Niestety nawet po remoncie niczego nie możesz być pewien. No chyba, że znasz się na tym, i sam ten remont będziesz robił :)
Printable View
2.5 v6 problemow nie robi. a maneli duzo zostaje takich samych wiec mozna to spokojnie ogarnac. tak czy siak. remont ts'a jest lepszy niz szukanie nowego motoru. niech Ci wyjdzie 3.5 kpln max zycze z calego serca. ale badz przygotowany ze troche to potrwa i na wszystko co swiete nie dawaj ludziom ktorzy nie ogarniaja wlochow bo bedzie problem.
Oj tam, nie będzie tak źle... mam nadzieję :P a jak nie, to zrzucę w przepaść i kupię busssssso ;) Jak oddam do Irbisa, to dam znać co do jakości 'usługi'.
Majkel, jak jesteś w stanie wyciągnąć silnik z budy to jestem jeszcze w stanie zrobić Ci ten silnik na tip top ;)
Hehe zadziwię Cię, ale nie mam pod domem wyciągarki do silników :P
Siema
Wie ktoś ile w Irbisie biorą za rozrząd,części+robota?
Właśnie dzwoniłem do Irbisu to wszystko razem komplet rozrząd z robotą od 700 do 900pln,więc w przyszłym tygodniu odstawiam tam bryczke to od razu zaglądną w zawiechę po zimie.
Panowie cena 400 zl za wymiane z tylu: 2x amortyzator , 2 tuleje zwrotnicy i 2 wachacze wzdluzne to dobra cena czy facet przegial?
Dodam ze krzyknal tyle przed wymiana na zasadzie ,,okolo 400 zl" a w trakcie roboty chlopy sie troche nameczyly bo tyl nie byl ruszany od momentu wyjazdu z fabryki wiec wszystko bylo porzadnie zapieczone
Zna ktos warsztat/serwis ktory zajmuje sie naprawa panelu climatronic`a? wyswietla normalnie a po chwili wyskakuje mi ,,chinszczyzna" na wyswietlaczach a wole sam sie za to nie brac :)
podjedź do bzoma centrum ogumienia (autoserwis) tam jest specjalista od klimatyzacji i wszystkiego z nia zwiazana. Pozdero
Witam. Mój pierwszy post więc się przywitam. Witam ;)
Panowie i Panie, pytanie gdzie polecicie sprawdzić Alfe przed zakupem? Chodzi o tą:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-alf...C22575502.html
Jestem już po jeździe próbnej. Podoba się. Mam zastrzeżenia co do historii auta - gdyż, co nie jest oczywiste patrząc na to ogłoszenie - jest to zakamuflowany Handlarz.
Wg niego:
Było malowanie błotników i zderzaka - jeszcze u Niemca podobno. Zakupiony w Niemieckim serwisie/salonie jako auto "używane-gwarantowane"(wnioskuje, ze zostawione w rozliczeniu<?>) natomiast umowa sprzedaży między wyżej wymienionym Handlarzem a Niemcem ( poprzednim właścicielem ) Natomiast tej naprawy (niby drobiazgi parkingowe) dokonał serwis - cenna podskoczyła - ale i tak się opłacało.. Także jakoś to nie spójne się wydaje.
Oczywiście sprzedaje jako swoje - zarejestrowane i ubezpieczone na niego. Kupił w grudniu - sprzedaje teraz bo jak mówi - jest trochę za małe by zaczepić Kemping.. Wydaje mi się, że takie drobiazgi się jednak rozważa przy zakupie auta - po które się w dodatku jedzie aż do Niemiec, rejestruje, opłaca itp.. To nie Kurtka z Reserved, którą można sobie bezkarnie oddać następnego dnia - bo jednak za mała. Dlatego wnioskuje, ze to jednak auto sprowadzone na handel - co go nie dyskwalifikuje oczywiście.
Do zrobienia niedługo górne wahacze - ale bez pośpiechu jeszcze. No i brak zimowego ogumienia. Stoi na letnich i na tym koniec. Więcej wad nie stwierdziłem po pobieżnych oględzinach i krótkiej jeździe zapoznawczej. Wszystko działa bez zarzutu.
Wracając do tematu.
