Witam czy mógłby mi ktoś sprawdzić ten VIN : ZAR94000007157666 dziękuje bardzo :)
Printable View
Witam czy mógłby mi ktoś sprawdzić ten VIN : ZAR94000007157666 dziękuje bardzo :)
A o tej ktoś coś powie VIN: ZAR94000007133465 ?
A ja trochę z innej beczki myślę na sprzedażą swojej sztuki 2012r 2.0 JTDM z TCT z pakietem sport na dobrym wyposarzeniu- brembo felgi 18 blue and me i inne 190tys serwis aso wszystko oryginał nie malowana... po serwisie ostanio. Wygląda jak nówka...
Ile relatywnie mogę dostać za nią? bo rozstrzał cen jest straszny.... widzę już ze jakieś julki zaczynają się od 20 tysi... ale to raczej jakieś składaki...
Panowie jako fachowcy i znawcy poratujcie- co sadzić o takiej sytuacji - znalazlem auto i jutro mam jechac o 16 na oględziny ( rezerwacja) ale wyszły małe niezgodności . Czy to może być błąd diagnosty i się nie przejmowac??? Rzuci ktoś okiem\??? ( kolega z salonu Lanci mi podesłał )
o czym to moze świadczyc??? 30k różnicy wstecz ( błąd i miało byc 58? ) bo ze sredniej wychodzi +- 10k rocznie czy jednak w cepiku takie błedy nie mają możliwosci sie zdarzyć że ktoś źle wpisał na przeglądzie i ewidentnie cofany licznik?
CEPIK 21.10.2015----49711km
CEPIK 14.04.2017----98233km ASO 8.11.2017 ----63732km
CEPIK 27.07.2018----67636km
Analizując te przebiegi wychodzi chyba że błąd diagnosty --- co można o tym sadzić ??
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...019/05/133.jpg
ale jak mam zweryfikowac szkody ? skoro nawet w ASO nie ma żadnego wpisu ( tzn tylko to co widać na zdjęciu z poprzedniej strony ) a samochód Polski a nie sprowadzony, dokładnie ten https://www.olx.pl/oferta/lancia-del...5-IDzPNgn.html
ok. sptrawdze , podeslij mi link do jakiejs pewnej strony gdzie za opłata jestem w stanie sprawdzic szkody .
Zadatkowałem tą lancie do końca tygodnia więc mam jeszcze czas na przemyślenia
https://www.otomoto.pl/oferta/lancia-de ... BTZIg.html
Facet jakiś księgowy ,normalna rodzina , normalny dom ,bardzo sympatyczny starszy kulejący gość. Wszystko poopowiadał , napisał na umowie zadatkowej że gwarantuje auto bezwypadkowe bez wad ukrytych ,przebieg pod odpowiedzialnością karną itp .itd, ale oczywiście widnieje zapis że rękojmia wyłączona ale sprzedający odpowiada za wszelkie wady prawne , że trzeba wymienić klocki w przyszłości , rozrząd że nie był wymieniany .
Ma kilka małych mankamentow które musze przemyśleć dokaldnie . Auto w środku jak salon ,tylko siedzenie kierowcy delikatnie używane a reszta nowe , dywanik przedni ma dziure od szpilki bo tylko kobieta jeździła , auto Nie picowane na sprzedaż w ogóle ,nie myte , bez wycieków .jedynie , miało te poprawki lakiernicze o których pisze w ogłoszeniu bo było czymś oblane ale nie widać teraz nic praktycznie .Reflektory przednie oba w tym samym miejscu tak samo wyglądają ( gość mówi że od 4 lat po tym oblaniu tak się podzialo - jakby mikropęknięcia w szkle a na powierzchni jakby jakaś folia lekko złuszczona ( czuć pod reką ) nie wpływa to na działanie i na przeglądzie nikt nie robi problemwo ( tylko estetyka cierpi) w tylnym prawym ledzie ( kierunkowskaz ) 4 diody słabo świecą ( jedna na samej górze i 3 w srodku - świeca ale bardzo słabo), przy cofaniu na max kołach zahaczone o krawężnik ( widać na kancie nadkola ze zderzakiem minimalne otarcie , pociągneło przedni zderzak i kilka zaczepów zerwane ( zderzak ponoć ściagany i nie do końca równo zalożony stad na jednym ze zdjęć widać ze prawa przednia lampa ( dolny led) jakby bardziej wystaje z dziury ) tyle wiem z opowiadań , i z tego co oglądalem . Olej wymieniony ostatni raz luty 2018 wedlug licznika 6k km .Mam rezerwy 3-4k na pakiet startowy ( rozrząd + filtry płyny oleje + opłaty + drobne poprawki lakiernicze i ewentualnie polerowanie lamp przednich) Do końca przyszłego tygodnia musze odbrać auto lub odpuścić 500 zł zadatku . Sugestie mile widziane :)
Użytkowanie przez kobietę może tłumaczyć rozbieżności dat w przeglądach, a raport wykup na autodna.
