błąd świec żarowych, wizyta w autosklep24.pl, kierunek Wileńska 11, temat załatwiony w 10 minut, jak zawsze zadowolony i polecam :)
Printable View
błąd świec żarowych, wizyta w autosklep24.pl, kierunek Wileńska 11, temat załatwiony w 10 minut, jak zawsze zadowolony i polecam :)
Super :cool:
okazuje się, że napinacz paska mikro, za który zostałem skrojony +100% albo nie był wymieniony, albo został popełniony jakiś błąd w montażu, ponieważ jest przekoszony i hałasuje po 12tys km.
Również bardzo polecam Robotec w Zgierzu, facet może nie jest najtańszy ale zna się na rzeczy. Ogarnął mi problem z Panewkami który powstał przez opieszałość innego mechanika. (Facet miał wymienić uszczelkę smoka a nie zrobił tego, skończyło się zatarciem kilku panewek). Problem którym nikt nie chciał się zająć Robert ogarnął bez problemu. Fakt trzeba umawiać się na ok tydzień do przodu, ale to z powodu obłożenia jakie ma. Facet specjalizuje się we włoskich furach, sam jeździ Alfą i serio robi jak dla siebie. Wszystko wytłumaczy jak krowie na granicy co zrobił i dlaczego. Bardzo polecam i zawitam do niego jeszcze nie raz (oczywiście jak moja Włoszka znowu obrazi się na mnie ;) .
Witam.
Poleci ktos dobrego blacharza w Lodzi.
Rowniez polecam Robotec. Mimo poznej pory moglem podjechac na diagnostyke mojej alfy. Jestem bardzo zadowolony z podejscia do klienta i fachowosci. Będę w przyszlosci korzystal z uslug warsztatu. Polecam !
Czy w Robotec da się ustawić geometrię?
a czy P. Robert wie, że można ustawić pochylenie koła i kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy?
Witam mam pytanie kiedyś na ul.Legionów była auto klinika i tam właścicielem był Krzysiek.
Czy ktoś wie czy ta osoba naprawia dalej samochody bo wielokrotnie serwisowałem tam samochód i byłem bardzo zadowolony.
Teraz zmienił się właściciel...
Czy ktoś ma namiary do tej osoby
Krzysiek obecnie pracuje dla jednego z producentów chemii samochodowej, a w wolnych chwilach też stara się rąk nie brudzić :)
A kto teraz ma warsztat po autoklinice? Rok temu miał chłopak z okolic Łowicza, który przejął warsztat po Krzyśku, ale kiedyś nie mogłem się tam dodzwonić a później już nie próbowałem. Wie coś ktoś z ciekawości?
A czy ktoś korzysta/ł z usług warsztatu który znajduje się w Andrzejowie ?! Jadąc z Łodzi mijamy tory kolejowe i po prawej stronie jest warsztat "SPECJALIZACJA ALFA FIAT LANCIA"?? Rokicińska 345B bodajże dokładny adres.
Jakieś doświadczenia ?!
Panowie potrzebny ogarnięty blacharz lakiernik z Łodzi do wstawienia kawałek progu i nadkola plus dopasowanie przodu w 166 byłem u dwóch speców jeden szkoda gadać, drugi no właśnie nie wiadomo i chce porównać ceny pozdrawian
Podjechałbym na Czerwonych maków 8/10 - Troszyński.
Podpowiedzcie gdzie podjechać na wymianę płynów wszelakich + rzeczy jak korek oleju i uszczelki z okolic korka czy czujników na misce? Nie chodzi mi żeby było najtaniej, pojadę do ASO jeśli warto :)
Próbowałem niestety koleś policzyłem mnie 4 razy drożej niż inni ale mam już innego blacharza termin umówiony trza czekać
Jak na razie moja krótka przygoda z marką odbywa się z pomocą panów z TMiN i jestem jak najbardziej zadowolony :)
Drodzy,
wiecie może co się stało z serwisem Zbynio Team przy Wileńskiej? Wczoraj chciałem umówić się na wymianę oleju i telefonicznie zostałem poinformowany że serwis zakończył działalność - trafiłem do Niego właśnie przez forum...
Ja polecam serwis na łozowa 10 pytać o Pana Roberta. Odbierasz auto naprawione zrobione zgodnie ze sztuką i pasją fachowo i przede wszystkim zgodnie z ustalonym terminarzem. W moim przypadku gdy auta nie zdarzyli zrobić na konkretną godzinę to serwis przyjechał po mnie. Auto odbierasz umyte i odkurzone.
