Ta kierownica występowała jedynie w egzemplarzach preseryjnych. W większości testów publikowanych w gazetach można ją zobaczyć. Szkoda, że teraz nie można mieć tej kierownicy nawet za dopłatą.
Printable View
Czy ktoś ma MiTo w kolorze 289 Rosso Alfa i mógłby pokazać zdjęcia?
Posiadam MITO Distinctive z silnikiem 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM, niestety tylko tyle kucyków. Tak się zastanawiam po co na fakturze w wyposażeniu dodatkowym mam zaznaczone skórzana kierownica plus 6 przycisków skoro jest to w standardzie w tej wersji.
Mam pytanie - jakim środkiem czyścicie swoje kokpity?
W piatek poszlo moje zamowienie na Julke QV w kolorze Competizione 8C :)))))))))
Zazdraszczam :D Arku, napisz cos wiecej o wyposazeniu ktore wziales ... no i o opuscie jaki wytargowales :)
lakier Competzione 8C
felgi 18 a otworami
pakiet premium
regulacja lędźwi paser i kierowca oraz regulacja wysokości pasażer
koło dojazdowe
alarm i safe lock
aluminiowe listwy progowe
Rabat to grubo ponad 10%, niestety wiecej powiedziec nie moge poki co na ten temat ;)
AQS i czujnik wilgotności ? Podgrzewane fotele ? chciałbym zobaczyć twój wyraz twarzy podczas przyspieszania i hamowania w systemie "D" możesz nagrać film ?
Ja też zazdroszczę ;/ A zazdrość to zła rzecz ;) Chwal się zdjęciami jak tylko dostaniesz w swoje ręce to cudo :D
Ten kolor ... ta kończynka ..... coś pięknego Gratulacje !! :)
Rabat ponad 10% to standard już teraz ... w salonach jest znana polityka rabatowa juz od końca stycznia - i sa to dobre ceny jak za takie autka :)
---------- Post dodany o godzinie 20:45 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:41 ----------
Wczoraj sprawdzałem - i handlowiec bez zbędnych tłumaczeń podał mi ceny wszystkich przez Ciebie opisywanych opcji ... ja akurat o włokno węglowe się rozpytywałem i widziałem rozpiskę ... więc masz kiepski salon ja byłem w Boltowicz Warszawa
PS. oprócz koloru - to kolejny salon który mi powiedział datę skrzyni automatycznej - ale jasno powiedział ze tego koloru nie bedzie i koniec :)
tygrysio, no widzisz, a ja Ci mogę powiedzieć, że 289 będzie - nawet już gdzieniegdzie można zamawiać :D
na ile została wyceniona opcja podwójna rura? i jak to ma wyglądać? tłumik końcowy i plastik zderzaka od QV?
No na samochod rocznik 2011 z zerowym przebiegiem to zazwyczaj max 9-10% daja. Teoretycznie na rocznik 2010 daja 10%.
Ja dostalem sporo wiecej niz 10% ;)
A to zwlaszcza ze wzgledu na kolor samochodu... jeszcze go nikt nie zamawial w PL :)))
AQS i czujnika wilgoci nie bralem, tak samo podgrzewanych foteli...
A co do przyspieszanie lechtak to juz mialem okazje jezdzic QV-ka 2-3 tyg temu z parku prasowego i wrazenia super :)
Ciekawe jak widać co salon to inna wersja - bo w sobotę właśnie u Boltowicza na placu widziałem już zarejstrowaną QV z kolorkiem 8C (czekała na odbiór) .... na ciemnych turbinkach 18" ... coś pięknego :)
---------- Post dodany o godzinie 07:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:11 ----------
Jak dobrze zapamiętałem to około 1700 zł (Handlowiec podawał mi cenę paneli środkowych i patrzyłem przez ramię na tę rozpiskę, niestety nie dopytywałem o wydech więc technicznie jak to wygląda Ci nie odpowiem ) - spojler z dyfuzorem około 2800 - panel kolorowy czy tak jak w moim przypadku włókno - imitacją 1300 zł. Podobno banalnie prosta jest ta wymiana panelu - więc narazie odpuściłem i zostawie szczotkowane aluminium - jak się znudzi pomyśle
Aha to były ceny netto
[QUOTE=tygrysio;502184]Ciekawe jak widać co salon to inna wersja - bo w sobotę właśnie u Boltowicza na placu widziałem już zarejstrowaną QV z kolorkiem 8C (czekała na odbiór) .... na ciemnych turbinkach 18" ... coś pięknego :)[COLOR=Silver]
Hmmmm no jak zamawialem w piatek to w Centrali poszlo to jako pierwsze zamowienie tego koloru w PL w 2011. Moze u Bołtowicza to byla ta Julka z parku prasowego (ona jest wlasnie na Turbinach i w kolorze 8C z dachem przeszklonym), bo w Centrali to jest pierwsze zamowienie Julki w 2011 tym kolorze nie zaleznie od wersji silnikowej i wysposazenia, zaden dealer takiego zamowienia jeszcze nie zlozyl :)
Choc najwazniejsze ze moja juz jest zamowiona i udalo sie spory rabat wycisnac :D
W Katowickim Ganinexie pewna elegancka pani odbierała pod koniec roku Julkę w kolorze 8C (produkcja na zamówienie). Samochód był co prawda w wersji Progression :/ ale przynajmniej miałem okazję przyjrzeć się kolorowi.