Wykupilem raport i przyszło wszystko - porobiłem małe porównania i jak myślisz ? jest to wiarygodny opis że auto było tylko oblane czymś i poprawki lakiernicze były ( polerowanie + nałożenie lakieru) bo w sumie kwota 5000-7000 to troche mało jakby byl bity mocniej . Co o tym sadzisz?? sprawdziłem też auto na https://info-car.pl/infocar/vin.html i wszystko bardzo czysto opisane od samej produkcji ( co do wszystkich zmian odnośnie papierów pojazdu )
Wychodzi, że jest zgodnie z deklaracjami.
No to jestem spokojnieszy :) dzięki za podpowiedzi i przepraszam wszystkich za moje nudzenie i zawracanie głowy - ale dla mnie wydatek do 30k to jest AZ a nie tylko :) dziękuje
Ja swoje sprawdzałem na autobaza.pl i wyszło że mam szkody od 1000 do 30.000 :) więc same cyfry mówią że złom ale okazuje się że szkody to polerka błotnika i drzwi bo zarysowane, wymiana szyby bo kamień, teraz miałem kolesia co cofał i przytarł mi zderzak zaraz za kołem, rysa 1cm na 0.5cm , wycena szkody na 1000 zł. Tak więc sprawdzać warto ale zawsze trzeba pojechać i sprawdzić auto w jakimś zaufanym serwisie albo ASO.
Tylko w twoim przypadku rozrzut od 1-30k jest spory . Mi pokazało 5-7 i w sumie o takich szkodach (polerowanie całego auta i poprawki lakiernicze dookoła i)wspominał właściciel że były w 2014 . Więc myślę że potwierdziło to jego wiarygodność
Witam forumowiczy,
Szukam Giulietty 1.4 MA 170km, aktualnie dwa egzemplarze wyglądają ok, znajdziecie może jakieś info o nich?
ZAR94000007015537
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-ID6BTHrB.html#547ec6ab4f
ZAR94000007054860
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-distinctive-bi-xenon-czerwona-skora-salon-pl-i-wl-serwis-gwaran-ID6BUeGj.html#547ec6ab4f
Z góry wielkie dzięki!
Witam.Może ktoś oglądał tą Alfę i napisze czy warto jechać ?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#c15d55cc59
Numer Vin ZAR94000007125689
Ludkowie dobrzy co macie dostęp do systemów, mógł by mi ktoś zerknąć na Julkę ZAR94000007069064 ?
Dzięki wielkie!
P.S. I może jeszcze ZAR94000007046962 ? :rolleyes:
Witam.
Na wstępie chciałbym się przywitać z każdym forumowiczem. I zadać kilka pytań odnośnie Julki.
Mam możliwość kupna Giulietty od znajomego który sprowadza samochody z Italii. Owa Julka to samochód z Basic wyposażeniem (z tyłu korby, z przodu tylko klima) z roku 2012 o przebiegu 60000km silnik to 1.4 TB o mocy 105 koni . Samochód jak dużo pojazdów z Włoch miał przetarty lewy bok ( błotnik przód drzwi błotnik tył ) widziałem zdjęcia z dnia zakupu samochodu. Obecnie Julka jest już w kraju i została pomalowana w dobrym warsztacie teraz czeka na spasowanie elementów bo narazie zostały założone na sztukę. Cena jaka miałbym zapłacić to 25 tyś zł, i tutaj pojawia się moje pytanie czy warto ?
