Ostatnio robiłem rozrząd, pompy również nie wymieniałem, był wyczuwalny minimalny luz na wirniku, ale szczelna, także została.
W jaki sposób wysłuchałeś że to właśnie pompa wody szumi? :-)
Printable View
Ostatnio robiłem rozrząd, pompy również nie wymieniałem, był wyczuwalny minimalny luz na wirniku, ale szczelna, także została.
W jaki sposób wysłuchałeś że to właśnie pompa wody szumi? :-)
Co do tej zielonej Alfy.
Dźwięk wydechu jest opatentowany :)
"na codzień jeżdżę dużą francuską limuzyną i niestety... jest mniej komfortowa!" chyba jeździ citroenem saxo albo bzdury wypisuje.:)
Samochód z roku 1994 i 167 000 km, chyba rzeczywiście zimą nie jeździ:)
To nie jest szum tylko "telepanie się".Jakby łożysko z brakiem kulek.Na zimno najbardziej hałasuje,potem jest już ciszej.Mechanik to stwierdził.
gdzie w 155 jest wzmacniacz anteny? Radio nie znajduje mi "automatem" stacji, musze bawić się w manualne szukanie, ale sygnał jest słabszy niż wcześniej
Prostokątne pudełko zobacz czy od radia jest podłączony kabel do wzmacniacza bo czesto zapominają ludzie o tym.
Tak. Z tego co pamiętam to chyba czerwony z zielonym paskiem.
mam takie pytanie odnośnie do tego co wcześniej pisale tu i w temacie :http://www.forum.alfaholicy.org/foru..._parkingu.html
Ile warto zapłacić za 155 Sport 1.8 8v w nieznanym stanie technicznym ? - wiadomo ze byla sprawna po czym zaparkowana i nieruszana przez 1,5 roku ? stan wizualny bdb wiadomo że aku i przednie zawieszenei do wymiany z czego właściciel podobno ma czesci zawieszenia...
a na allegro znalazłem taką: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...446248145.html
2.0 8v i klimatronic to bez wątpienia atuty tak jak to że Alfa jest w ciągłej ekspoatacji....
za to ta zastana ma 16" speedline piekny czarny lakier i spoiler no i inne wnętrze (Sport)
no i róznica w cenie za jeżdżącą minimum 2500 a ta zastana max 800 tyle że trzeba doliczyć za nowe opony akumulator filtry oleje hamulce i polerka lakieru...
mozna też jednak powiedzieć że takie elementy tak czy siak chyba trzeba by w końcu powymieniać....
czekam na wasze zdanie bo w sobote musze podjac decyzje co do zakupu tej zastanej Alfy.
to 800 mozna dac kwesti co w tym zaiweiszeniu do roboty po takim psotoju 99% gum zawiechy bedzie do wymiany
Dolicz jeszcze koszt łożysk.400 zet sztuka na tył dobrej firmy jeśli ma abs.Moja stała pół roku i wszystkie padły.
siwy144,masz u mnie piwo i to duże.
no gumy na pewno - myślałem czy odrazu może PU wadzić z przodu napewno będe chciał wymieć końcówki drążków sworznie, i reperaturki tylnych wachaczy
400 za łożysko ?? . .. ja liczyłem że 400 to maX za wszystkie łożyska... i jak sprawdzić czy ma ABS ??
i czy możecie mi odrazu powiedzieć czy przednie tarcze jeśli są wentylowane to są takie same jak w 33 ??
tak, może być 400 za łożysko skf z absem zamiennik połowę tego.
tarcze są wentylowane a czy takie same jak w 33 to nie wiem.
bo z tylu sa kplt lozyska z piasta a co do cen coramy sa juz od 190 zł neicałych za 400 z hakiem to skf ale spokojnie mozesz coram zakladac z tanich jeszcze snr za ok 250 za strone:)
Zmieniam trochę zdanie o coramie jak łożyska kół jeżdżą to rolki prowadzące paski są shitem jakich mało.
tarcze sa inne ale nei sa drogie;)
Za piaste tylną z absem płaciłem ostatnio 140zł, może chwile pojeździ.
no to ja mowie o rozsadnych firmach;) takie za 140 tez mom;) a co za firmy zalozyles?
Hehe, nawet nie wiem :D jeszcze nie założone, ale kupione
nie drogie :) a czy opłaca się kupić np nawiercane ?
dzięki !!
ogólnie zdecyduje się kupić tą 155 stojącą głównie dla tego że jest tania i mam nadzieje że jeszcze coś zjade :D poza tym jest w moim mieście no i bede miał ogromną satysfakcje jak ją uratuje przed złomowaniem i objade nią do muzeum w Arese w tym roku :D
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/s...l&pageNumber=1
kto kupuje hehehehe
Cena że tak powiem z :reddy: nie ma w niej nic nadzwyczajnego.
No a za ta kase jest wiele innych ciekawszych aut hehe.
a może te laski w komplecie z autem :D
To by zmieniało postać rzeczy:D
Wtedy i tak by za drogo było. Wiesz jak takie panny się szybko eksploatują. Wiesz ile kasy potrzeba aby w nie włożyć, aby chodziły tak jak powinny...:P
No tak chyba że je wysłać by zarobiły na właściciela :D
:D ale tę w kolorze alfa rosso to bym sobie zostawił :D
To chyba 130 bo B/B jest ciemniejszy:lol:
BTW, kiedyś gdzieś na forum i chyba w opisie R4 Puligi na stronach IKAR'a wyczytałem ciekawostki że ten silnik nie lubi być zamulany i z jego konstrukcji wynika fakt że powinno się go przycisnąć to będzie lepiej chodził i dziś przekonałem się o tym na własnej skórze.
Ostatnio zrobiłem ze 100km po Wawie więc jazda raczej emerycka do 3,5krpm ale dziś wracając do domu tak ze 20km z prędkościami prawnie niedozwolonymi (za co biję się w pierś) i obrotami rzędu 5,5-6k po dojechaniu na miejsce zauważyłem że pracuje ciszej i równiej niż jak mulił się po mieście:)
Super ta 155, coś dubnięty jest ten ts'ik :
Ale cena nie teges :stop:Cytat:
Moc:
132 kW (179 KM)
Tam na pierwszym foto widać jak by Ic był. Czyżby turbo ? Ale coś za mało tego kunia na turbo.
Tak, to turbo. Moc niska bo pewnie nie chciał pchać się w koszta i złożył to na serii, małym IC i małym turbo, wtedy moc wygląda normalnie jak na soft turbo, +40KM.
Wydaje mi sie że dość ciekawa oferta http://allegro.pl/borbet-7-5jx16-h2-...450812045.html
Szkoda,że szesnastki.Jakby to były piętnastki to bym kupił.
Ale 16 sa w sam raz :)
Na pewno są bardziej słuszne niż piętnastki,ale to nie na drogi którymi się najczęściej poruszam.
panowie czy alfo 146 ma jakaś oslone rozrzadu od dolu? bo moj mechanik stwierdzil ze chyba mi czegos takiego brakuje bo to dziwne, zeby nie byl zabiezpieczony od dolu...i czy ma ktos cos takiego extra z jakiejs alfy ktora rozbieral to chetnie bym kupil...jesli mozna to porosze o zdjecia (alfa jak w opisie)
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...OD=0&DRW_NUM=3
tu masz pokazane wszystkie osłony.