Omen, czy jak zaloze na tyl dystanse 10mm to przy feldze 17stce z opona 215/45 bedzie obcieralo na seryjnym zawiasie lub na -30 eibachu? Czy I tu I tu nie bedzie problemu? :)
Printable View
Omen, czy jak zaloze na tyl dystanse 10mm to przy feldze 17stce z opona 215/45 bedzie obcieralo na seryjnym zawiasie lub na -30 eibachu? Czy I tu I tu nie bedzie problemu? :)
Jakie et i szerokosc felgi?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To ja też bym poprosił o pomoc:) czy dystans 15mm na kazde koło nibedzie obcierac. Felga 7 cali et.40.5 opona 214/45/17.
Obstawiałbym, że z tyłu przy dobiciu może przytrzeć.
Omen, nie wiem jaki ET i szerokość, mowa o tych felgach
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=168951&stc=1
No właśnie przy dobiciu mi te materiałowe nadkola troszke zjechało.
Cześć
Mam pytanie, czy do 147 wejdą bez dystansów 215/40 R17 z tymi felgami z offsetem 40.5 ?
http://allegro.pl/oryginal-alfa-rome...364106200.html
Zawias seryjny. W przyszłości interesuje mnie jego wymiana i obniżenie o -30mm
Mozesz wsadzic nawet 215/45 bedzie ok
Omen- 7 cali et 40.5 . Jaka opone najlepiej zalozyc zeby bylo git na seryjnym zawiasie?
215/45
Ja mam 215/45/17 na -30mm wszystko spoko:)
Dzięki za pomoc! :)
Tak jak koledzy napisali 215/45 jest najlepszym wyborem
Cześć,
W najbliższym czasie będę miał do wymiany amory i zastanawiam się nad założeniem gwintu. Początkowo wybór padł na Vogtlanda ale dostałem ciekawą ofertę na zawieszenie LOWTEC i zacząłem się nad nim zastanawiać. Niestety nie znalazłem na forum żadnych informacji na temat tej firmy więc moje pytanie do ogarniętych w tym temacie czy ktoś miał do czynienia z tym zawieszeniem i jak wypada porównanie do polecanego Vogtlanda?
Nie chcąc tworzyć nowego tematu mam pytanie, co sądzicie o tym zawieszeniu Do Alfy 147 2.0 TS http://allegro.pl/amortyzatory-sport...084027571.html ?
Te amortyzatory + Eibachy -40 .
Co sądzicie o tych amortyzatorach?
Te "amortyzatory" to najtańszy chiński badziew made in dżermany. O charakterystyce ich pracy nie ma co pisać bo jej po prostu nie ma. Jak już decydujesz się na obniżanie auta to wysupłaj parę groszy na coś normalnego a nie jedziesz najtaniej jak się da. Szukaj amotyzatorów Koni, Bilstein B8, Vogtland.
No dobra, czyli najpierw założę eibachy -30 na serie, a później pomyśle o amortyzatorach.
To lepsze rozwiązanie niż zakup tego chłamu :o
Dlaczego, jak po kilku tysiącach wymieni, bo się poleją to do końca życia będzie miał nauczkę
To tak jak z Alfa Romeo - najwięcej o ich awaryjności wiedzą Ci, którzy nie mieli.
Nie wiem czy się wyleją bo zakładałem je z sąsiadem na wiosnę w jego aucie. Podejrzewam o ile to nie nastąpi to albo talerz sprężyny zardzewieje albo sąsiad będzie miał dość bólu kręgosłupa przestanie bawić się w sknerę i kupi jakieś prawdziwe amorki.
Ja tez kiedyś z sąsiadem widziałem UFO.
I chcesz żebym Ci zrobił zdjęcie ??
Skoro wszystko tak dobrze wiesz to może podziel się swoją opinią na temat w.w. amorków. Opisz jak cudownie wybierają nierówności, jak nie podskakują na byle hopce czy może jak doskonałej jakości jest ich wykonanie.
