Zamrożenie tych 500zł to nie jest jakiś wielki problem ale na chwilę obecną nie ma jeszcze projektu tej reklamy na rewers zawieszki żeby zrobić zapisy.
Printable View
Zamrożenie tych 500zł to nie jest jakiś wielki problem ale na chwilę obecną nie ma jeszcze projektu tej reklamy na rewers zawieszki żeby zrobić zapisy.
poszedł dzisiaj mail do flatbeet'a
Aha... też dobrze :D flatbeet jak już dostaniesz te info od amigasa - zorganizujesz coś sensowenego i wrzucisz tu cały rpojekt? Z góry dzięki
podziałam podziałam ale najpierw muszę sie skontaktować z tą koleżanką co zawieszkami sie zajmuje:) chce wiedzieć do jakiego wykrojnika mam sie projektem dopasować
Mogę potwierdzić ,robiła zawieszki zapachowe dla KFP .Wszyscy co je zamawiali bardzo je sobie chwalą . Ja osobiście nie mam zawieszki ale mam za to inne gadżety których realizacją zajmowała się Magenta i są one bardzo dobrze wykonane ,tak więc mogę polecić koleżankę .
Oki, niech będzie 2.15 ale to jeszcz szczegół - ważne by to wszystko dopiać i zrealizować.
Zapalniczki fajna sprawa ale moze zakończmy narazie jedną sprawę... :rolleyes:
Magneta daj cynk dla flatbeeta w jakim formacie itp. ma być wykonany projekt i jakiś kontakt do sibie.
A My dalej szukamy rozwiązania jak zrobić, żeby dołożyć reszte kwoty do zamówienia
P.S. magneta a jak wy to rozwiązaliscie u siebie w klubie z tymi zapachami - ktoś zalożył częsc pieniędzy, kto rozsyłał - jak to było?
SEBEK, u nas było tak, że aby cokolwiek ruszyć, najpierw załatwiłam sponsoring dla połowy zamówienia. A później to już było standardowe zbieranie zamówień od Klubowiczów. To była większa akcja, zamawialiśmy też kalendarze ścienne, kalendarzyki listkowe, okładki na dowody rejestracyjne i smycze, więc trzeba było to ogarnąć. Ja wykorzystałam do tego Google Documents, dzięki czemu aktualna lista zamówień wraz z ilościami i kwotami do zapłaty była cały czas do wglądu. Wysyłki były indywidualne i grupowe (do poszczególnych grup wojewódzkich).
Jeśli chcielibyście, abym zajęła się organizacją całego zamówienia i wysyłkami, to z uwagi na wymagany nakład czasu cena jednej zawieszki wzrosłaby do 2,30 PLN brutto (plus oczywiście koszt opakowania i wysyłki).
Jeśli zajmie się tym ktoś z Was, to pozostaje cena 2,15 PLN brutto za sztukę (przesyłka kurierska w jedno miejsce gratis).
mogę dać ok 70 kopert bąbelkowych ( troszkę mi ich zostało )
No więc tak sponsora na 50% kosztów zamówienia mamy (mam nadzieje, że amigas wysłał już te dane do flatbeeta a on już konstruje projekt)
A jak to by wyglądało gdybyś Ty się tym zajeła - robimy zapisy i wpłacamy kase a jak się uzbiera cała kwota to Ty realizujesz projekt i wysyłasz?
Jaki byłby całkowity koszt wysyłki (2,30 + koszt opakowania i wysyłki = ? ) koszty by się nie zmieniały z ilością zamówienia?
Myślę, że wpłaty należałoby zacząć przyjmować w momencie, gdy uzbiera się wystarczająca liczba chętnych na 250 szt. zawieszek. Bo jeśli tylu chętnych nie będzie, to nici z zamówienia, a ja nie chciałabym się bawić w zwroty przelewów. :)
Koszt wysyłki oczywiście byłby zmienny w zależności od wielkości zamówienia.
