Kolego, jeśli znasz firmę leasingową, która przebije ofertę salonu daj znać. Ostatnio porównywałem VW leasing jest o dobre 30% tańszy od Alior, EFL i Santandera. Dodatkowo w 2022 było ubezpieczenie za 1zł.
Printable View
No nie wiem jak z leasingiem FCA, ale w przypadku Toyota leasing to PKOleasing przebijal ich rok temu spokojnie. Służę kontraktem do człowieka stamtąd jakby co.
Jakbyś mógł podesłać kontakt na wiadomość prywatną.
[MENTION=89801]Machaju[/MENTION]
Poszło.
Nie rozumiem toku myślenia niektórych osób. Przecież to firma tworzy dany produkt i kieruje go do konkretnego klienta a nie na odwrót oraz ryzykuje czy dobrze wstrzeli się w rynek czy nie. G/S powstały dla osób, które chcą wyróżnić się z tłumu i cenią sobie w pierwszej kolejności właściwości jezdne. W przypadku Guli preferowany klient to singiel lub para niekoniecznie z dziećmi. W przypadku Stelvio to najczęściej klient mający dzieci lub osoby w podeszłym wieku, którym łatwiej wsiada się do suv'a. Dla mnie Gulia jest prawie idealna a najchętniej chciałbym ją mieć w 3-drzwiowym coupe. Ma ktoś inne wymagania to kieruje się do innej marki i po problemie.
No ale 156 KM w sedanie segmentu D to jednak trochę śmiech.
- - - Updated - - -
No już bez przesady. Mam wrażenie, że obecnie rodzina z dwójką dzieci powinna zaczynać od poziomu SUV-a segmentu E, a najlepiej od razu iść w vana... Ja byłem za dzieciaka pod namiotem we Francji w 5 osób, teraz mam dwójkę dzieci i spokojnie się do Giulii mieścimy. Każdy ma wygodniej niż w Ryanairze, a tam jakoś nikt nie jęczy, mimo że zazwyczaj spędza tam więcej czasu podczas podróży niż w przypadku 95% wyjazdów samochodem.
Problem pewnie jest w przypadku fotelka montowanego tyłem do kierunku jazdy - jeśli akurat ktoś ma małe dzieci, to faktycznie powinien poszukać gdzie indziej, ale u tylnonapędowej konkurencji będzie to samo.
Wiem. Rozwiązałoby to dwa problemy : łatwiejsze wsiadanie i wysiadanie oraz lepszy dostęp do bagażnika. Wielu na pewno byłoby zainteresowanych nadwoziem shooting brake ale tak jak coupe raczej nigdy nie powstanie. Oczywiście pomijam projekt Zagato, który jakby był dostępny w miarę moich możliwości to brałbym w ciemno.