Wsadz plyte do pc ,moj komputer,prawy na niej i wlasciwosci,jaki pokazuje file system??
Printable View
Wsadz plyte do pc ,moj komputer,prawy na niej i wlasciwosci,jaki pokazuje file system??
Nagrywane na płycie CD , jeszcze jest taka sprawa są dwa ICS nie wiem dokładnie o co chodzi ale nazywają się G3 I G4 w nowszych modelach jest g4 i na tych nie chodzą mapy np. z g3 tak troche głośno myśle ale może warto wszystko wziąć pod uwage
mniej niz 4x się nie dało, płyty emtech czy jak one tam się nazywają ...
ja mam orginalną płytę niemiec z 2001r jeśli to pomoze xD
Nie chce nic wnioskowac narazie,ale np. na audi kumpla poszly mapy tylko na verbatim nagrywane 2x ,a wypalilismy wczesniej z 5 emtec-ow i nie poszly.
Czasem nie nagrywałeś na płycie DVD?
Tak,skopiuj ja na plyte zwykla w nero copy cd.Nie recznie,daj copy cd!!Cytat:
Napisał Kayrol
Sprawdz czy pujdzie w navi kopia.
po tej wpadce z nagraniem obrazu, chyba nie wnioskujesz ze jestem ułomny ;) nagrałem na. Jutro kupie verbatimy w takim razie. na jaki serwer wrzucic orginał ?Cytat:
Napisał alfasound_mania
ułomni ludzie nie jeżdżą alfami :DCytat:
Napisał Kayrol
skąd można ściągnąć ten obraz płyty?
orginał ma~ 743mb podczas gdy ten obraz polskiej mapy ma koło 350. To nie ma znaczenia ?
Ver.ARIE612D
Ver.ARNA629D Ver.8.12.
to są wersie nawigacji w na mojej orginalnej działającej płycie, zapisane w notatniku z jakimiś logami.
wersia na polskiej płycie to
Ver.ARNA646D Ver.8.12.
nie wiem czy to ma jakiekolwiek zanczenie. xD
versja ARNA 646D to ja mam na swojej mapie niemiec tylko że to nie orginał. Mam nadzieję, że z tą mapką Polski wypali Powodzenia
Na wloskim forum mowia ze to przez jakosc plyty,oni nagrywaja tylko na cd-r sony,a na innych zapodaje im error odczytu.Podaje linki,moze ktos sprobuje.
http://rapidshare.com/files/165650268/polska.part1.rar
http://rapidshare.com/files/165660479/polska.part2.rar
http://rapidshare.com/files/165666745/polska.part3.rar
Kayrol, ten oryginal to dvd??
nie jest na niej napisane, ale porównując dvd z orginałem kolor płyty jest zupełnie inny jest identyko jak cd. Jest zato napisane Made in Germany. Kupie jutro płytę sony i verbatimke i sprawdze.
Szkoda ze nie mam nikogo z 166 pod reka :/
Wszystkie płytki z mapkami do AR166 to były krążki CD...
Trzymam kciuki... :D
Ps. alfasound_mania o ile się orjętuje to w AR166 nie było takiego systemu navi jak G4 tylko G2 lub G3... :wink:
Pzdr
zgadza się w g3 były tylko cd
pewnie masz racje pisałem że nie bardzo w sferze elektronicznej wszystko zgłębiłem natomiast prawdą jedank jest że są dwie wersje :wink:Cytat:
Napisał b-ski
Wyczytałem kiedyś u nas na forum o tym to mówię małe sprostowanko walnę, co by innych w błąd nie wprowadzać...:D
Nie myli się tylko ten co nic nie robi... Pozdrawiam
Co do Płyt to kayrol przegraj oryginalną płytę i wypal obraz w nero jak będzie działać to wtedy możesz być pewny że czyta ten rodzaj płyty i problem leży po stronie treści mapy .
Jeśli to zadziała to sukces murowany lecz może być z tym problem zapytajcie programisty to wam powie na czym to polega chyba że melek_italia właśnie nim jest , ale nie odbieram nadziei bo zainteresowanie jest duże .
Pozdrawiam .
henekl na twoim miejscu byłoby mi dalej wstyd zabierac głos w tym temacie...
Jak narazie sprawdzałem tylko na najtańszej płycie omega, mapę Włoch też mam na takiej nagraną, są problemy z czytaniem jej, ale po kilku razach się ładuje. Jak wkładam płytę z polską to pisze initializing navigation system i to chwile trwa, ale w końcu wyskakuje error when Reading Cd check Cd, jak zakupie jakieś leprze płyty to sprawdzę, co się dzieje
Ja skopjowałem Orginalną płytę navtech z nawigacją niemiec na jedną z najbardziej shitowatych płyt " howk " i płyta ruszyła ... teraz nagrywam polske na 2 najlepsze płyty jakie koles miał w sklepie.
