Ja też dostałem ale awizo xD Listonosz twierdzi, że za duże :o
Printable View
Ja też dostałem ale awizo xD Listonosz twierdzi, że za duże :o
jak pójdzie z awizo odebrać to będzie do rąk własnych i sądem możesz sobie go straszyć...
ja też dostałem dzisiaj kalendarz. w paru miejscach pozaginany. też bym wolał kuriera. niemniej dziękuję i pozdrawiam
akurat straszenie sądem to może przesada, ale rozmowa z naczelnikiem poczty pomoże. Też tak miałem że szanownemu listonoszowi się nie chciało bo rzekomo "duże i nieporęczne", a na dodatek jak zostawiał awizo to nawet nie dzwonił do domu, tylko kartka i dalej...
Ja również odebrałem dziś ;) Pogięty nie, ale na pierwszej stronie widać oznaki podróży jaką przebył :D
Po pierwsze trzeba postawić się na miejscu takiego listonosza, to nie Pudzian by zapierdzielać z tonową torbą. Wole jak ma mi zostawić awizo niż wciskać kopertę do skrzynki (list polecony !) bo tak się zdarzało z poprzednim listonoszem.
Do mnie dotarł po godz. 15. i pogięty nie jest, wszystko ok. Wielkie dzięki, prezent akurat na święta.:)
Dajcie spokój listonoszom, jeden taki kalendarz waży pół kilograma. Czasem Alfę można przepalić chyba :P
Kurierem przyszło do mnie, opakowane w karton. I tak było w niektórych miejscach pozaginane, na okładce były wady, albo były lekko wygięte.
Kolaś i Pietia - mom wasze
Do mnie również dotarł dziś poleconym :D
Ja równiez dzisaj otrzymałem kalendarz :)
Właśnie wróciłem z poczty, kalendarz dotarł :)
Ja też wolę, zwłaszcza po doświadczeniach z pocztą polską sprzed dwóch dni, kiedy dostałem inne kalendarze wysłane listem zwykłym, a ponieważ do skrzynki się nie zmieściły, to listonosz zostawił je na... wycieraczce pod drzwiami! Dodam, że mieszkam w kamienicy, i koło moich drzwi chodzi sporo ludzi...
A dzisiaj też dostałem awizo, odbiorę już po świętach...
Jak zwykłym listem to co się dziwisz? :P Odbiór poleconego musisz pokwitować, więc listonosz nie ma prawa go wrzucić do skrzynki. Za podrabianie podpisu jest chyba 5 lat więzienia :D
Ale zostawić przesyłkę na wycieraczce? Ale nikt tym się nie zdążył zainteresować, bo chyba ze dwa lata temu zostawił na skrzynce, i niestety ja odebrałem moją przesyłkę już otwartą...
A wracając do kalendarza alfaholików, to jednak jeszcze dzisiaj go zdążyłem odebrać - na szczęście w stanie idealnym :)
Niektórzy narzekali na poziom zdjęć nadsyłanych do konkursu, ale moim zdaniem kalendarz prezentuje się naprawdę świetnie - wygląda bardzo profesjonalnie :)
U mnie na przykład wciskają w płot, albo w furtkę. W górach nie zamontowałem skrzynki to owijają wokół klamki i spinają gumką każdą kopertę. :P Tak czy siak kalendarz by się mógł uszkodzić.
Po kalendarzu też odnoszę takie wrażenie. Dobra robota :)
wszystko prawda z tą różnicą, że dużego zwykłego (czyli nie przechodzącego przez otwór w skrzynce) listonosz nie ma obowiązku przynosić (jest to w regulaminie PP), w przeciwieństwie do poleconego, który ma obowiązek przynieść bez względu na rozmiar.
Jak na razie to robią przeważnie odwrotnie, bo ze zwykłego listu nikt listonosza nie rozliczy, że nie dotarł do adresata.
Listonosz z góry wiedział, że list nie zmieści się do skrzynki, więc mógł sobie darować ten "gest".
Na zwykłe listy też wystawia się aviso?
Na ponadwymiarowe.
dokładnie.
A to co jest w tej ogólnej sytuacji zadziwiające, to aby odebrać taki zwykły list z UP trzeba okazać dokument tożsamości i podpisać odbiór - bez tego nie wydadzą... I nie może go odebrać sąsiadka, chociaż w innych okolicznościach (np. pozostawienie naszego listu w jej skrzynce, albo właśnie zostawienie przesyłki na schodach) jest zupełnie odpowiednia.
Instytucja PP nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.
Ojciec odebrał mi kalendarz:) Ja nie mogłem praca na 14... A kalendarz to bajka, bardzo mi się podoba :) Dziękuję i pozdrawiam organizatorów przedsięwzięcia.
Ja także dzisiaj odebrałem swój kalendarz :D szkoda tylko ze róg był zagięty ale teraz leży pod książkami i się prostuje, mam nadzieję że to pomoże.
dostałam kalendarz wczoraj, jest piekny! solidne wykonanie, i przedewszystkim przepiekne zdjecia, gratuluje wlacicielom Alfek ze to ich Alfy wystapily w tak udanym projekcie:) dziekuje serdecznie:):)
U mnie poczta sąsiaduje z parkingiem marketu. Wyjazd z parkingu od strony poczty został zagrodzony, myślałem, że przez święta, a dzisiaj już tego ogrodzenia nie było :P Zgaduję, że to po to, żeby pocztowe tiry nie miały problemów z wjazdem/wyjazdem. Ktoś zrobił wszystko, żeby te listy w tym roku dochodziły na czas :)
dzięki za kalendarz, tez wczoraj otrzymałem, fajny prezencik na święta!!! jeszcze raz dzięki i Wesołych:)
Świetny kalendarz! Bardzo dobrze wykonany, extra zdjęcia, niektóre naprawdę kopią po d**ie. Brakuje tylko foty busso, GTV, 166 i wnętrza 156;) Poza tym naprawdę dobra robota.
a ja nadal czekam..
A ja mam nadzieję, że 15 sztuk dla Lublina dojdzie bez problemów, bo przekonam się o tym dopiero 28.12 jak tam z domu wrócę :)
kalendarz naprwdę robi wrażenie, jest świetny no i przypomnienia przy niektórych datach - święta itp. naprawdę dobra robota.
Można gdzieś zobaczyć jak wygląda ten kalendarz?
Nie chcę mi się przekopywać 30 stron :P
Dzięki.
Juz jest, już jest, już jest :D dzisiaj rano dotarł. Dzięki za wizytówki w środku. Kalendarz rewelacja!
Wielkie podziękowania dla Twórców tego dzieła - coś pięknego. Będzie wspaniała pamiątka...
Witam, kiedy przewidujecie następną turę kalendarzy, bo ostatnią przespałem a bardzo mi się podoba i chętnie bym nabył jedną sztukę dla siebie. Pozdrawiam
Z moich nieoficjalnych informacji wynika, że kalendarze zamówione w liczbie większej niż jedna sztuka zostaną wysłane jutro z Dąbrowy :) W przyszłym roku na pomoc bociana chyba nie mamy co liczyć :D :D
A kalendarz to fakt, naprawdę fajnie wyszedł mimo, że nikt nie narzucał wyboru na zdjęcie miesiąca :) Dobremu projektowi nie ma się już co dziwić, bo robił go flatbeet, jeden z naszych nadwornych grafików :D