czytam, czytam i zamierzam to zastosować ale mam pytanie czy dodanie takiego oleju nie ma żadnych skutków ubocznych??
czytam, czytam i zamierzam to zastosować ale mam pytanie czy dodanie takiego oleju nie ma żadnych skutków ubocznych??
Co poniektorzy zauwazaja spadek mocy auta. Nikt tego nie potwierdzil na hamowni itd. Ja osobiscie nie zauwazam zadnych negatywnych skutkow stosowania 2T.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Ja tam spadku mocy nie zauważyłem, co do pracy silnika ciężko powiedzieć, bo może to być placebo.
To prawda może słyszymy to co chcemy usłyszeć. Ciężko to określić. Ale korekty mam posprawdzane prze dodaniem i po dodaniu i się poprawiły.
Korekta paliwa (cylinder 1) Korekta paliwa (cylinder 2) Korekta paliwa (cylinder 3) Korekta paliwa (cylinder 4) mm³/w mm³/w mm³/w mm³/w przed dolaniem 1,5 -0,58 1,03 -1,95 po przejechaniu 800 km z 2T 0,11 -0,42 0,94 -0,7
Korekty owszem, to jedyny zauważalny przeze mnie plus na korzyść na dolewkek 2T.
Ja teraz odstawiłem 2T - zrobie kilka przejazdów bez dodatku oleju i sprawdzę jak korekty się układają.
Przeczytajcie forum mechaników(?!), gdzie wszystko opiera się na "widzi mi się" i snute są prawdziwe teorie zniszczenia godne umieszczenia w apokalipsie tuż za czterema jeźdźcami ;)
http://forum-mechanika.pl/threads/do...o-diesli.5277/
Dobre ;) Szkoda, że takie krótkie.
Kilka rodzynków:
Cytat:
poza smarowaniem pompy i wtrysków to nie widzę korzyści , tylko same kłopoty, więcej sadzy i niższa temperatura samozapłonu oleju
Cytat:
Wg mnie mixol wytwarza wieksza temp spalania w dieslu, nieco ciezej odpalic, kopci zasyfia turbo, zawory, katalizator i wtryski sadza
Cytat:
Po odstawieniu mieszanki o dzwio mialem okazje naprawiac stukajace pompy wtryskowe, a przed mixolem nie stukaly-sadze ze sprezystosc mixolu jest inna niz paliwa.
Cytat:
Niestety to jakaś kompletna bzdura.Niezależnie od tego czy samochód dieslem starego typu czy nowym......to zabójstwo.W starych może jedynie wspomaga smarowanie pompy....a w nowych....wyobraźcie sobie 4 dawki wtrysku na cykl....i każdy w innej temperaturze.
Nie wiem, który najlepszy. Mi się najbardziej podoba cyCat nr 3. Nie wiem co on może oznaczać, ale brzmi bardzo fachowo :DCytat:
[...]A poza tym po mixolu zapewne będą się nagary odkładały i w turbinie,i w komorze spalania,nawet na pierścieniach.