Bocian zaoferował ok. 70 kopert bąbelkowych - możliwe, że wystarczyłyby na wszystkie wysyłki, a jeśli nie - nie wiem, do kogo należałaby decyzja, komu przysługuje darmowa koperta, a kto ma za nią zapłacić (1,20-1,50 PLN).
Koszt samej przesyłki (list priorytetowy) - od 4,15 PLN wzwyż.
Bocian, jakie wymiary mają Twoje koperty?
Jeśli ktoś chce, to niech organizuje wysyłkę w zwykłych kopertach. Ja w takim przypadku z góry dziękuję (doświadczenia z Allegro). :)
Co do ceny za kopertę - fakt, oczywiście można kupić mniejsze, zapomniałam, że tutaj nie ma chętnych na 30-50 zawieszek. ;)
Mniejsze koperty z tego co pamiętam kupowałam za 0,80-0,90 PLN.
podrzucę ze 100 tych 22x26 za sporo mniej jak trzeba będzie
to Cie zaskoczę, niestety nie tak jak chciałem. z powodu pewnych niestety negatywnych wydarzeń osobistych zmuszony jestem zawiesić kwestię swojego sponsoringu do połowy marca przynajmniej:( niestety pewne sprawy na tyle mnie zaskoczyły dzisiaj, że muszę wszelkie ruchy finansowe zamrozić:( jeżeli do tego czasu nikogo innego nei znajdziecie to być może będę w stanie pomóc, ale w tej chwili jest tak, że nawet kwestia posiadanych aut staje się wątpliwa.
Nom i po temacie... dziękuje wszystkim za zangażowanie i poświęcony czas na pisanie postów ale widać nie podołamy w zorganizowaniu tych zapachów...
Nie ma to jak wrodzony pesymizm...
a tam zaraz kwiczysz , że po temacie
ok 100 osób po ok 10,75zł i już masz 1075zł ( 500 sztuk wychodzi dokładnie 1075zł wg ceny 2,15 sztuka )
czyli za 10,75 plus ok 5,25zł wysyłka ( do równego ) = 16zł za 5 zapachów
tylko czy jest 100 osób chętnych na kupno 5 sztuk zapachów ??
można też inaczej :
w zapisach było coś tam około 50 osób chyba , czyli 1075 na 50 = 21,50zł na każdą z tych 50 osób
do tego wysyłka ok 5
wychodzi ok 27zł na osobę za 10 zapachów - tylko kto potrzebuje aż 10 sztuk he he
Magenta - jak długo zapach nie otwierany zachowuje swoje właściwości ? pytam bo gdyby poszła opcja 10 sztuk na osobę to chyba nikt nie zawiesi wszystkich od razu tylko część będzie trzymał na potem
To nie pesymizm a raczej realizm :D
P.S. Macie prawie takie same avatory z flatbettem
---------- Post dodany o godzinie 11:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:30 ----------
Oki - powiedzmy, że odpuszczamy sponsora i robimy projekt flatbetta na obydwu stronach zapach (co by było korzystniejsze) myśle, że Twoje kalkulacje kosztów są do przyjęcia, np. 27 zł przy gorszej opcji = cena 4 zwykłych choinkowych zawieszek a tu były by nasze z logo i w ilości 10 sztuk!
Kwestią problemową pozostaje jednak wybór zapachów - dalej nie moge się doprosić, żeby admin umieścił ankiete co i jak.
I najważniejsze jak by miała wyglądać ta organizacja zapisow i wpłaty (kto, gdzie i dla kogo)
Geez, ależ Wy się szybko poddajecie... A czy ktokolwiek popytał o dofinansowanie np. w salonach sprzedaży Alfa Romeo?
Moi drodzy, żeby w ogóle zobaczyć, ilu z Was jest chętnych na ile zawieszek, proponuję ten formularz: https://spreadsheets.google.com/view...QklPYmc6MQ&ifq (aktualna lista zamówień do wglądu: https://spreadsheets.google.com/pub?...mc&output=html).
