no ok załóżmy że ktoś to ma i że jest jakaś wtyczka z kablem pod fotelem kierowcy - jaki efekt uzyskamy ? nie zapali czy wręcz przeciwnie po aktywowaniu sie tego wyłącznika wypadkowego można przywrócić auto do zycia przez rozpięcie tej wtyczki ?
Printable View
no ok załóżmy że ktoś to ma i że jest jakaś wtyczka z kablem pod fotelem kierowcy - jaki efekt uzyskamy ? nie zapali czy wręcz przeciwnie po aktywowaniu sie tego wyłącznika wypadkowego można przywrócić auto do zycia przez rozpięcie tej wtyczki ?
Ten przycisk jest albo włączony lub wyłaczony żadnych kabelków nie trzeba rozpinać żeby aktywować zasilanie pompy
witam- andrew ma racje przekaznik pompy pod macha [patrzac z gory ]pierwszy z gory po lewej stonie.Po kupnie 1.8 mialem z tym problem sniedzenia stykow,a co do wlacznika mialem z 95r.z stycznia i mam z 92r. i sa wylaczniki pod siedzeniem kierowcy.Ale odpiecie ich nic nie daje
Może zależy to od rynku na który była przeznaczona i tamtejszych wymogów bezpieczeństwa.
W mojej z 94r. też niema mam tylko czujnik od pasów
Ja mam informację, że posiadam w swojej alfie takowy wyłącznik ale jak wyjmowałem fotele to nie zauważyłem, chyba, że ktoś ma zdjęcie tego przełącznika to poszukam dokładniej:)
przełącznika ja też nie widziałem - ja mam tylko puszke przykryta platiskiem przymocowaną do podłogi i idzie kabelek do siedzenia....
i teraz dalej sprawa z pompa - mój elektryk mówi że z komputera nie idzie zero do pompy ( cokolwiek to oznacza ) i że to być może wina Immobilajzra.... co wy na to ? co z tym zrobić jak mam tylko jeden kluczyk - co jesli się on zdekodował ??
Ja również miałem problemy z pompą paliwa - najpierw było podawanie 12V z akumulatora prosto do pompy (tak, by odpalić i przełączyć na gaz), a teraz elektromechanik zaadaptował mi ten przełącznik przy bezpiecznikach na włącznik/wyłącznik pompy i jest git :) Posprawdzał mi przewody i przekaźniki - tłumaczył, że problem leży po stronie komputera i to większa rozkmina (zostawiamy tą naprawę na połowę września).