslal i mowil, ze nie ma czasu auto juz raczej sprzedane itd .Zadko odbieral telefony, na maila nie odpisywal .
Co rozumiesz pod pojęciem mina. Tych aut nie można podczas zakupu mierzyć taką miarą jak Passata, których jest na pęczki na giełdzie z podejście jak nie ten to inny Jak się już takie auto trafi to się je kupuje i tyle. Jedyne co by mnie powstrzymało to fakt jakieś poważnej historii wypadkowej. Reszta jest spokojnie do naprawienia.
Dlatego na początku napisałem, że jak znalazł to już powinien być w drodze :)
Przy tak rzadkich furach i za tę kasę, ie ma co mlaskać...ja zwykle nie żałuje :)
Spoko oko. Zbieram doświadczenie. Podeślij ten namiar gdyby trza było z laweta jechać jak auto bez przeglądu stoi.
Pozdr
Ok :)
Ta dam. ...GTV PL salonu.
Czy ktoś rozpoznaje auto? Ponoć mechanik Rafał z tego serwisu Polinar jest na forum. Podstawowa kwestia czy nie ma ukrytej ściemy.
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-...5-IDejydB.html
Znam auto :)
Czytałem twój opis w wątku o częściach. Tam pytania :)