Poczekajmy tydzień czy dwa, a zobaczymy, ile osób zadeklaruje chęć zamówienia. Będzie wtedy wiadomo, o jaką kwotę dofinansowania się starać.
Wg mnie na tym etapie wybór zapachów jest bez sensu, to jest sprawa naprawdę drugorzędna. Zapachy można podać później wraz z adresem do wysyłki.
Wg producenta do momentu rozpakowania woreczka z odświeżaczem termin ważności wynosi min. 12 miesięcy.
to powiedzmy ze zamykamy liste z ostatnim dniem lutego i wtedy zobaczymy ile bedzie chcetnych
myślę, że warto info odnośnie tej listy wrzucić na czołową stronę forum. Jak np. zapisy na ramki, czy foto konkursy ;)
Dokładnie o to walcze od jakiegoś czasu + o ankiete co do zapachów ale nikt mnie nie chce wysłuchać :(
Dobra zapachy drugorzędna sprawa ale zostajemy przy wykrojniku i projekcie flatbetta :D
Ja bym proponował, żeby to kolżanka Magenta zajeła się od A do Z tym projektm (różnica na sztuce to 15 gr) a przynajmniej będzie wiadomo co kto i jak.
P.S. Może dzięki temu zyskamy nową Alfaholiczkę bo widze, że i koleżanka zamówiła 5 sztuk :D
[QUOTE=SEBEK;506717]
Dobra zapachy drugorzędna sprawa ale zostajemy przy wykrojniku i projekcie flatbetta :D
/QUOTE]
Ano tak.
ja zamawiam 5 zapachów :)
Mysle, że za tą cene tutaj proponowaną lub nawet +- wiecej, czy mniej znajdzie sie troche nabywców, sam chetnie moge przygarnąc nawet z 10 sztuk, a co mi tam, bedą na zapas:) teraz mamy tutaj mały sjgonek, trzeba by to lepiej rozwiązac.
Ktos musiałby sie za to wziąsc, moge nawet pomóc w dystrybucji tych zapachów, w wolnym czasie. powiem wiecej moge nawet wyłożyc te np. 100zł na start lub nawet wiecej jesli trzebabedzie, tylko trzeba by zebrac konkretną liste POWAŻNIE zainteresowanych nabywców, a nie tylko napisanie posta typu wezme z 5 szt. a później cisza...
Także, jak trzeba bedzie jakos pomóc to pomoge:)
Koledzy Lutraki i majster - zapoznajcie się z moim postem powyżej, pliz. :cool:
Przepraszam, jakos z rozpedu przegapiłem, ale już wszystko poczynione:) wpisałem sie.
Tylko dobrze by to było wypchnąć "na wierzch" żeby każdy mógł zobaczyć..
Śmiało Panowie i Panie :)
https://spreadsheets.google.com/view...QklPYmc6MQ&ifq
Koniec lutego a zainteresowanie jakos zmalało.
Zainteresowanie zmalało, bo posta nie widać... Ja na liście jestem, a i tak niewiele widzę...
a no ucichło, wielka szkoda, zawsze tak jest milion chetnych a co do czego to nikogo nie ma...
A wiadomo już jakie są zapachy do wyboru?
Kto będzie zajmował się rozsyłaniem?
Czy na odwrocie będzie jakaś reklama czy takie samo logo jak z przodu?
Na kiedy może być zrealizowane zamówienie - czy jest jakaś szansa że do 18 marca czyli do spotu w Piotrkowie?
(pomyślałem o tym ze względu na to, że dla osób pojawiających się na spocie (ponad 60osób) odchodziłby koszt wysyłki gdyż można byłoby przesłać to jednej osobie a ta rozda pozostałym)
Na chwilę obecną zagospodarowanych jest 211szt.
https://spreadsheets.google.com/pub?...mc&output=html