-Chciałbym sprawdzić kondycje silnika
-Spód auta pod kontem jakiś większych dzwonów ( sanki? podłużnice? )
-Zgodność wyposażenia wg VINu
-I podpiąć pod kompa w poszukiwaniu błędów lub innych rzeczy, które można tam sprawdzić.
Nie miałem wcześniej najmniejszej styczności z Alfą, ale zawsze mi się podobały bardzo !! Nie chce Diesla - tylko Pb.
Potrzebuje użytkowego samochodu. Sporo naczytałem się o tej słynnej awaryjności trochę drżę ale Ci co bronią Alfy i obalają mity zawsze podkreślają, że najważniejsze to kupić w dobrym stanie i z dobrego źródła. Dlatego zależy mi by wyeliminować maksimum ryzyka podczas tego prześwietlania.
Jestem z wykształcenia i z zawodu muzykiem. To wolny zawód - raz się zarabia super, raz przeciętnie a czasami w cale, także nie mogę uwiązać w problem typu skarbonka bez dna oczywiście z założeniem - że na serwisie nie należy oszczędzać.
Panowie, gdzie z nią się udać? Irbis? Auto stoi na Bielanach.
Pozdrawiam wszystkich alfoholików.
Leć do Irbisu,tera mamy obwodnice więc 15 minut z bielan i jesteś na miejscu. Tam ci zrobią wszystko i na końcu dostaniesz kosztorys z pieczątką i podpisem,żeby mieć gwarancję na robotę.
W którym miejscu na bielanach ten ALF stoi? Możesz też poszukać bryczki w dziale BAZAR i kupić od jakiegoś zapaleńca marki.
Dzięki,
Dzwoniłem tam i jako, że to dział gdzie polecamy serwisy - po moich dzisiejszych wrażeniach również mogę polecić. Głównie na podstawie kontaktu z klientem ponieważ z żadnej usługi jeszcze nie skorzystałem.
Ale dowiedziałem się co i jak oraz za ile i stwierdzam, że jak na dużą liczbę czynności do wykonania przy sprawdzeniu auta i wiele cennych informacji, które mogą mi przekazać cena jest śmieszna.. max 150pln.
Dla porównania, w Stando BMW ( analogicznie dla BMW najczęściej polecany serwis ) taka sama usługa 800,-.
Ale najbardziej mi się spodobało to, że dostałem szczere, zupełnie na zimno recenzje silnika JTS bardzo, BARDZO szczegółowo.. Jak wygląda jego konstrukcja, serwisowanie i co mnie może czekać (czego może nie być teraz - a na pewno się stanie.). Nie starano się mnie przekonać, że to wspaniałe silniki i że chętnie będą mi je naprawiać później:) Generalnie nie mam wątpliwości, że rozmawiałem z kimś, kto się potężnie na tym zna.
Rezygnuję na razie z Alfy :(:( chyba, że najdzie mnie na Diesla jednak...
To wymagające auto, które na pewno potrafi się odwdzięczyć, ale wolę kupić mniej zobowiązujące auto niż mieć wyrzuty sumienia, że nie dbam w mocno absorbujący dla mnie sposób o Alfe.
Pozdrawiam, Łukasz.
Szkoda, że Się nie skusisz... Ale plus za rozsądną decyzję :)
Co do Irbisu i przeglądu "przed kupnem" to weź pod uwagę, że samo podpięcie pod kompa kosztuje z reguły 100-150 PLN, więc resztę oglądania masz w gratisie :) Do tego chłopaki zachęcają, żeby do nich przyjeżdżać - mówią, że postarają się pomóc zbić z ceny :)
Panowie, a orientujecie się jak pracuje w sobotę Irbis? Bo dodzwonić się do nich, to jak wygrać w lotto, a chcę im w weekend podrzucić Bellę :P
O, słuchaj eMki!
Ona ma tam wykupiony abonament z pakietem rozszerzonym - "zawieszenie" :D
Nie liczę na to. Sobota to po prostu jedyny dzień, kiedy mam wolną chwilę i mogę im podrzucić (i zostawić) auto. eMka, ale jesteś 100% pewna, że JUTRO będzie ktoś w warsztacie do 13? Bo nie mam zamiaru jechać na darmo z lawetą 70km :P a dzisiaj cały dzień próbowałem się do Nich dodzwonić i nic :/
@hihat
- masz wielką rację, od 156 JTS i to jeszcze z roku 2003 to ja bym na 0.5 km od niej.
