jak tam montaż idzie? jakieś fotki, opis i wrażenia mile widziane.
Zapraszam do krótkiej relacji po montażu
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...hp_sony-8.html
Filmik na szybko, podstawowe funkcje radia navi premium.
Jeśli ktoś chce obejrzeć konkretne funkcje to niech da znać. Nagram film dla niego.
https://youtu.be/PfpsBlUYzW0
Bawiłem radiem Navi premium, mój brat kupił sobie to coś do Passata (inna obudowa większy ekran, ale ogólnie to jest to samo). Nie polecam tego sprzętu dla ludzi ceniących jakość i funkcjonalność. Jeśli używacie taniej chińskiej elektroniki i nie narzekacie to może być sprzęt dla was.
Jest w nim pare denerwujących rzeczy. jak np. obsługa źródeł dźwięku, normalnie w androidzie, jeżeli słucham mp3 i przełączę się na you tube, to jedno źródło się wycisza / wstrzymuje żeby drugie mogło zagrać - w tym radiu to tak nie działa. Dotyczy to głównie natywnych chińskich aplikacji jak radio, dvd, mp3 etc (przy okazji bardzo biedne). W praktyce jest tak, że często szukasz z której aplikacji leci muzyka, musisz ja wyciszyć, bo nakładają się dźwięki w dodatku często są na zupełnie innych poziomach, np. słuchasz muzyki nagle automapa mówi Ci skręc w lewo, po czym wznawia się grana muzyka, ale dużo ciszej i musisz to skorygować (czasami nawet wymaga to restartu radia)
Zestaw głośnomówiący jest praktycznie nie używalny, zakłócenia, trzaski, zrywanie połączeń.
Hard resety, w sumie dość częste, bo radio lubi się zawiesić.
Z plusów, radio na prawde szybkie, wydajność rewelacyjna, dostęp do google play.
Mnie osobiście tego typu problemy strasznie irytują. Dlatego wciąż czekam na Asteroida smart 2. Jeśli już miałbym brać coś chińskiego to wziąłbym Newsy NU3001, z tego co się zorientowałem chyba najbardziej dopracowane chińskie radio na androidzie.
Szybka odpowiedź...
Nie wiem czy testowałeś napewno to samo radio. U mnie nie występuje nic takiego o czym piszesz. Żadne dźwięki się na siebie nie nakładają. Nie zdarzyło mi się też ani razu żeby głośność muzyki się zmieniła przez nawigację.
Zestaw głośnomówiący działa perfect. Nigdy nie zerwało połączenia :)
Od dwóch miesięcy radio tylko raz złapało zawieszkę.
Więc albo Twój brat trafił na padaczkę lub ja na super sztukę :D
Może radia te same ale soft inny ?
A jesteś tego pewien ? ;) na filmiku pokazujesz fabryczne apki, próbowałeś odplalic coś fabrycznego z połączeniem ze spotify, vlc czy Google Music ? Wizualnie radio wygląda na to samo, brat już miał raz wymieniane, bo na pierwszym egzemplarzu nie działało radio :)
Powiem, że nie używałem żadnego ze źródeł, które wymieniłeś. Widzisz, każdy ma inne wymagania. Jeśli chodzi o moje potrzeby mam wszystko...
Nawigacja, radio, youtube, email, rejestrator jazdy, DVD, a jeśli chcę posłuchać ''innej'' muzyki to kupuję płytkę i to mi wystarcza w 100% :-)
Jest też tak jak mówisz- w fabrycznych apkach wszystko pięknie działa.
Witam, w swojej Alfie posiadam radio CD seria bez MP3. Chciałbym wymienić na coś nowszego z USB. Teraz pytanie, wszystko podejdzie P&P czy muszę coś wymieniać w swoim panelu przednim? Jakie radio możecie polecić? Pozdro