-
Tak zaciski ze 166 poszly nowe gumki, tłoczki w palcach wciskam. Smarowalem szlifowalem rantuy klockow podkladki antywibracyjne też były. Nic nie pomaga. Teraz zakupiłem cały zestaw z 2.4 i chce nowe tarcze no klocki może też dam nowe. Ciężko będzie dowiedzieć się co było powodem. Bo będą inne zaciski i tarcze. Ale tarcz brembo też już nie chce.
-
Czyli zrobiłeś tak samo jak ja:-D
W zestawie 330 nie powinno Ci nic piszczeć. Przynajmniej mi nie piszczy. A Galfery mają w standardzie podkładki. Więc dodatkowo wytłumią.
-
Czyli powinni być wszystko ok. Dzięki za info i kupię tarcze ZIMMERMAN i klocki galfer
-
No i kupa - tarcze Febi 310/28 sie pogniotly :( Na zimno jak cie moge, ale po podgrzaniu bija jak szalone...
Czas zmienic na cos innego - ktos ma SPRAWDZONA propozycje? Ale na sobie sprawdzona, nie wyczytane w necie. Styl jazdy raczej w miare normalny, ale niekiedy nienormalny, kilkukrotne hamowania z 160-200 musza tarcze wytrzymac. I dluzeh niz przez 3kkm - a mniej wiecej tyle febi wytrzymaly...
-
Przejechane na komplecie zimmermanna około 600 km i wszystko w pożądku nic nie bije ani nie piszczy.
-
Zrobiłem na tanim zestawie tarcze ABE, klocki Ferodo Premier około 40 kkm, nic nie biło, nic nie piszczało, mogę śmiało polecić.
-
Klocki i tarcze
Jaki styl jazdy Panowie prezentują?
No i dodam ze zacisk brembo 4tlok ze 166.
-
A ktoś może używał tarcz na przód brembo max nacinane? Zastanawiam się między brembo a mikoda nacinane i nawiercane.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
-
Używałem już drugiego zestawu "sportowych" tarcz Mikody w innym samochodzie i bardzo polecam :) Nie polecam natomiast ich klocków, bo oprócz piszczenia pylą niemiłosiernie... Z klockami Ferodo Premier współpracowały znakomicie.
-
Ja polecam tarcze rotinger.
Zrobiłem juz na zestawie ponad 10tys km i wszystko w najlepszym porządku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk