Witam! Jedzie może ktoś ze Szczecina?
Printable View
Witam! Jedzie może ktoś ze Szczecina?
eeee.... a to było coś takiego ?
Zapytaj w regionalnym http://www.forum.alfaholicy.org/pomorze/
bylo. Dla najwytrwalszych.
Tak sie zastanawiam co tak słabo z zapisami na zlot?
bedzie tyle atrakcji jakich nie było chyba na żadnym zlocie AR w Polsce, szkoła bezpiecznej jazdy, troche scigania- 1/4mili, KJS, jazdy rajdowym Lancerem EVO VIII, no i co najważniejsze FIAT AUTO POLAND włacza sie w impreze! nie wspominając o wieczornych atrakcjach :)
To ze bedziemy znowu w telewizji to chyba nie musze mówić :) niespodzianką bedzie tylko jaka to bedzie telewizja :)
Tak po cichy licze ze do 100 alfek dojdziemy w tym roku..
Jak na Wegrzech potrafi przyjechac 700.....
niech Polska zobaczy jak sie bawiąmiłośnicy Alfy Romeo, do dzieła ALFISTI!
no trochę słabo z zapisami. Ja zapisałem się na drugi dzień chyba bo bałem się,że miejsc braknie a tu spokojnie można się jeszcze wypisać i zapisać ze 2 razy ;) liczyłem też na większą reprezentację z Dolnego Śląska.
Pozostałą kasę wpłacamy na to samo co zaliczkę?
Ja chyba w tym roku nie dam rady, tym bardziej, że MIMO chęci, nie udało mi się wciąż zmienić marki samochodu. <rozkłada ręce> Jeśli nie dojdą mi jakieś dodatkowe niechciane wydatki, Może jeszcze się zapiszę, jak nie na całość to chociaż na lotnisko. ;)
czy są jakieś techniczne obostrzenia związane ze stanem technicznym pojazdu na 1/4? ogumienie czy cokolwiek innego?
bimski.. TY jako jedyny jestes zwolniony z posiadania włoszczyzny :D wiec przyjedz i nie marudz :P
Ja po raz drugi poswiecilem swoj urlop dla organizacji zlotu i daje rade wiec sie nie poddawaj i dajesz helmutem na zlot ... :P
b.pawelek... nie ma zadnych obostrzeń poza zdrowym rozsądkiem i świadomością ze TRZEBA czymś wrocic do domu :P
Nie chodzi o to, że nie chcę. Byłem w tym roku już na dwóch zlotach i mój budżet naprawdę sporo przeżył (do tego hamulce ebc na przód do bmw, parę innych kosmetycznych spraw pod kątem toru). ;) Tak jak napisałem wcześniej - jeśli nie wypadnie mi nic nadprogramowego, to przyjedziemy. :)
Bardzo na to licze ze jednak Ci sie uda.
Mowiac szczerze to co napisales sklonilo mnie do paru przemysleń (tylko sie nie obrazaj bo to nic osobistego :D) ze jednak organizatorzy bedą musieli zrewidowac mocno pogląd nt realizacji zlotów w nastepnych latach.
Widac ze zainteresowanie jest słabe a wiekszosc alfisti wybiera zloty o charakterze "piknikowym". Szkoda, bo wydawalo sie ze wieksza ilosc atrakcji zgromadzi wiekszą ilość chętnych. Obawiam sie ze glowny organizator nie bedzie chcial po raz drugi ponosic takiego ryzyka i przypuszczam ze formuła zlotu w przyszlym roku zmieni sie mocno (jesli w ogole do zlotu dojdzie)
Jeszcze raz powtarzam ze to nie jest oficjalne stanowisko organizatorow tylko moje prywatne przemyslenia. I nie jest to "wypłakiwanie sie" tylko zadawanie pytania: dla kogo to wszystko organizowac skoro chętnych brak.. szkoda czasu, kasy i nerwów :)
Ja jedynie żałuję alfacity, bo nie trafił zupełnie w moje oczekiwania. Na torze w Poznaniu było SUPER. Nigdy wcześniej się tak nie wybawiłem. ;) Zloty piknikowe nie są fajne, nie idźcie w tym kierunku. Jednakże proponowałbym nieco wcześniejszy niż ostatni weekend wakacji termin. Oczywiście uwzględniając terminy reszty imprez, bo chyba nikt nie chciałby mieć dylematu takiej wagi. ;)
Podejrzewam, że właśnie z obawy przed przesadną piknikowością zlotu, członkowie innych klubów wahają się co do zapisów. Słyszałem, że na zlocie na pomorzu 'niezłe akcje' miały miejsce... Zawsze będę zwolennikiem imprez sportowych. Jest to zawsze jedna z niewielu okazji w roku, żeby sprawdzić swoje umiejętności i wyczucie pojazdu.
bimski... chcesz przez to powiedziec ze ludzie nie czytają i nie widzą ze zlot w Czestochowie ma na celu bardziej nauke i poznanie swoich umiejetnosci niz zabawe?