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Firma Carus.pl
Dziś zawiozłem tam moją Lancię Deltę. Warsztat działa, nazwa jest ta sama. Zastanawiam się więc, czy to nadal to samo miejsce, czy tylko budynek i narzędzia zostały - a właściciel i pracownicy się zmienili? Pojawiłem się tam pierwszy raz, więc nie wiem kto wcześniej prowadził ten warsztat :(
Szkoda :( Zobaczymy jak będzie z jakością usług po zmianie. Zdam relację co i jak. U mnie pada turbo w silniku 1.4 - więc to będzie dobry test.
Aktualnie znajduje się tam Wer-car. Byłem tam na wymianie drążka kierowniczego + geometria, a dosłownie przed bramą serwisu rozleciało mi się koło pasowe. Doszła więc wymiana koła pasowego i obu pasków. Moim zdaniem nie zdzierają na częściach, ceny za usługę ok, a odnośnie jakości usługi nie miałem zastrzeżeń.
Co prawda nie były to mocno wymagające zadania ale jak na razie mogę polecić.
Hej. Chciałbym się spytać, czy TMiN na Bruzdowej nadal trzyma dobry poziom? Niestety ostatnie opinie o tym warsztacie są z 2016 roku, także mogło się troszkę zmienić.
Do wymiany mam olej, klocki, tarcze, wahacze przód, możliwe że amortyzatory.
Czy może znacie jakieś inne miejsce godne polecenia?
Jedź na łozową 10 uwierz mi będziesz zadowolony. Warsztat z prawdziwego zdarzenia na wszystko masz kwit i normalne podejście do tematu. Na miejscu możliwość wynajęcia auta zastępczego
Kwestia warsztatu TMiN była poruszana tutaj i na grupie na FB Alfisti Łódź już kilka razy. Generalnie kilku zadowolonych klientów i kilku w tym ja, u których odwalili większe lub mniejsze akcje. Osobiście nie polecam ale nie chce mi się kolejny raz powtarzać szczegółów.
Obecna sytuacja w TMiN jest taka, że panowie wspólnicy się rozstali. Na Bruzdowej został rudowłosy jegomość (sorry, nie poznałem z imienia), a ten drugi, p. Tomasz wyemigrował do Głowna. Osobiście mam o nich opinie podzielone. Auto naprawiali w sumie kilkanaście razy i ta ilość wynika z pośpiechu, w jakim starali się wypchnąć wóz z warsztatu - wracałem na poprawki, dokończenie roboty itp. Nie lubią JTS-ów, szczególnie p. Tomasz. Nie wiedzieli jaki olej leje się do tych cudów techniki. Generalnie nie mam do tych panów żadnych "ale", jednakże zaangażowanie w robotę jest wg mnie średnie. Brakuje wnikliwości, pochylenia się nad problemem; zazwyczaj rozwiązanie przyjmuje się takie jakie pierwsze wpadnie do głowy, albo jak wynika ze średniej. Zdarzało mi się samemu zgłębiać problem przed odwiezieniem do naprawy, żeby im wprost powiedzieć co mają zrobić. Podsumowując: wolałbym oddać auto do TMiN niż do pierwszego-lepszego serwisu, ale do ideału dużo im brakuje. Jak będzie teraz, po podziale - trudno powiedzieć. Trzeba poczekać na świeże opinie.
Natomiast mogę szczerze polecić serwis "Auto Serwis Jędrek" z Czołczyna. Naprawiałem tam już kilka samochodów. To warsztat "ogólny", nie specjalizują się w żadnej marce, ale podejście jest odpowiednie. Przede wszystkim zawsze 100% konkretny termin przyjęcia auta i usługi. Kosztorys z góry, dobry kontakt w trakcie naprawy, ceny "normalne", nie zawyżają, nie oszukują. Ktoś mi kiedyś polecił tego mechanika pod kątem specyficznego auta ze specyficznym problemem, dali radę, więc dzisiaj ja polecam. Pozdr.
Dzięki za odp.
Wybrałem Carus na Łozowej. Efekty poznam po weekendzie ;)
Cześć, czy ktoś z Łodzi ma MESa i mógłby podłączyć moją 159 2.2 jts?
Chodzi o sprawdzenie sond lambda. Jeden elektryk mówi, że klękła jedna przed katem, ale nie wie która, drugi twierdzi, że sondy są ok, a licencja kosztuje 290pln
Wersję do użytku prywatnego (i z pewnymi ograniczeniami) masz za darmo na www.multiecuscan.net. Zainwestuj tylko w kabel albo interfejs na Bluetooth.
wersja darmowa nie pozwala sprawdzić błędów. Mogę tylko zasymulować przykładowe :(
Jaki serwis polecacie obecnie? Mam do zrobienia kilka pierdółek w aucie, a nie chce oddać auta byle komu.