Witam,
Czy ktos juz moze usuwal klapy z kolektora w PEM na Chmielewskiego? Ewentualnie jakis warsztat godny polecenia na wymiane rozrzadu plus usuniecie klap w 159 2.4?
Printable View
Witam,
Czy ktos juz moze usuwal klapy z kolektora w PEM na Chmielewskiego? Ewentualnie jakis warsztat godny polecenia na wymiane rozrzadu plus usuniecie klap w 159 2.4?
PEM godny polecenia, w sumie nie jeżdze już do innych, nigdy nie zawiedli, wymieniałem u nich wahacze, wywalem DPF, wymiana sprzegła, dwumasa i różne inne elektyki itd. Wszytko zawsze idealnie choć wcale nie najtaniej ale za jakość się płaci
Polecam Italcar serwis na ul Szczawiowej. Pozdrawiam mechanika mojej 200 konnej 159 - p.Artura.
Bylo tutaj o itslcars i wcale nie wiem czy to taki polecany warsztat :D
Jak to w każdym warsztacie są klienci zadowoleni i nie. Ja jestem akurat zadowolony z przeprowadzonych napraw.
Macie jakiś sprawdzony warsztat, który usunie klapy wirowe i wyłączy EGR. Całe zachodniopomorskie. Dajcie jakieś namiary.
V-tech Szczecin na Golisza
Polecicie warsztat w ZS, w ktorym naprawie silnik po obrocie panewki? Sprawa tyczy sie 1.9 TDI. Motorszlif odpada bo nie maja terminu.
Eee TDI to przeciez w kazdym warsztacie naprawia ;) wal albo do Furini na mierzynie albo mam goscia co robil znajomemu Stilo...dorabia jako mechanik po godzinach...Stilo do dzisiaj nie narzeka ;)
Znaczy silnik juz wyjalem teraz potrzebuje kogos kto pomierzy i szlifnie wal dobierze panewki, sprawdzi cylindry itp
Silnik oddany. Potrzebuje jeszcze dobrej firmy w okolicy regenerującej Turbo. Znajdzie się coś?
Witajcie.
Piszę w imieniu brata, który ma 147 JTDm 120 KM
Był dzisiaj w BOSCH SERVICE ORLA Michał Szwejkowski na ul. Orlej 4a w Koszalinie.
Był umówiony na wymianę oleju i filtra oleju. Miał wszystkie swoje graty (filtr i olej), więc teoretycznie miało być bez problemu....
Podjechał i wszystkie podnośniki zajęte....
Gostek wyją poduszkę, podniósł auto i pierdzielił się z odkręceniem osłony.... jak już mu się udało... to zabrał się za odkręcanie korka miski olejowej.... trwało to chyba z godzinę i powiedział, że się ukręciła i nie da rady odkręcić..... odkręcił filtr i go wymienił, następnie poszedł po odsysacz oleju i wyciągnął ok 4 litrów oleju.... poszedł do jakiegoś komputera sprawdzić ile wchodzi oleju... i nie mógł znaleźć takiego silnika..... :cool: (dobry jest). Zalał nowym olejem ok 4 litry.
Zasiadł za kierą i podłączył komputer (chociaż nic się nie wyświetlało - żaden komunikat o serwisie).... popstrykał po podłączeniu do kompa auta i ustawił interwał wymiany na 20 tyś km!!!!!!!! :congrats: Poskładał do kupy. skasował 50 PLN nie dając paragonu, nie wymieniając upierdzielonej śruby.... ani słowa przepraszam.....
Po zwróceniu uwagi by cofnął ustawienia w komputerze samochodu powiedział, że nie może, bo ma za słaby sprzęt.... Zawinął się na nodze i poszedł....Całość trwała bagatela 2 godziny!!!!!!
Taka historia!!!!
NIE POLECAM a wręcz ODRADZAM ten warsztat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Macie kogoś sprawdzonego w Koszalinie????
Proszę o podpowiedź i dziękuję....
Witam, koledzy poszukuję dobrego warsztatu Białogard/Koszalin. Chodzi o wymianę filtrów, oleju i kompletnego rozrządu z pompą w 159. Wyszukałem na forum , że PICOLO w Białogardzie jest ok, czy ktoś może to potwierdzić ?
Ja osobiście nie znam tutaj dobrego warsztatu. Sam w tym tygodniu jadę z Alfą do Gliwic bo tylko Cinkowi mogę oddać auto do naprawy
Saybot chyba przesadzasz ze w szczecine nie ma serwisu od alf.... Zeby do gliwic jechac....
