:edziahaha:
Nie przeczę, bajer- tak samo jak machanie wskazówkami które wszystkim się podoba:cool:
Printable View
Wyświetlanie tylko jednego parametru będzie akurat z przyzwoitym próbkowaniem.
Zapytam jeszcze raz bo nie dostałem odpowiedzi.Czy jest możliwość wyprodukowania tego urządzonka pod alfe bez kierownicy wielofunkcyjnej ?
No dobra, to jakie w końcu będą finalnie dołożone funkcje? Bo jest wiele propozycji a brak konkretnych deklaracji. Mi się osobiście podoba pomysł z kaskadowymi światłami (właścicielom z ksenonem z wiadomych przyczyn nie przypadnie do gustu) kasowanie oleju też jest fajne.
I przy okazji przesyłam pozdrowienia dla producenta maly_777 i forumowicza olo_84 za pomoc i uczciwość :) Śmiało można od nich brać towar :)
Witam, jest możliwość wykonania takiego modułu do fiata bravo rocznik 2007?
Najważniejsze co mnie interesuje to parametry dpf,
Kombinujecie już i tworzycie choinkę. Potwierdzam bez sens jest duplikować cokolwiek. Ja jestem zdania że to ma służyć a nie błyszczeć.
Mój moduł jest na updtacie. Już przed tym było trochę klikania, aby przekopać się przez wszystkie parametry, a wy jeszcze chcecie bzdety w stylu elektroniczny prędkościomierz (chociaż ten "własciwy" macie 2 centymetry obok), elektroniczy wskaźnik turbo czy wyświetlanie na jakim biegu jedzecie... Choć mały odwala kawał świetnej roboty, to to dalej nie jest fabryka, jest tylko jeden wyświetlacz w aucie i trzeba zachowac jakąś ergonomie użytkowania tego.
P.S. Składanie lusterek byłoby fajne. Welcome lighty tez, choć to już dla mnie bardziej bajer niż przydatna funkcja.
Welcome lighty to cos pieknego, odswieza mega auto, ale nie jakies choinkowe kaskadowe, zwykle mijania robią robote. Nie wiem czy to wykonalne "modułem"
Maly_777 wybacz ze tutaj ale nie mogę wysyłać wiadomości na priv, podaj mi proszę jakiegoś maila do kontaktu
Wysłane z mojego SM-T535 przy użyciu Tapatalka
Jakbyś miał to byś wiedział;) Funkcja którą od razu włączam w aucie biurowym.
I tyle, w pewnych sytuacjach lepiej się odczytuje. VAG tak mają i jest to całkiem sympatyczna funkcja.
Ale drodzy forumowicze, po co ta nerwówka? Wymieniamy się tutaj pomysłami, niektóre się podobają, inne nie, ale po co od razu pisanie, że "bzdet" albo "wiocha"? Ja na przykład nie bardzo rozumiem, o co chodzi z "welcome light", tylko nigdy nie miałem takiej funkcji - zapalają się światła i co? Ale skoro mówicie, że może być fajna, to z chęcią ją sprawdzę kiedyś. Tylko, moim skromnym zdaniem, chyba lepiej przeciwmgielnymi, bo raz, że nie oślepiają, dwa, nie ma problemu dla aut z ksenonami.
Na koniec i tak przyjdzie kolega maly i wybierze pomysły która jemu się podobają, jak uzna, że ma ochotę zaimplementować włączanie spryskiwaczy przy każdym otwarciu auta to nam nic do gadania [emoji1]
Tapatalk nie ogarnął i wstawił dwa razy, przepraszam, ten post do usunięcia.
A auta z xenonami to jakies gorsze ze mialby to byc problem. W bmw, autach koncernu psa i innych bez problemu zaacza sie xenon przy otwarciu auta
Jakieś pierdoły wymyślacie a standardowe moduły dla większości chętnych są jeszcze niedostępne. Poczekajcie, aż wyjdą wersje finalne i wtedy będzie można się zastanawiać co się komu podoba albo nie, zamiast zaśmiecać niepotrzebnie w chwili obecnej wątek.
Na razie nie będzie migania xenonem, wyświetlania prędkości ani zamykania lusterek.
Pozdrawiam :)
No i spoko, to co jest i tak skutecznie odwraca uwagę kierowcy od drogi :D kostka powstała z myślą o informacji o dopalaniu dpf-a
Porozsyłałem info o dostępności osobom które pisały do mnie na priv.
Jakbym kogoś pominął wszystkie informacje są dostępne po linkiem w sygnaturce: "SPRZEDAŻ"
Pozdrawiam :)
Skoro mamy tu "koncert życzeń", to ja też dołożę swój głos:
Automatyczne składanie lusterek z pilota: TAK
Rozkładanie lusterek po włożeniu kluczyka: TAK
Funkcja "welcome light": NIE
Cyfrowy prędkościomierz: TAK ale razem z numerem biegu dla wersji z automatyczną skrzynią biegów, która wyświetla tylko "D"
Za składanie lusterek dostałem indywidualną wycenę 1 milion zł. Składamy się B-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Dostaliśmy też sugestię automatycznego dopompowywania kół :)
Aż boję się spytać ile byś chciał ? [emoji13]
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
czyli finalnie, jakie opcje zostały dodane do wersji pro względem pierwszej edycji?
[MENTION=4833]maly_777[/MENTION],wiesz moze czy w tbi da sie odczytać cisnienie w układzie klimatyzacji? w mes i alfaobd tego nie ma dla tego ecu, a jest dla innych silnikow.
co do koncertu życzeń. fajnie byloby gdyby pewne sprawy mozna byli konfigurowac sobie samemu, np ja chce welcome light a ktos inny nie, ustawiam w jakims menu i zapisuje. kazdy ustawia jak chce, a ciebie nikt nie meczu o customowe wersje. to samo z obsluga danego silnika - najlepiej zeby byl do wyboru a nie preprogramowane przez Ciebie(może sie myle, ale zrozumiałem ze wysylasz dedykowaną wersje pod silnik). sprzedajesz wiec jedna wersje pro a nie bawisz sie w multum wariantow.
podsumowujac to co dotychczas pisalem ja proponuje:
-wszystkie silniki, wersje nadwozia, brery itp w jednym interfejsie
-konfiguracja przez uzytkownika - silnik/wersja, lusterka, welcome light, openning ceremony itp
-obniżanie obu lusterek przy cofaniu (automatyczne lub po nacisnieciu raz kakiegos przycisku kiery gdu wbity jest wsteczny; powrot do normalnego ustawienia np gdu od 10sek nie jest wbity wsteczny-przy manewrowaniu w trudnym miejscu zeby w kolko nie ruszalo lusterkami)
-domykanie szyb z pilota(chocby nieeleganckie ale przydatne) .
-welcome light halogeny lub mijania
-tbi (a dla innych jts-y czy mpi)
-mozliwosc zdalnej aktualizacji gdybys zrobil nowy firmware (moze byc np kabelek wymagany do dokupienia)
masz moze w głowie jakas perspektywe czasowa czy definitywne tak/nie odnosnie zaproponowanych funkcji?
czy ten moduł może współpracować z Fiatem Croma 2005 1,9 16V ?
Nad Cromą pracujemy.
Do w.w. będzie dostępna tylko wersja LITE
Coś takiego jak w Bravo:
https://www.youtube.com/watch?v=6b7NHfQQMTQ
moze byc wersja LITE byle tylko byl jakis podglad na stan DPF.