Drugie pytanie , mam możliwość kupna nówki sztuki Garetta 1446 razem z kolektorem za 1700 zł czy podjedzie P&P do wersji 105 koni ?( wiadomo fimica trzeba dokupić + program + DP ) więc całkowity koszt wyjdzie jakieś 3600 zł i tutaj pojawia się pytanie czy zawias i hamluce jest to samo co MA 170km ? czy były jakieś różnice .
Na chwilę obecną tyle pytań jak coś mi się przypomni to napiszę .
PS Jak się sprawuje Julka ogólnie ? To moje pierwsze spotkanie z Alfą jakieś opinie?
Mogę tylko napisać, że sprawuje się dobrze. Ja nie ma uwag. Ale mam 120 KM. Musisz sam poczytać forum, żeby sobie zdanie wyrobić.
Mam MA 170 km też z 2012 roku. Bardzo fajne auto. Nie wiem jak 105 koni ogarnie ten samochód. Musisz się przejechać.
DG
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
Witam wszystkich,
Jakiś czas temu wrzucałem fotki mojej Giulietty na sprzedaż,zdjęcia były robione na szybko wiec odświeżam temat i zamieszczam nowe.
Zainteresowanych zapraszam na priv.
Załącznik 258476Załącznik 258477Załącznik 258478Załącznik 258479
Załącznik 258480Załącznik 258481
Załącznik 258482Załącznik 258484
Załącznik 258485Załącznik 258486
Załącznik 258487
Cześć wszystkim,
Gorąca prośba o jakieś info na temat:
ZAR94000007093796
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-polski-salon-170km-sekwencja-pakiet-sport-ID6BWRXV.html#1867576a6d
Z góry pięknie dziękuję!
Cześć,
Macie może informację na temat
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-170km-benzyna-faktura-distinctive-sport-ID6BWRW0.html
VIN ZAR94000007141834. 10.04.2012
Tak poza tym ktoś może ma dane na temat Alfy z postu #3144 powyżej kolegi Dstill? :)
Pozdrawiam
Cześć KoŁos,
Pięknie dziękuję.
Wg raportu z Autobaza.pl
Sierpień 2015
Incydent:
PRZÓD, PRZÓD-LEWO
Incydent:
od 3000 do 3500 PLN
Czyli nie widziałeś żadnej szkody?
A co do ZAR94000007093796:
Październik 2017
Incydent Incydent
Miejsce zgłoszenia:
Polska
Incydent:
PRZÓD, PRZÓD-LEWO, PRZÓD-PRAWO, MECHANICZNY, TYŁ, TYŁ-LEWY, TYŁ-PRAWY
Incydent:
od 30000 do 50000 PLN
Witam serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem forum. Za wszelkie błędy lub niejasności z góry przepraszam i proszę o wyrozumiałość.
Konto założone póki co w celu zakupu Alfy Romeo Giulietty i uzyskania jak najwięcej informacji o tym modelu.
No ale do rzeczy.
Jak już napisałem, planuje zakup Alfy Romeo Giulietty. Propozycje jakie mam to:
1.4 TB 120KM zarejestrowana ale sprowadzana z Niemiec, przebieg 112kkm... oraz...
1.4 TB MultiAir 170KM z Polskiego salonu, przebieg 65kkm. Ceny w przedziale 30-40 tyś...rocznik 2010.
I teraz najtrudniejsze pytanie.
Którą wersję silnikową polecacie?
Mam na myśli eksploatację. Wiadomo oleje, filtry itp.
Czytałem gdzieś na forum, że wymiana oleju w MultiAir jest trochę skomplikowana, gdyż podobno trzeba bawić się jakimś programem i grzebać w parametrach.
Więc wnioskuję że chyba zwykły mechanik tego nie ogarnie...i może trzeba będzie zawitać do serwisu.
Proszę Was, drodzy forumowicze, o jak najlepsze opinie i spostrzeżenia.
Mam nadzieję, że to dla Was nie będzie problemem.
Proszę także o sensowne spostrzeżenia
Cześć, szczerze to nie ma nic skomplikowanego w wymianie oleju przy silniku MA w stosunku do T-Jet.
