To jest ASO i mają swoje procedury więc dziwie się oburzeniu że oferowali Ci wymianę na nową część. Zregenerowałeś, wymieniłeś po znajomości - super ale porównywanie tego do ASO jest trochę nie na miejscu tak jak Krusz opisał.
Printable View
To jest ASO i mają swoje procedury więc dziwie się oburzeniu że oferowali Ci wymianę na nową część. Zregenerowałeś, wymieniłeś po znajomości - super ale porównywanie tego do ASO jest trochę nie na miejscu tak jak Krusz opisał.
nie było to oburzenie :) podszedłem do sprawy bardziej oszczędnie :)) ogólnie wyszlo ok
Najważniejsze że Alfa zdrowa :)
Co do ASO to zawsze bedzie drogo. Zauwazylem przy tym zastanawiajaca prawidlowosc ze auto wloskie serwisowane w aso w swojej awaryjnosci zbliza sie do sredniej w calej populacji. Natomiast po okresie gwarancyjnym malo kto serwisuje auto w ASO. Co do innych marek jest raczej odwrotnie. Mam kilku znajomych z Audi czy z Honda i nawet glupie zarowki wymieniaja w ASO. Na pytanie czy jakby mili fiata to by zrobili tak samo, odpowiedzia bylo zdziwienie, bo to przeciez fiat wiec mozna po taniosci jechac ;)
Cześć,
Zna ktoś może obecny numer telefonu do serwisu Pawła Mikulca? Te powyżej chyba nieaktualne.
Ewentualnie, jakiś tani dobry serwis do przeglądu w Warszawie?
Dzięki wielkie!
Pozdrawiam.
Witam,
Ma ktoś może aktualny numer do Pawła Mikulca?
Dzięki wielkie!
A jak z cenami u Pawła? Chcę się zabrać za zawieszenie tył u siebie i szukam kogoś z "normalnymi" cenami =P
Witam
Wybieram sie z moja Alfa 147 Selespeed na wymiane uszczelniaczy walków balansujacych, wymiane paska rozrzadu, oleju oraz na diagnostyke blachy bo wiem ze troche na wiosne bede chcial doinwestować.
Kogo koło Piaseczna najbardziej polecacie?
Kontaktowalem sie juz z Darkiem kolo Tarczyna i mam go na 1 miejscu mojej listy ale dalej są też:
Tomasz Seliga oraz warsztatpiaseczno.pl o ktorym nic nie moge znalezc a chwalą sie że sie specjalizują we włoskich (Sławek Pianko).
Mozecie cos podpowiedzieć na temat ostatniego- fakt jest taki ze mam do nich najblizej. Diagnostyke mam zrobioną chcę tylko dokonac wymainy tych uszczelek pokrywek wałków , uszczelniaczy wałków itp.
Mogę,tylko polecić Darka,bo u niego serwisuje swoją 156 i Cromę,znajomi też robili kilka autek.Nie znam warsztatu w Piasecznie,a Tomek Seliga,ma też dobrą opinię.
Witam Koledzy forumowicze,
UWAGA!!!!!!Na warsztat przy ul.WROCŁAWSKIEJ 6 WARSZAWA-BEMOWO.
Pseudo warsztat nazywa się MARAD-AUTO
To nie są mechanicy tylko partacze i zdziercy.
Wymyślają usterki których w ogóle nie ma.
Nie wspomnę już,że po zdjęci pokrywy zaworów i wykręceniu świec nie chciało im się nawet ich dobrze dokręcić!!!!!!
Jeśli macie za dużo kasy i chcecie się się jej pozbyć to możecie jechać w ciemno!!!:mad::bandit:
Telefon stacjonarny chyba faktycznie nieaktualny, ale komórka powinna działać (dzwoniłem jakieś 3 tygodnie temu).
Jeśli chodzi o ceny to nie bardzo mam porównanie - ale na pewno taniej niż w ASO na 1. Sierpnia, dużo taniej : )
Zadzwoń to się dowiesz jak z cenami.
Ja dzisiaj odebrałem swoją alfę od znanego już na forum Pablo.
Opinia nie może być inna jak bardzo dobra.
Polecam
Wróciłem dziś z przeglądu w Pablogarage. Nie pozostaje nic innego jak tylko polecić - fachowo, sprawnie no i miła atmosfera, człowiek nie czuje się intruzem w firmie a i dowie się czegoś ciekawego. Zdecydowanie polecam, jeśli Alfa to tylko tam.
PS No i jest niedrogo!
Polecam Pana Pawła z Emaliowej 15. Przez długi czas miał swój warsztat na Szarych Szeregów. Bardzo dobrze zna sie na alfach. Rozwiązał mi problem z abs, z którym nikt nie mógł sobie wcześniej poradzić.
