-
http://www.drivingvisionnews.com/new...-no-xenon-25w-
Dla tych co kumają nieco ang.Po krótce jest napisane że testowali to w Audi z małymi silnikami i napisali że różnica znikoma miedzy 25W a 35W lecz faktycznie są to inne mocowania już jeszcze nie spotykane na codzień.Tym samym na HIDy takie musimy jeszcze poczekać ale moze się mylę...
mały edit coś znalazłem : http://www.diytrade.com/china/pd/350...Xenon_Kit.html
Jednak nie mam przekonania czy to faktycznie zestaw na 25W.Do tego trzeba bedzie policji wyciągać żarówki by udowodnić moc...Troche to karkołomne i sądzę że w pełni legalnie też nie przejdzie:)
-
Cytat:
Napisał
marek230482
Czekamy kudłaty :D
będziecie musieli poczekać jeszcze trochę, bo osoby będące w temacie prowadzą obecnie szkolenia z VW up! na którym również niedawno byłem i ciężko się z nimi skontaktować
jak tylko coś od nich wydębię, to się pochwalę
-
Panowie, mi coś tu nie pasuje... Czy nie mylicie czasem poboru prądu 35W z zestawu xenonowego, z mocą żarników/żarówek?
Bo coś mi się zdaje, że tak własnie jest ;)
-
To jeżeli chodzi o ścisłość elektryczną to pobór prądu jest wyrażany w amperach i chyba jest około 3A w hidach. A moc to moc wyrażona w watach. I jest dokładnie taka a nie inna jak 35W.
-
Ok, dzięki za rozwianie wątpliwości, wszystko jasne więc.
-
panie i panienki, sprawa się chyba rozwiązała, dostałem odpowiedź z KT :) pytanie zadałem prywatnie, więc mogę przytoczyć całą wypowiedź kolegi z Poznania
"Kodeks zapewne nie precyzuje takiego zapisu ponieważ sprawa dotyczy nie kodeksu, a homologacji samochodu. To ona precyzuje czy samochód jest zgodny z obowiązującymi normami dla rynku europejskiego. Skoro ma świadectwo homologacji dopuszczające do ruchu to nie powinno być zastrzeżeń. Policja oczywiście nie jest przyzwyczajona do takich nowości, więc w razie kontroli pozostaje podzielić się wiedzą z policjantem."
zatem dołożenie HIDów nawet 25W nic nam nie da, bo samochód nie ma tego w homologacji, czyli jeśli dany model posiada takowe rozwiązanie fabrycznie i został dopuszczony do ruchu, to może mieć, a inny nie
nie wiem w jaki sposób zostało to rozwiązanie dopuszczone do ruchu, ale pewnie szmelcwagen wydał trochę kasy na badania i testy, by uzyskać taką homologację
nadal trzeba spryskiwacze, aktywną regulację zasięgu i reflektory z oznaczeniem DC, koniec, kropka.
-
No i ch*j bombki strzelił - choinki nie będzie :D
Na szczęście ja jestem po regeneracji odbłyśników i od tego momentu już mi ciemność na drodze nie grozi. H7 wystarczy.
-
4 załącznik(i)
No to pochwale się jak to wygląda u mnie:D
temp 4300K, chyba nie muszę tłumaczyć gdzie HID a gdzie H7;)
Załącznik 53425Załącznik 53426Załącznik 53427Załącznik 53428
-
Chciałbym się zapytać który forumowiczów zajmuje się sprzedażą zrobionych już w lampach HAID-ów ? bo czytałem stare posty i nie wiem do kogo mogę pisać. Proszę o pw
-