- we Wrocławiu nie ma do niej specjalistów od diagnostyki.
- jesli to 156 JTS to masz na dzien dobry problem z nagarem.
Majkel już pewnie nie potrzebuje odpowiedzi, ale na przyszłość - tak, otwarte mają w każdą sobotę, aczkolwiek nie zawsze można trafić na szefów, albo trafić na dwóch jednocześnie :D Zdarzało mi się odbierać samochód w sobotę, albo przyjechać bez zapowiedzi.
Na forum ostatnio zaglądam dużo mniej i mam wyłączone powiadomienia, więc jak coś ważnego albo specjalnie do mnie ;) to dzwonić. Niektórzy tutaj mają mój nr to można wspomóc potrzebujących ;)
Skoro polecamy, to i ja polecam:
GM Auto Wrocław ul.Potokowa 46
Mechanik, elektromechanik, blacharz, lakiernik, wulkanizacja, pomoc drogowa, naprawy powypadkowe..
Właśnie zaczęła się wiosenna promocja w GM Auto Wrocław
Między innymi:
- Wymiana oleju od 20zł
- Wymiana klocków od 35zł
- Wymiana rozrządu od 150zł
- Zbieżność komp. od 60zł
- Lakierowanie od 220zł
- Wymiana opon od 45zł
Więcej szczegółów na stronie internetowej www.gm-auto.pl
To chyba nie jest polecanie tylko zwykla reklama,wiec pewnie zniknie ???
To nie mogę polecić własnego warsztatu?
no to jesteśmy sąsiadami, mieszkam na maślickiej blisko północnej... często spacerując nad odrę przechodzę "nad" Twoim warsztatem... może kiedyś zajadę do Ciebie... mam ubytki lakieru na progach i rantach drzwi - muszę to zrobić... muszę też wyważyć koła i pewnie z tym zjawię się na dniach a przy okazji poproszę o wycenę usługi lakierniczej :)
Ja poczekam az 156X zrobi swoja AR i poczekam na opinie :P bo mam do zrobienia lewy slupek tyl + drzwi lewe tyl i drzwi lewe przod do zrobienia - po jednym sladzie po metalowej kuli na kazdym z ww elementow - wgnioty + odpryski. Orientacyjnie jak koszt +/- bo najpierw kase laduje z zawieszenie :mad: a blache zostawiam na pozniej ?
W takim razie zapraszam, podjedź i pokaż co tam trzeba zrobić to wycenimy na miejscu. Wspomnij, że ze strony jesteś ;)
to jak polecać to ja polecam... www.kardasauto.pl niech was nie zmyli VAG, wlasciciel jezdzi 166 i koledzy z forum juz tam bywali, moga sie wypowiedziec
seboq, to Ty może robiłeś ostatnio u nich dziurawą podłogę? :)
Korzystał ktoś z usług Autoflesh lub s-plus we Wrocławiu? Mam na myśli usuwanie drobnych wgnieceń + lakierowanie.
Słyszał ktoś o KLS SPORT z Wroclawia? http://www.kls-sport.pl/strona/o_nas/
Zajmują się tuningiem mechanicznym ale również czyszczeniem wtryskiwaczy benzynowych. Miał ktoś przyjemność/nieprzyjemność u nich coś robić?
Odnośnie IRBISu - 10. marca oddałem tam Bellę z obróconą panewką. Do dzisiaj zdążyli jedynie rozebrać silnik i pomierzyć wał. Dodzwonić się do Nich graniczy z cudem (na około 30 telefonów, odbiorą raz - mały plus za to, że p.Michał po kilku dniach oddzwonił). Zobaczymy jak pójdą im sprawy czysto techniczne, związane z naprawą, bo póki co Panowie mocno mnie zawodzą... Dam znać o postępach prac.
Pozdrawiam,
Michał
gdzie we wroclawiu porzadnie sprawdza wtryskiwacze boscha ?
w necie znalazlem te trzy, czy ktos mial z nimi do czynienia ?
http://www.bdserwis.com.pl/lokalizacja.php
http://www.diesel-serwis-bochenscy.n...l/kontakt.html
http://www.albaz.pl/