Wiem, nie wszystko w 100% nawet działa z tym softem..Spróbuje wrócić do 4XX ale nie sądzę żeby to coś zmieniło. Nikt inny nie miał tego problemu z trzaskami?
Printable View
Wiem, nie wszystko w 100% nawet działa z tym softem..Spróbuje wrócić do 4XX ale nie sądzę żeby to coś zmieniło. Nikt inny nie miał tego problemu z trzaskami?
Były problemy z trzaskami w 159 connect nav, no ale złączenie przewodów rozwiązywało sprawę
U mnie niestety nie rozwiązuje..A jest może ktoś z Warszawy z taką zmieniarką co by podmienić na chwilę i sprawdzić czy to wina samego urządzenia?
Witam, mam pytanko czy można jeszcze zamówić zmieniarkę tylko że do Mazdy 6 2002rok?
Witajcie, czy można jeszcze zamówić zmieniarkę, tylko że do Renault Kangoo?
wystarczy cofnac sie o dwie strony i przeczytac.
pozdrawiam
Czy zapisy sa nadal aktualne? Bylbym chetny na zmieniarke do 159, radio Blaupunkt 939 (bez mp3) :)
Dzieki!
Właśnie rozmawiałem z cuoreventi. Jeżeli znajdzie się 30 chętnych do kupna zmieniarki to może będzie możliwość zakupu :D no Cóż ja jestem 1 wiec jeszcze 29 osób. Kto jest chętny niech pisze :D;)
A ile kosztowała taka zmieniarka ??
Cenę na allegro łatwo znaleźć, a w zakupie grupowym rabat wynosił od 30 do nawet 50%, ale wszystko zależało od ilości chętnych. Niestety przykład drugiej tury pokazał że im dłużej trwały zapisy, tym więcej osób się wykruszało, a przez to też rosła cena... Dlatego jestem sceptycznie nastawiony. Ale chcecie to próbujcie.
Dodam jeszcze że dostępny jest nowy model zmieniarki, umożliwiający podłączenie modułu BlueTooth
Z lewej strony widoczny nowy model (dodatkowe wejście mini USB), a z prawej stary.
http://iv.pl/images/37607568207233273013.jpg
Sam moduł BT wygląda następująco. Można go zamówić jako opcja do zmieniarki.
http://iv.pl/images/52025074389949536518.jpg
Ludziska łączmy się w grupę to będziemy mieć sprzęt :D Wiadomo, że cena będzie inna. Powoli mam dość tego, że jak korzystam z navi nie mogę słuchać swojej muzyki. Mam transmiter FM ale nie za bardzo się sprawdza.
Jakby coś to jestem chętny.
Ja też w sumie i mogę poczekać nie spieszy mi sie jakby co
Jeśli zmieniarka będzie działać pod Connect Navi w 147 to też jestem chętny :)
no i ja jak się ludzie uzbierają.. :) o ile działa pod connecta
Działa - Krzysiek ma u siebie Connect Nav+. Z softem 5.XX są czasem problemy ale to pewnie wina nieoryginalnego softu.
Najlepiej zrobić listę by sprawdzić jakie jest realne zainteresowanie.
to w takim razie mnie uspokoiłeś i jak by była jakaś lista to można mnie śmiało wpisywać :)
Na allegro jest taka zmieniarka za 280zł i ma 12 miesięczną polską gwarancję.
No to może wstępna lista
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
O ile działa z nazwyklejszym blaupunktem z CD bez zmieniarki w bagażniku
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...#ixzz27zT5tiJN
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?
ja pod wielkim znakiem zapytania zależy kiedy przypadła by realizacja zamówienia - bo w moim wypadku im później tym lepiej
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?9. dzewo
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?9. dzewo
9. dzewo
10. Marcinjtd
Pasuje do następujących radioodtwarzaczy:
Alfa 147 - Blaupunkt kasetowy, Blaupunkt CD, Connect Nav+ (kolorowa)
Nie pasuje - a bynajmniej nikt tego nie sprawdził - Connect Nav (monochromatyczny)
Alfa 156 - Blaupunkt kasetowy, Blaupunkt CD (fabryczne radia poliftowe)
Nie pasuje - nawigacja Blaupunkt Travelpilot RNS4
Alfa 159 - Blaupunkt CD, Blaupunkt CD mp3, Connect Nav (przedliftowy)
Alfa MiTo - Radio Bosch CD mp3
Nie pasuje - ICS w Alfie 166
Owszem. Stary model - bez możliwości rozszerzenia o Bluetooth.
A jak wygląda gwarancja przy tym zakupie grupowym?
Proponuję dać info w innych działach, wtedy dużo szybciej znajdziemy chętnych. Nie wszyscy czytają wszystkie działy :) Np ja głównie odwiedzam (bezpośrednio) dział dotyczący 159, a tutaj trafiłem właściwie przez przypadek.
Gwarancja producenta 12 miesięcy. To nie uległo zmianie.
Czyli cena to około 150 zl jeśli dobrze zrozumiałem?
Poprzednio cena to 320zł i od tego rabat w zależności od tego ile osób było chętnych wynosił 30-50%. Teraz również zależy to od ilości osób chętnych.
A do czego może służyć BT?
BT rozumiem do rozmów przez telefon?
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?9. dzewo
9. dzewo
10. Marcinjtd
11. LoboV
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?9. dzewo
9. dzewo
10. Marcinjtd
11. LoboV
12 piotrpo
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?9. dzewo
9. dzewo
10. Marcinjtd
11. LoboV12. Bachus
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?9. dzewo
9. dzewo
10. Marcinjtd
11. LoboV
12 Piotrpo
13. Bachus
- - - Updated - - -
Do paru różnych rzeczy - np. transmitowania muzyki z telefonu na głośniki w samochodzie. Jeżeli ta zmieniarka robi za zestaw głośnomówiący, to biorę też ten moduł.
W zestawie do modułu widać, że jest głośniczek i mikrofon, więc myślę że na 100% jest głośnomówiący. Żeby to jeszcze z kierowajką współpracowało :)
ze sterowaniem na kierownicy to akurat współpracuje bez problemu - taka jest idea tego rozwiązania :)
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?9. dzewo
9. dzewo
10. Marcinjtd
11. LoboV
12 Piotrpo
13. Bachus
14. misior82
Już wyjaśniam na czym polega ten moduł BT
http://www.forum.alfaholicy.org/
Od lewej kolejno: moduł BT wpinany do złącza mini USB z tyłu zmieniarki, wraz z przyciskiem do odbierania/odrzucania połączeń. Na środku mikrofon do zestawu głośnomówiącego - Te dwa elementy jako całość stanowią dodatkową opcję do zmieniarki. Obsługują JEDEN telefon za pośrednictwem BT - nie ma możliwości parowania dwóch telefonów jednocześnie.
Po prawej stronie jest coś co producent nazywa pilotem - przycisk odbierania/odrzucania połączeń - i muszę jeszcze potwierdzić, ale jest to opcja do modułu BT. No i wygląda to jak wygląda, na co nie mam wpływu.
1. stawu
2. Bercik
3. Sebek2442
4. dastin
5. zero2
6. NikoBarteq
7. lukosław
8. Naur?9. dzewo
9. dzewo
10. Marcinjtd
11. LoboV
12 Piotrpo