Generalnie oba silniki są podobne z tym, ze MA posiada Multiair a T-Jet nie. Te MA z pierwszych generacji Giulietty miały problemy z modułem MA, który po 2011 ponoć rozwiązano, nie wnikam czy tak jest czy nie ale oba silniki dość znacznie różnią się jeśli chodzi o kulturę pracy. MA z tego okresu wydaje dźwięki spod maski (słyszalna nieregularna praca zaworów), które niektórym mogą przeszkadzać mimo iż silnik pracuje prawidłowo, ma moc nie bierze oleju nie dymi z rury. Późniejsze generacje Multiair II np. W Fiacie pracują bardzo cicho i nie ma tego efektu widać ze ktoś pracował nad tym nie wiem jak w nowszych Giuliettach. Z tamtego okresu wszystkie chodziły tak samo. Wiec trzeba być na to przygotowanym sama eksploatacja nie powinna być większym problemem.
Jeśli chodzi o silnik T-Jet to jest to w sumie doskonała konstrukcja praktycznie pod każdym względem. Można śmiało podnosić moc, silnik znosi ja znakomicie, można uzyskać parametry na poziomie 170 KM z MA a nawet więcej. Kultura pracy wzorowa. Nie ma problemów z rozrządem gdzieś czytalel ze obudowy IHI turbin mogą pękać ale u mnie mam najechane 140 tys. KM i moc 190 KM i wszystko pracuje bardzo dobrze-zero problemów (11lat).
Jeszcze druga kwestia jest taka czy chcesz TCT to wtedy musi być MA bo z tego co się orientuje T-Jet maja tylko manualne skrzynki biegowe.
Zdecydowanie manual. W tej chwili jestem w posiadaniu automatu DSG i powiedziałem że więcej używanego automatach nie kupię. Chyba że te z Alfy są o niebo lepsze
- - - Updated - - -
A ty kolego w jaki sposób uzyskałeś 190 kunia?
TCT możesz spokojnie kupować.
Witam.
Rozglądam się za Giuliettą (przesiadka z Bravo II).
Znalazłem ofertę Alfy z 1.4 120km w Gorlicach. Może ktoś był oglądać albo ma na jej temat coś do powiedzenia?
Chętnie dodałbym link do ogłoszenia na otomoto lecz dopiero co założyłem konto i jest to jeszcze nie możliwe.
Dziękuję i pozdrawiam :)
ja nie pomogę w oglądaniu na żywo, ale może we własnym interesie wkleisz nie jako URL tylko tekst, najwyżej bez http:// czy cokolwiek forum blokuje
Cześć,
A macie info na temat
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6BBcVQ.html
VIN ZAR94000007092910
2015
STYCZEŃ
Sprzedaż Historia internetowa POJAZD OFEROWANY DO SPRZEDAŻY: AUKCJI INTERNETOWEJ W Polska
Kraj pochodzenia Historia internetowa Kraj pochodzenia: Polska
Kolor Historia internetowa Kolor pojazdu: CZERWONY METALLIC
Odczyt licznika Odczyt licznika Przebieg pojazdu: 25510 km
Miejsce zgłoszenia: Polska Polska
Inny Historia internetowa Inne wydarzenie:
Kontrola Historia internetowa Kontrola pojazdu. TERMIN WAŻNOŚCI: 2015-03.
Cena Historia internetowa Pojazd oferowany w cenie: 54900 PLN BRUTTO
2018
GRUDZIEŃ
Inny Historia internetowa Inne wydarzenie:
Cena Historia internetowa Pojazd oferowany w cenie: 39900 PLN BRUTTO
Kontrola Historia internetowa Kontrola pojazdu. TERMIN WAŻNOŚCI: 2015-03.
Sprzedaż Historia internetowa POJAZD OFEROWANY DO SPRZEDAŻY: AUKCJI INTERNETOWEJ W wielkopolskie, Polska
Odczyt licznika Odczyt licznika Przebieg pojazdu: 69700 km
Miejsce zgłoszenia: Polska Polska
Kolor Historia internetowa Kolor pojazdu: CZERWONY
Kraj pochodzenia Historia internetowa Kraj pochodzenia: Polska
Zadzwonił do mnie człowiek z komisu i auto stoi na placu 1,5 miesiąca
[MENTION=61216]KoŁoS[/MENTION] może coś znajdziesz? :)