Wymieniałem teraz w swojej 159 rozrząd i przy okazji czyściłem kolektor dolotowy. Polecam warsztat samochodowy na ul. Brygady Legionów 2 w Goleniowie (teren Mibadexu) telefon do szefa 796-861-104. Polecam :)
podpinam sie pod temat
musze wymienic lozysko kola, w Slubicach, Rzepinie nie ma sprawdzonych mechanikow?
jakies firmy sa oryginalne czesci?
geometrie tez trzeba ustawic po wymianie??
to poprosze o informacje, gdzie w Szczecinie?? ma byc solidnie i dobrze!
Witam,
czy poradzi mi ktoś jakiegoś DOBREGO mechanika który poradzi sobie z ową awarią (prawdopodobnie turbo umiera, lecz pewnosci nie ma, wchodzi w blad od 4- tego biegu przy deptaniu, przed wyskoczeniem błędu mocy nie brakuje 1.9 jtd 140km) w wojewodztwie ZACHODNIOPOMORSKIM, najlepiej koszalin, kołobrzeg, ewentualnie kawałek dalej, borykam się już z tym sporo czasu, i nie wiem do kogo mam się udać, może ktoś z kolegów z nad morza ma namiary na jakiegoś magika :)
Jak by Ci turbo siadalo to nie byloby to zalezne od biegu, najprawfopodobnej problen z przeladowaniem. Po pierwsze komp. Mozesz to samemu zrobic za 50zl lub oddac komus innemu. Napis do LukaszaA on zna warsztaty w koszalinie
Alfa klub Rurzyca autonaprawa chip tuning dołącz do naszej paki
Polecam kolegę wyżej, żadne zlecenie nie stanowi dla niego problemu. Przekladka silnika wykonana perfekcyjnie, chip tuning wykonany indywidualnie dla klienta
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Poszukuję sprawdzonego warsztatu w Szczecinie, Goleniowie a najlepiej w Świnoujściu, który zajmie się usunięciem klap wirowych w AR 159 150KM, wyczyszczeniem kolektora i usunięciu fizycznym i programowym zaworu EGR.
Lakiernik potrzebny.... naprawa za gotówkę lub z AC (zdecyduję po oględzinach), naturalnie z fakturą ;)
Ktoś poleci jakiś warsztat w Koszalinie lub okolicy co by mi wymienili sprzęgło z dwumasą, sanki i wahacze?
Ja za sprawą kilku poleceń na tym forum oddaje swoją Julke do warsztatu ItalCarService (Szczecin)
Nie tylko Dariusz by się znalazł...
No niestety, na dobre imię długo się pracuje a można szybko je stracić :)
Panowie kto w Szczecinie godny polecenia dał by radę wsadzić Q2 do mojej 166 3.2 v6 ?
DejW HTC
Orientuje się ktoś, gdzie w Szczecinie (albo okolicach) mogę oddać do oklejenia (3m) grill i nerki od 156 (przedlift)?
Zależy mi na tym aby było szybko, dobrze i tanio (od jednego z tych wymogów jestem skłonny trochę odstąpić, poza tym środkowym oczywiście). :)
W Szczecinie polecam HARD WORKS GARAGE ul. Robotnicza 7
Ja również, mają oryginalne blokady do busso :)
Cześć.
W tym roku znów mam problem z nieszczelnością klimy. Wzeszłym roku auto było w Auto Kuler na 26 Kwietnia. W tym roku problem znów wystąpił więc szukam innego speca
Spróbuj "Frost" na Cukrowej. Serwisowałem u nich klimę w 159 i było OK.
Miałem nieszczelność na przewodzie ,jeden serwis tego nie zauważył napelniajac czynnik,drugi serwis stwierdził że to sprężarka -pojechałem na golisza 10 na regenerację takowej a tam mi powiedzieli że to na 100 % nieszczelność na układzie, zrobili w jeden dzień przy silniku 2,4 jtdm gdzie miejsca jest jak na lekarstwo myślę że niezły rezultat. Naprawa 380 zł napełnianie i sprawdzenie 180 zl. Dają gwarancję dożywotnią na naprawiony element.
Gdzie szybko tanio wymienią mi rozrząd w Choszcznie albo Stargardzie mogą być okolice Choszczna ?
Poleci ktoś jakiś warsztat gdzie porządnie i sumiennie sprawdza szczelnosc układu dolotowego ? Najlepiej Police - Szczecin