Howk zadziałał, Sony nie, myślę ze to jednak mapa musi zostać dopracowana :D Melek do pracy !! :)))
Dzialam i zapodam nowy obraz.Sprubujcie nagrac na cd-rw oryginal.Szkoda psuc plyt.
odrazu mówie ze CD-RW nie przeczyta nawet jak będzie dobra wersia i wszystko wpożo. Spróbuj włozyc RW do radia na CD - nie przeczyta, albo do zmieniarki w alfach.
dobra :) to czekamy i trzymamy kciuki
[quote="wp.pl"] Już wkrótce wszyscy kierowcy, którzy posiadają w swoich samochodach nawigację GPS będą musieli posiadać przy sobie certyfikat potwierdzający jej legalność. Komenda Główna Policji już zapowiedziała wzmożone kontrole na drogach. Dla przypomnienia warto dodać, że za posługiwanie się piracką kopią mapy w samochodzie grozi do pięciu lat więzienia.
czego to oni nie wymyślą ...
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,...l?ticaid=1701c
Wylanczasz przed dojechaniem do kontroli i mowisz ze nie uzywasz,chyba ze kamera nakreca tajniaki.
do środka auta mi kamere wsadzą? :D plzzz :P
Nie no chodzilo o navi przy szybie i tajniakach od tylca ;pCytat:
Napisał Kayrol
Wracajac do tematu.
Czy mapa np. niemiec ma glowne drogi polski??
Nie ma.Cytat:
Napisał melek_italia
Ma główne drogi Europy Zachodniej.
Preparuj na bazie np Benelux lub Środkowa Europa, te mają nowsze wersje softu.
Niemcy mają starszą wersję, przynajmniej te do których dostałeś linka.
Ja przynajmniej miałem problem z ruszeniem mapy Niemiec.
U mnie przy starcie z mapy Niemiec ICS musiał musiał wgrać cały soft + mapę, bardzo długo to trwało.
Może w tym jest problem?
A wiem, że Środkowa Europa chodzi i na G2 i G3.
Dzieki za cenne uwagi.
ale jak Cie zatrzymają i sprawdzą czytnik GPS to nie ważne czy powiesz że używasz czy nie , w bagażniku i tak będziesz miał pirata , choć jeśli melek_italia, zmontuje polską mape nie będzie ona piratem bo oficjalnie takowej nie ma a więc będzie to oryginał darmowy produkcji kolegi :wink:Cytat:
Napisał Kayrol
to czy darmowy to się zobaczy bo nie wypada tak na krzywy ryj czerpac satysfakcje z czyjejś pracy, przynajmniej przysłowiowa flaszka w podzięce się należy. Ale jesli policja by wiedziala wogóle ze w ICS jest nawigacja, to nie przetłumaczysz pałkarzowi ze to jest navi zrobiona własnoręcznie, ze nie jest piratem, bo nośnik jest nie orginalny. Najprosciej moim zdaniem jest mieć płytę z light skrajbem ( ?? ) i zrobić na niej nadruk taki sam jakorginał. Wtedy nie będą mieć podstaw do zarekwirowania nośnika ani dalszego postępowania. A a do tego orginalne pudełko z opakowaniem i wszystkimi papierami od płyty CD które szczęśliwie posiadam ^^
Pracuje panowie,juz znalazlem nawet kogos z 166 niedaleko to mam jak sprawdzic :)
melek_italia, poszło coś do przodu ?? :) będą z tego ludzie ? :P
mam nadzieję że do przody i się uda.
a tak z innej strony kayrol gratuluję dvd w BELLI widzę, że obrazek zmieniłeś :D
Co z tą płytą bo jakoś przycichło. Przydała by się jakaś informacja .Cytat:
Napisał melek_italia
Czekam cierpliwie na odpowiedz.!!!!!!!!!!!!!!!!
A ja się na tym nieznam śledzę ten temat od początku mile zaskoczył mnie Kayrol z tym dvd gratulacje jesli chodzi o navi to ja się juz poddałeł ze to będzie unas dzałać .Pozdrawiam ale i tak zyczę powodzenia w pracach nad navi <hello>
Ja się poddaje... Dziś podłączyłem navigację w sposób identyczny jak odtwarzacz DVD. Na ekranie pojawił się obraz ale niestety z zakłóceniami spowodowanymi brakiem synchronizacji - wyjście podłączenie konwertera i powinno być git. Jednak nie wiem czy jest to warte zachodu ponieważ, jak pewnie się domyślacie ISC będąc w fazie TV nie pozwala na przełączanie między stacjami, zmianę temperatury itd. zatem użyteczność tego rozwiązania jest dosyć niska. Ciekawe czy naprawdę henkel ma sposób na to - chciałbym zobaczyć filmik jak navigacja uruchamia się po wciśnięciu przycisku navi i w tym czasie leci muzyczka z radia :D
Jedyne co nam pozostaje to płyty z mapą Polski wyprodukowane przez melek_italia - trzymam kciuki za to żeby się udało. Słyszałem że najważniejsze w tej podmianie jest to aby navigacja zczytała zgodny z oryginalną płytą kod ale o co chodzi to nie wiem ponieważ to tylko słowa które zostały mi w głowie po rozmowie z właścicielem lanci lybry.
Jutro robie pierwsze testy,bede mial pod domem 166 kumpla do niedzieli :)