Mam dylemat, nie potrafię się zdecydować czy moja Julka ma być biała czy może 8C. Zamówienie będę składał w maju, więc jest trochę czasu na podjęcie decyzji.
A Arkowi serdecynie gratuluję wspaniałego zakupu! :)
No mozliwe, ale w tym roku pierwszy samochod :)
Dziekuje dziekuje :)
Jeżeli chodzi o felgi "turbiny" to jest jedna ciekawa kwestia. Producent nie zadał sobie trudu na wyprodukowanie turbin dla lewej i prawej strony samochodu przez co auto wygląda inaczej z obu stron. Żeby było symetrycznie dwie felgi powinny być odbiciem lustrzanym. Może się mylę, ale tak wynika ze zdjęć. Czy widział ktoś może julkę w kolorze 8C ale z JASNYMI turbinami? Pewnie pięknie by to wyglądało. Jak na mój gust ciemne turbiny powodują, że z większej odległości nie widać faktury felgi a szkoda, bo jest piękna. I jeszcze jedna sprawa - nie boicie się, że jak ktoś przykładowo zarysuje lakier 8C to po pierwsze:
- serce wam pęknie
- naprawa będzie wiązała się z przemalowaniem naprawdę dużej powierzchni samochodu (8C to perła, tak? )
Chociaż warto zaryzykować bo kolor pewnie prezentuje się rewelacyjnie ale niestety nie widziałem w realu :-( . Może i dobrze bo pewnie miałbym wielki dylemat przy zamawianiu :-)
[QUOTE=Arekkk;502209]Nie - na pewno nie gdyż rozmawiałem właśnie z handlowcem o Alfa Rosso - tak od słowa do słowa poszlismy na plac i pokazał mi to QV i jasno powiedział że to już z tablicami dla klienta - ale to była nówka na zamówienie ... nie miała szklanego dachu a dopłata do felg jak dobrze pamiętam była w okolicach 4000 zł. Ale to bez znaczenia - Wybrałeś piękne auto :)
W kwestii felg się zgadzam. Osobiście nie rozumiem mody na ciemne felgi, choć są auta, w których grafitowe obręcze są dopełnieniem całości. W Julce - niekoniecznie. Poza tym ciemne turbinki wyglądają optycznie na mniejsze, a przecież mają średnicę aż 18" ! Ja bym brał i felgi i lakier 8C. :rolleyes:
Lakier 8C to trójwartswowa perła i z naprawami faktycznie może być problem. W razie draki serce raczej nie pęknie. Samochód to jednak tylko przedmiot, w moim przypadku - użytkowy. Jakoś pewnie to przeżyję.
W dwóch ostatnich autach nie miałem najmniejszej ryski, żadnej szkody parkingowej, żadnej stłuczki. Po cichu liczę na to, że ta dobra passa będzie nadal trwać. ;)
Ale te ciemne turbiny nie są całkiem ciemne - jak dobrze widziałem 4 ramiona są jasne polerowane a reszta "grafitowa" .... generalnie przy 8C wyglądało to przepięknie :)
Ja też uważam, że ciemne turbinki są cudne - ale 18" to za dużo...
A moim skromnym zdaniem 18" to jedyny słuszny rozmiar dla tego auta. Samochód zaprojektowany jest z myślą o stosowaniu właśnie takich obręczy, nadkola są dość duże i optycznie trzeba je wypełnić dużą obręczą, nie wspominając już o tym że 18" diametralnie zmieniają odbiór całego auta.
Podobna sytuacja ma miejsce w innych modelach aut, np nowy citroen c4 - felgi 17" wyglądają w nim po prostu śmiesznie, jak w wózku sklepowym (sam się zdziwiłem), a w poprzedniej generacji 17-tki wyglądały na dość potężne. W Julce 17-tki są w ostateczności do zaakceptowania.
Prawda jest również taka, że samochód został zaprojektowany z myślą o jeździe po drogach Europy Zachodniej, a nie po kartoflisku szumnie nazywanym polską infrastrukturą drogową...