Co do terminu niestety nie da sie nic zrobic. Przed wakacjami odbywa sie KARP. Potem IKAR a w srodku wakacji bedzie niska frekwencja.
Smutne w tym wszystkim jest to ze na 10 tysiecy uzytkownikow forów aut włoskich na ktorych podane zostaly informacje o zlocie nie udaje sie uzbierac 100 chętnych. TO mówi samo za siebie.
Co bedzie dalej to nie wiem ale skoro nie udaje sie na ilosc to moze uda sie na jakość. No ale to juz nie temat na teraz :)
Chce przez to powiedzieć, że przez te wszystkie waśnie na forum i kłótnie o pierdoły, alfaholicy są traktowani z lekkim przymrużeniem oka (wiem, że przykład ze zlotem na pomorzu w tym przypadku nie ma żadnego odniesienia). Nic osobistego, ale szczerze mówiąc mnie to trochę też zniechęciło do TEJ konkretnej społeczności. Nikomu to nie służy, ale cóż można na to poradzić?
To dziwne. Kłótnie na forum są od lat a mimo tego w zeszłym roku byłeś na zlocie. Na stronie zlotu mozesz zobaczyc kto sie zapisal i odpowiedziec sobie czy to wlasnie ci ludzie są odpowiedzialni za zły PR tego forum. Chcesz skreslić kilka fajnych znajomosci bo wsrod 150 osob znalazlo sie kilka ktorym nic nie pasowalo (a i tak byl to tylko pretekst do prywatnych wojenek)
Pomijam juz fakt ze w tym roku zlot organizowany jest przez Stowarzyszenie a nie przez forum.
A jesli kazdy chętny z gory skaże na niepowodzenie cale przedsiewziecie (a skazuje nie jadąc) to jak da komukolwiek szanse na rehabilitacje i naprawe wizerunku? W jaki sposob ci co chcą integracji srodowiska AR mają pokazac ze coś w tym temacie robią? Jak opowiedzieć ludziom co chcemy zrobic skoro ich nie ma?
Patrząc na to tak jak napisales tworzy sie sytuacje "przegranej sprawy" co tylko cieszy tych ktorzy nie życzą zwycięstwa. I znow wszystko sie sypnie a za rok ktos napisze... "fajnie by bylo zrobic jeden duzy zlot wszystkich klubów... z atrakcjami sportowymi... bla bla bla .." Takie polskie piekiełko...
tu Fredo uwazaj z takimi delkaracjami ;) bo jako jeden z pierwszych zapisanych figuruje naczelny zadymiarz tego forum i burak - wielbiciel chinskich wzmacniaczy w jednej osobie ;)
A serio: Mysle, ze problem nie lezy w formule zlotu, ale raczej wlasnie w ogolnej ilosci imprez w ciagu roku. Gdyby KARP nic nie organizowal, nie byloby Alfacity (Bimski, mam identyczne przemyslenia w tej materii...) i IKAR'a - przyjechaloby wiecej narodu. Pomine fakt, iz juz zaslyszalem opinie, ze jest po prostu za... drogo. Nie pamietam i nie chce pamietac, kto to powiedzial, ale musicie wiedziec, ze i takie zarzuty padaja, choc ja osobiscie klade je obok psiej budy ;)
Ludzie widocznie wola dostac cos bardziej namacalnego niz zabawy na lotnisku i profesjonalne 1/4 m. Moze rzeczywiscie niektorzy wola obiad i darmowe piwo - ale coz.... moze tu tkwi problem? Ale poki co, Fredo, lepiej nie mysl o tym.
to teraz ja troche pomarudze :) nie jestem zarejestrowany na forum zbyt dlugo ale zauwazyc chcialem ze wiekszosc ludzi na forum szuka raczej rady lub pomocy w sprawach technicznych dotyczacych pojazdow.a jak chodzi o zloty to juz sie nie pisza bo ...po co??.i jeszcze sobie mysle ze jezeli zlot w przyszlym roku mialby sie nie odbyc to moze warto byloby pomyslec nad inna formula tej imprezy np.polaczyc zlot AR z inna marka czyli zlot pt.alfa romeo VS. XXX moze chec rywalizacji z innymi markami przyciagnela by wieksza liczbe chetnych.co roku wyzywac na pojedynek inna marke :) byloby cool.ale jak to napisal adasco to sa tylko moje przemyslenia :)
ale zastanawia mnie tylko jak to jest ze tyle ludzi pisze "kiedy jakis zlot"?? a jak juz jest i to konkretny to nie ma chetnych.ja jestem teraz na urlopie i specjalnie na koniec miesiaca zostawiam jeszcze kilka dni wolnego zeby jechac na zlot.da sie ?? jak sie chce to sie da.pozdrawiam
kasa, kasa, kasa.