A takie górnolotne docinki to zostaw dla siebie bo ani mnie nie znasz ani nie wiesz jak zarabiam na życie:P
Rzucasz określeniami typu chłam, amortyzatory piszesz w cudzysłowie, piszesz, że to nie są prawdziwe amortyzatory a później dziwisz się ze ironizuje.
Czyli to że pisze nieprzychylnie o czymś to znaczy że nie mam o tym pojęcia??
Wypowiadam się o rzeczy z którą miałem miałem w rękach, montowałem i wiem jak pracuje. Kiedyś myślałem że wyroby MTS to najgorsza z opcji ale przy TaTechnix musiałem zmienić zdanie.
No ale skoro wiesz lepiej ...
Gdybyś jednak trochę wiedział to byłbyś świadom, że MTS-Technik i TA-Technix to dokładnie to samo tylko z inną etykietą.
Nie chodzi o przychylność, a o sposób wypowiedzi.
Witam,
koledzy nie ma co się kłócić :) szukam pomocy... mam wymienione całe zawieszenie Amorki B6 i sprężyny ProKit poduszki nowe gumy pod sprężyny nowe poliuretany itp. ale na nierównościach z tyłu dochodzą jakieś głuche odgłosy i tu mam pytanie jak skręcony amor z poduszką i całą resztą wkładamy w kielich i od środka dajemy ten gumowo metalowy pierścionek i po jego dokręceniu i postawieniu auta ten pierścionek nie dotyka kielicha i czy to możliwe żeby ten luz na nierównościach to było to stukanie? pacjent AR 147 2002r
aa poduszki mam KYB i z tyłu odbojów w zasadzie nie mam bo podobno są nie potrzebne przy tych amorkach bo maja w sobie, ktoś może to potwierdzić?
Wybaczam.
Witam , odświeżam temat .
Przejdę do rzeczy . Zmieniam zawieszenie . Amorki ,sprężyny , poduszki itd. Chodzi mi po głowie gwint ta- technix : http://www.mapet-tuning.com/sklep/al...x-p-12533.html .
Ale co szukam rzetelnej info na temat tego zestawu , to zaczyna mnie boleć głowa . Dziś przypadkiem natknąłem się na coś takiego : http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...Kit::1144.html . Nie tak duża różnica w cenie , tyle że ten Pro System to nie jest gwint... Wiem że , eibachy -30 plus profil opony 40 ( taki będę miał na nast sezon ) to dalej będzie za wysoko .
Może jakąś alternatywę ? Czy ten technix jest taki zły ? Chodzi mi przede wszystkim o jakość . Nie będę skręcał co niedzielę w garażu tego gwintu ale chce uniknąć sytuacji że za kilka msc powiem : "Dalej za wysoko..."
Dziękuje za konkretne odpowiedzi .
Jeśli zestaw bez gwintu to jak znajdziesz vogtland to będzie tańszy niż ten podany.
A powiedz mi z Twojego doświadczenia , jeśli założę przykładowo ten pro system i profil opony 40 to będzie to wyglądało ?
Mam rozumieć , że firmy ta - technix nie bierzesz pod uwagę ? Jak zakładałeś ten temat wspomniałeś o tej firmie...
Wtedy vogtland w Polsce dopiero się pojawiał. Finalnie wybrałem zestaw MTS-Technik, ale gdyby Vogtland był dostępny to bym go wybrał. Profil opony nic nie mówi bez jej szerokości i średnicy felgi.
ten prosystem to ztcp jest zestaw bilstein b8+springi eibach. ta gównix nie radzę, nie da sie na tym jeździć...
W jakim aucie to miałeś?
Szerokość 32 , średnica 17''...
- - - Updated - - -
ztcp ?
mógłbyś rozwinąć skrót myślowy ;)
- - - Updated - - -
W opisie tego pro system widnieje nast zdanie : "Complete suspension kit with sport shock absorbers and a lowering spring kit but without indicator rack." Co to jest indicator rack. ?
ztcp - z tego co pamiętam, polski odpowiednik afair