Oj przestańcie straszyć - jakoś damy rade na tych 18" :) Slalomem :)
hehe wczesniej jezdzilem Stilo Schumacher na 17'tkach i tragedii nie bylo, wiec mysle ze 18'tki dadza rade ;) Ale wiadomo trzeba będzie jeszcze bardziej uwazac i omijac wszelkie dziury ;) Ale czego sie nie zrobi dla pięknej włoszki ;)
Ja sie zastanawialem nad ciemnymi turbinami tez, widzialem je na zywo i same w sobie wygladaja bardzo fajnie, zwlaszcza w polaczeniu z białym kolorem. Ale do koloru Copetizione 8 C duzo bardziej mi pasowaly 18 alfoskie z otworami :))))
Turbiny w polaczeniu z tym kolorem powodowaly ze z boku troche kojarzyl mi sie z Bravo Sport ;)
No wlasnie to samo skojarzenie miewam gdy patrze na czerwona Giuliette - wyglada bardzo podobnie do mojego Bravo , zwlaszcza gdy stoi tylem lub bokiem.. wiem ze to inne samochody i wygladaja inaczej, ale ktoras z linii nadwozia Alfy bardzo przypomina ta z Fiata ;) Przy kolorze 8C az tak bardzo nie rzuca mi sie to w oczy... a najmniej przy Antracite :D
Mam felgi 18 8C, zrobione 5500km i (odpukać) nie zaliczyłem jeszcze żadnej większej dziury. Fakt, że staram się wybierać drogi z lepszą nawierzchnią (w drodze do pracy mam odcinek asfaltu przypominający ser szwajcarski ale znalazłem alternatywę: ok 5 km dalej ale droga gładziutka jak stół). Jak są dziury to jeżdżę trzydziestką. Cena wyglądu. Nie ma co się jednak bać felg 18, jak się wpadnie w solidna wyrwę to rozerwie oponę i skrzywi felgę czy to będzie 17 czy 18. W mojej poprzedniej 166 2 razy rozerwało mi oponę a miałem 17. Na felgach 16 Julka BARDZO traci na wyglądzie, cały wysiłek projektantów na nic. Jeżeli chodzi o jasne turbiny 18 to są rzadko spotykane. W folderach reklamowych owszem ale w realu na QV to praktycznie zawsze widuje się ciemne.
16-tki odpadają ze względu na czerwone zaciski :).
Mam pytanie o radio, bo zostawilem standardowe w zamowieniu, bo Bose jakos nie rzucilo mnie na kolana i stwierdzielem ze doplacac prawie 4,5 tys za to to nie warto (bo Bose 3500 i do tego trzeba radio z podwojnym tunerem za 950 dokupic).
A czy ktos z was ma moze opcje radia z podwojnym tunerem i czy warto do niej doplacic te 950zl?
Gdzies czytalem ze za ta opcją kryje sie dodatkowe wejscie USB, 8 a nie 6 glosników, jakas dodatkowa antena i niby lepsze radio...
Moze ktos sie wypowiedziec na ten temat ;)
Z tego co ja wiem opcje radioodbiorników wyglądają tak (handlowiec potwierdził) :
http://img408.imageshack.us/img408/3...110216godz.png
A USB chyba nie jest powiązane akurat z opcją radia - ale mogę tu się mylić
USB jest chyba tylko z Blue & Me.
Ja to mam, wziąłem głównie ze względu na te dodatkowe dwa głośniki. Dodatkowego łączą USB to nie namierzyłem, ale może trzeba szukać gdzieś w bagażniku, albo pod dywanikami? W każdym razie dobrze, że znalazłem to pierwsze...
Co do lepszego tunera, to nie mam porównania ze standardowym, natomiast jest w miarę dobry - na przykład w garażu na poziomie -2, gdzie wymięka prawie wszystko łącznie z komórkami, radio jeszcze jest w stanie grać parę stacji, w tym ze dwie całkiem czysto.
Podsumowując, kupiłbym to jeszcze raz.
Roznica w stosunku do std jest wrecz dramatyczna. Juz sam subwoofer robi swoje a wzmacniacz i ciut lepsze od serii glosniki dopelniaja calosci. Ja nie wahalem sie 5min, przy zakupie za 100k nie mialo to dla mnie znaczenia, tym bardziej nie powinno miec dla ciebie, bo na oko przekroczyles 130k ;)
USB jest czescia B&Me, a to znowu jest czescia pakietu Premium, ktory jak mniemam, zamowiles.
Roznic w odbiorze stacji radiowych nie odnotowalem, ani lepszego zasiegu ani lepszej jakosci (no bo i jak), IMHO doplacanie do samego Radia Premium nie ma wiekszego sensu.
Ja mimo wszystko chyba będę dopłacał, bo np. w 147 antena jest beznadziejna, przez co człowiek sobie nie może spokojnie radia posłuchać. 3.500 za Bose jeszcze bym przełknął, ale 4.450 to już przegięcie...
Ja mam radio z podwójnym tunerem ale musiałem go wziąć do Bose. Jest różnica w odbiorze stacji radiowych jeśli się ma podwójną antenę - mam porównanie z AR156 która na poziomie -5 garażu na którym parkuję traciła zasięg a giulietta go nie traci
A jam mam zwykle radio b&M i navi 8 głośników. porównywałem z BOSSE za 4 tyś, dźwięk jest czystszy.