Poza tym jest tez taka smutna prawidlowosc, ze gdzie 2 cos robi, tam 10 wybrzydza i krytykuje. To moze zniechecac potencjalnych uzytkownikow...
Przyczyn moze byc masa, ale za glowna uwazam tak chetnie przywolywany brak kasy. Bo choc dla wiekszosci zarabiajacych jakilkowiek grosz odlozenie tych paru setek 2x do roku nie stanowi problemu, o tyle daje swietny wytrych, by nie jechac. Jak sie chce, to sie moze i tyla.
Co do laczenia z innymi markami, to naturalny wydaje mi sie tylko mariaz z fiatem i lancia. Nie wyobrazam sobie zlotu z klubem calibry, vw czy nawet jeepa.
Adam co do kasy to 200 zł za 3 dni i tyle atrakcji to żadne pieniądze. Nie wydaje mi się żeby ciężko było odłożyć po 100 w ciągu 3-4 miesięcy żeby starczyło na wszystkie koszty . No może jak ktoś z daleka jedzie to na paliwo może być za mało . Ale przecież nie problem zabrać się we dwie - trzy osoby w jedno auto. Moim zdaniem jak się chce to się da coś wykombinować. Moją "branżę" też częściowo dopadł kryzys ale to nie powód żeby zrezygnować z takiej imprezy . Nawet plany urlopowe podporządkowałem do Zlotu . Pewnie że spora część użytkowników to uczniowie, studenci itd. i po części należy ich zrozumieć bo w moich "młodszych latach" różnie z kasą bywało. Są też tacy którzy nigdy się na Zlocie nie pojawią - czemu to już ich prywatna sprawa.
Ale kolejny raz napiszę może przekona to paru niezdecydowanych - NAPRAWDĘ WARTO
Ja oczekuję od Zlotu dobrej zabawy i kolejnej porcji pozytywnych emocji .Na poprzednim i moim pierwszym poznałem mnóstwo ciekawych ludzi z którymi nigdy zapewne bym się nie spotkał. Kilku - kilkunastu user-ów z forum miałem jeszcze przyjemność oglądać na żywo parokrotnie i nawet nie mam dość :D
Tym bardziej przekonało mnie to że wybierając Alfa Romeo wybrałem słusznie.
A w sumie jako moderujący powinienem się chyba obawiać że podpadłem co niektórym ;) ale nic straconego odrobię wszystko na Zlocie :D
Jestem też pewien że po Zlocie będzie słychać głosy - szkoda że nie pojechałem a było tak fajnie ,albo : mogłem jechać a mi się nie chciało bo miałem imieniny cioci .
Jak to mówią Polak mądry po szkodzie ale wtedy jak to w życiu zazwyczaj jest już za późno.
Adas... masz dokladnie racje. Kasa to slowo-wymówka by nie jechac a potem narzekac ze "znajomy golfem przejezdzał i mowil ze było kiepsko bo nic sie nie paliło poza grilem" :P
Łączenie z innymi markami poza włoskimi nie ma sensu bo to inny typ userów mający inne wymagania względem aut. Inne wloskie marki jak najbardziej zostaly zaproszone wiec tu nie ma o co kruszyc kopii.
W tym roku organizatorzy przygotowują jeszcze wiecej atrakcji niż w zeszlym wiec szykuje sie zlot gdzie nie bedzie czasu wziać głębokiego oddechu.. a mimo tego brak chetnych.
Stad tez moje przemyslenia by zrobic zlot nie na zasadzie łapanki ale zaproszen. Bedzie moze mniej ludzi.. ale jakość bedzie wyższa
jestem za a nawet przeciw
jak dla mnie Zlot powinien być okazją do spotkania i poznania ludzi tak samo zafascynowanych marką, do podszkolenia swoich umiejętności jeżeli chodzi o technikę jazdy, do nauki czegoś nowego o Alfie i jej sekretach bo każdy coś tam wie swojego. I z tego co widziałem z relacji z poprzedniego i zapowiedzi tegorocznego to wszystko dostanę i to tylko za 200 zł :) Kolejny plus to ilość Alf w jednym miejscu poprostu raj.
Za rok mam wesele więc raczej przyjazd stoi pod znakiem zapytania, ale może namówię przyszłą żonkę na jeden dzień i szkoda by było gdyby zlot miałby się nie odbyć.
To co wcześniej było napisane o ilości podobnych imprez to prawda. Ludzie pomimo tego że są na forum to nie czują z nim jakiejś więzi i jak już jadą na jakiś zlot to ten najbliższy miejscu zamieszkania. Ewentualnie uważają że np. Ikar jest bardziej Alfisti ;)
Tak naprawdę każda z tych imprez jest inna: Karp to rodzinna posiadówka a Ikar bardziej ma charakter rajdu krajoznawczego i każdy wybierze co mu bliższe. Mi odpowiada formuła Naszego Zlotu.