Sent from my iPod touch using Tapatalk
Ok, nie ma problemu: 513502900
Sent from my iPod touch using Tapatalk
Dzięki :)
A ja polecam warsztat na mechanikow 9 fb/fun-car
Przykładowo za założenie nowej piasty( ruville 300 zł), naprawę przerwanej wiązki w abs, wymianę podnośnika w przedniej szybie łącznie zapłaciłem 600 zł - robota + części. Z tego co pamiętam zawsze przed naprawą podawał konkretne kwoty nie jak niektórzy " a zobaczę jak będzie mi szło to podam cenę". Co więcej przy wymianie piasty powiedział że jeżeli nie zlikwiduje ona mojego problemu to część oraz robotę nie zapłacę :)
Znacie ogarniętego elektryka w W-wie? (najlepiej Bielany/Żoliborz/Bemowo, ale niekoniecznie)
Potrzebuję sprawdzić ładowanie aku lub znaleźć przyczynę jego rozładowywania oraz zdiagnozować niedziałające grzanie foteli.
A może ktoś z kolegów ma miernik i taką wiedzę i mógłby się spotkać?
Dzięki
Elektrykiem nie jestem ale elektronikiem. Miernik mam :) Podstawowe właściwości możemy nim sprawdzić. Weekend lub przyszły tydzień. Reszta na PW
Na Szarych Szeregów jest p. Marcin Wilk polecany przez (cieszącego się tutaj dobrą opinią) p. Pawła Mikulca. Podobno bardzo ogarnięty w kwestii Alf, jeszcze nie sprawdzałem, ale niedługo będę się wybierał. tel. 501-619-888
czesc
2 pytanka szybkie:
- czy znacie jakies opinie o warsztacie WIELGUS na bartyckiej 116 (mokotów)?
- macie jakiś sprawdzonych mechaników co mają otwarte w soboty bo większość nie chce się umawiać ?
Do wymiany filtra powietrza i paliwa 2.4 JTD szukam kogoś w dzielnicy Bielany / Bemowo / Żoliborz (części i narzędzia mam, tylko brak doświadczenia).
Proszę o wskazanie mechanika lub kolegi, który pomoże, dzięki :)
To jeszcze kanał by się przydał,bo chyba filtr paliwa to raczej od dołu
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Filtr paliwa da się od góry, jest fotorelacja, ale sam się po prostu nie podejmę. A powietrza nie wiem, chyba sporo rozbierania jest też od góry.
W 166 powietrza wymienia sie łatwo, 3 sruby krzyzak od obudowy i pewnie jedna opaska na rurze. Ja bym na twoim miejscu sam robil bo jak ci jakis partacz połamie obudowe albo jakies zatrzaski to masakra. Zajrzyj tez do instrukcji
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Filtr powietrza wymieniłem, rzeczywiście łatwo poszło, dzięki za podpowiedź. Szukam w takim razie kogoś do pomocy przy wymianie filtra paliwa, dzięki.
Skan znaleziony w innym wątku:
Załącznik 119651
AMM Bonifacego 100 Pan Artur ma dobrego mechanika ale uprzedzam nie jest tani.
Sądzę, że Paweł Mikulec sobie poradzi - Emaliowa 15
a czy moze ktos polecic jakiegos dobrego mechanika w okolicach Grodziska Mazowieckiego? Teraz mam zamiar zwyczajnie zrobic przeglad, ale na przyszlosc chcialbym serwisowac. Do tej pory jedzilem okolo 60 km do dobrego warsztatu, jednak troche daleko i chcialbym kogos blizej znalezc.
kolego kips ja mogę polecić Ci kolegę Darka Osińskiego. Ma serwis w okolicach Tarczyna (Rembertów, ul. Górna 1), więc miałbyś do niego ok. 25km. Bardzo sympatyczny i fachowy, sam właśnie wróciłem od niego z przeglądu ze swoją białą strzałą :) W google znajdziesz go poprzez wpisanie Mr. Alfa.
Ok. Wielkie dzięki za odpowiedź. Na pewno się wybiorę w razie potrzeby. Zdecydowanie wole kogoś kto zna się na rzeczy niż mechanika, który boi się zajrzeć do Alfy, a takich już spotykałem. :)
Amm bonifacego 100 Pan Artur, nie polecam sprawdzał mi samochód przed zakupem i o połowie wad mechanicznych mi nic nie powiedział, po czym jak kupiłem samochód i przyjechałem na rozrząd to nagle pojawiła się litania.
Korzystał ktoś może z usług:
Profes Auto-Serwis
ul. św. Wincentego 66 ?
Witam, chcę wymienić rozrząd w 159 jtd, gdzie najbezpieczniej?:)
Wal w ciemno do Darka Osińskiego z Tarczyna.Ja,też na dniach wybieram się na wymianę rozrządu i ogólny przegląd po zimie.
Nie będziesz zawiedziony!