Byłes teraz u Pawła w warsztacie?
Printable View
Widziałeś tam inną 155 V6 i silniczek do niej?
artas a co konkretnie robiłes u pabla?:)
Andrzeju widziałem!!;)!!wiem że to twoje dziecko!ale pełna dyskrecja!:eek:!!
Epion!trochę się nazbierało!ale wszystko na dobrej drodze do ideału!:D!!
Andrzej to powiedz chociaż na kiedy będzie gotowa:) Ja myslałem że sam będziesz robił a Tyś na łatwiznę poszedł:P
To czekam z niecierpliwością by ujrzeć to cacko:)
Eeee to niesprawiedliwe.Artek już widział.Ja się tak nie bawię:(
Coś się pierdzieli bo zacytowałeś Artasa a wyszło że to ja.
Noo Twwwooojjja to naprawdę pięknie się prezentuje, bardzo mi się podobała poprostu śliczna. Tak sobie mysle co by tu zrobic żeby przynajmniej trzymała swoje parametry mocy silnika i lekko ja podkręcić właśnie przez przeróbkę wydechu i układu ssącego i może wtryskowego
---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:09 ----------
Niech będzie na Ciebie że jesteś jakiś przeciwnik traktorów:D
Hamulce to ona ma EBC i green staffy ale myślę o hamulcach z fiata coupe z wiekszymi tarczami
Mażą mi się wałki od 164QV
Jeszcze się zdziwisz.Nie można mieć wszystkiego naraz chyba że się sra pieniędzmi.
Podobno ma je w swojej 155V6 endriu
No to ja kombinuje zmniejszając luzy zaworów:D
Ja myslę o orginalnych wałkach od QV i je zdobędę
Wczoraj przyjechał,po nowym roku zakładam.:oZałącznik 43090Załącznik 43091
No ciekawe jak to będzie buczeć:) Nagraj dźwięka:)
Koniecznie, sam jestem ciekaw, a tak przy okazji ile taki końcowy kosztuje, i czy nie jest mocno męczący przy dłuższych przelotach hehe :)
Tak więc dziś nastąpiło sprawdzenie ciśnienia oleju.Zakupiłem sobie manometr i przystąpiłem do dzieła.Na zimnym pokazało 5 bar a przy oleju rozgrzanym do ok 90*C wyszło 1.4 bar na wolnych obrotach.Przy dodawaniu gazu ok 3000-4000rpm manometr pokazał 3.5 bara więc jestem bardzo zadowolony z ciśnienia:) więc czujnik bańkowy idzie w śmietnik.
a co bańka pokazywała?
Bańka na zimnym 4 a jak temp.silnika osiągnęła zaledwie 50* to spada już do 2 bar.Jak silnik osiągnął 90* to już jest 0 bara a jak olej podejdzie pod 80* to wskazówka już jest przed zerem.Przy dodawaniu gazu podnosiła się do 2 bar fakt faktem ale zaraz robiła glebę jak puszczałem gaz.Teraz jeszcze jak próbowałem go wkręcić to oparzyłem się o podstawę cewki i upadł mi na ziemię.Jak go podłączyłem to przez chwilę nie chciał nic pokazać ale się obudził niestety z mizernym skutkiem.Krótko mówiąc mam winnego:)
No już samo to że kontrolka braku ciśnienia sie nie zapaliła gdy wskazówka ciśnienia oleju leżała na glebie to był powód do wymiany bańki a to są dwa niezależne czujniki ciśnienia oleju
No jeden od wskaźnika a drugi od kontrolki czerwonej.