Ja tam nawet się nie przejmuję jakimkolwiek gadaniem że to nie tak..... że powinno być to czy tamto.... ani że za drogo.
Byłem w tamtym roku i wiem czego mogę się spodziewać :D DUŻEJ ILOŚCI ŚWIETNEJ ZABAWY ZA BEZCEN!!!!!!!
Osobiście jestem kucharzem w ekskluzywnej staropolskiej restauracji, mój zawód wiąże się z pracą przez CAŁE wakacje oraz wszelkie możliwe święta, weekendy i dni kiedy wszyscy inni mają wolne, a jednak pojawię się na zlocie. tak jak to wcześniej ktoś napisał jak się chce to można odłożyć te parę groszy i wygospodarować parę dni wolnego.
A co do ilości chętnych to jak to jest? Dział 145/146/155 jest jednym z największych a na zlocie będzie tylko 5x145 i chyba tylko ja 146 :D 155 nie liczyłem. Ludzie naprawdę warto przyjechać.
rigobert.. kto jak kto ale TY zasluzyles na pewno :)
Poza tym licze po cichu ze jeszcze tych "parunastu" chętnych sie zapisze i jakos dopniemy ten zlot bo zabawa szykuje sie przednia :D
tez mam taką nadzieje, szkoda gdyby takie imprezy pod znakiem AR miały sie skończyć w Polsce ,smutne by to było ze Alfisti nie są tak zgrani jak w innych krajach i ze u nas woli sie tylko posiedziec przy piwie i najlepiej gdyby wszystko było za free.
Patrząc na imprezy AR w Polsce troche sie nie dziwie Fiat Auto Poland czy salonom AR ze wczesniej nie chcieli sie właczac w takie imprezy, widocznie wychodzili z założenia ze szkoda kasy na taka impreze gdzie przyjedzie 30-40 samochodów, a zadna telewizja sie nie ruszy zeby to zobaczyc bo o czym mają nakrecic reportaż? lepiej pojechac na zlot vw, bmw, hondy itd bo tam bedzie gwarantowana ponad setka a moze i 500 aut.
Wiec drodzy Alfisti nie dziwcie sie później ze jestesmy traktowani z przymróżeniem oka, ze nie ma gadzetów, ze w prasie nie pisze sie tyle o AR, ze w TVN Turbo nie zobaczycie informacji o zlotach AR, ze nie bedzie rabatów w róznych firmach dla klubowiczów i ze nie ma pieniędzy na nic, jesli Was nie ma, to nie bedzie nic. Proste i smutne zarazem.
Wiec albo cos sie zmieni i jednak frekwencja bedzie albo bedziecie mogli ogladac prawdziwe zloty tylko w tv.
Nie ma co biadolić tylko trzeba robić co należy to może coś się zmieni . Nie jest tak źle jak to opisujecie
Oczywiscie, byloby to swinstwo,,,,,,,,, ale ........Oczywiscie zapędzimy :P:P:P:P
a ja chciałam wszystkich zapędzić do wpłacania kasy,
cała kwota za zlot powinna być uregulowana do 7 sierpnia .
Ja nie zdążę jednak. :( Może uda mi się wpaść na lotnisko, czysto towarzysko na parę minut. O ile nikt nie będzie miał nic przeciwko. ;) Udział w konkurencjach nie byłby możliwy tak czy inaczej (bmw się nie nadaje).
Czy tylko do 7.08 przyjmowane są pieniążki?
Z regulaminu wynika:
3.4. Przewidywany termin zamknięcia listy zgłoszeń - 15 sierpnia 2009r.
Ja również mam zamiar się do Was na zlocik wybrać, ale jest to zleżne od kilku czynników i niestety nie mogę jeszcze teraz podjąć decyzji o zapisaniu na 100%.
Czy jeśli będą jeszcze miejca to można zapisać się później, a jeśli tak to do kiedy faktycznie?
Miejsc o ile dobrze śledziłem w domkach jest 105, prawda? Wynika tego, że brakuje Wam tylko 32 osób, myślę, że jak dacie im szansę, to jeszcze się ludziska pozapisują.
Bianco spokojnie, jak będą tylko miejsca to na pewno się załapiesz:)
Napisz tylko wcześniej żeby potwierdzić.
Generalnie miejsc jest 104 ale musimy przytrzymac rezerwacje kilku z nich wiec zakladamy ze jest ich 100. Na tę chwilę mamy 27 wolnych i oczywiscie bedzie sie mozna rejestrowac tak dlugo jak dlugo bedą miejsca. Zapraszamy :)