Zmieniaj, polecane oleje masz ma poprzednich stronach :)
Wysłane z mojego Rome przy użyciu Tapatalka
Printable View
Zmieniaj, polecane oleje masz ma poprzednich stronach :)
Wysłane z mojego Rome przy użyciu Tapatalka
Zależy co masz na myśli pisząc pół-syntetyk i syntetyk. Jeśli teraz wlejesz 5W40 to nic złego się nie stanie.
Mam zalane 10W-40 i chciałbym zalać 5W-40 . Tylko pytanie jaki ?
Zalej choćby Specola z Archoilem AR9100 to przy okazji Archoil posprząta po poprzednikach ;-)
Metalu to o ile się nie mylę Rosjanie. Tyle, że marka zarejestrowana w Japonii.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
Oj ktoś im powinien zrobić audyt strony bo głupoty piszą...
Ten olej z HTHS <3,5 wg SAE nie może być oznaczany jako 0W40...
http://www.mitasuoil.com.pl/produkty...etic,p80159076
Pao to nie G III... Chwalą się analizą z d4d do którego zalali olej spec VW 504 / 507, w której jest sporo żelaza, aluminium a nawet lepkość w 100C wzrosła z katalogowych 11,8 do 12,5cSt a to zły znak. Do tego w tym oleju jest więcej fosforu od cynku co też niespotykane w tej specyfikacji.
Noack podają i dobrze ale wysoki np. dla 0W-30 na PAO. Niskie TBNy jak to japońskie oleje z założenia dla ultra dobrego i bezsiarkowego paliwa, w Polsce?
Ładne te ich puszki
Pierwsze spostrzeżenia po zalaniu ar9100 w różnych silnikach.
vw 1.6 bgu, przebieg 126kkm, silnik w pełni sprawny technicznie, olej LM Super Leichtlauf 10W40, przy wymienia płukanka LM. Auto przejechało 1kkm na nowym oleju przed zalaniem ar9100.
Po zalaniu archoila auto przeleciało kolejny 1kkm 50/50 trasa/miasto.
Spostrzeżenia:
- Dźwięk silnika po dopaleniu zimnego silnika taki sam (nie ważne czy stał na dworze czy w garażu);
- dźwięk silnika ciepłego taki sam;
- wkręca się na obroty tak samo;
- przyspiesza tak samo;
- spalanie nie spadło;
Ogólnie nie odczułem żadnych różnic bez/z ar9100
Ar 155 1.8 8v, przebieg 245kkm, silnik nie miał regulowanych nigdy zaworów pomiarowo są już na maksimum dopuszczanym przez producenta, słychać że klepią, sprężanie miedzy 11-12, olej 15w50 4100 motul, przejechał jakieś 2.5kkm ale wymieniany z 8 miesięcy temu z płukanką LM. Na ar9100 przejechał 500km - trasa.
- Dźwięk silnika po dopaleniu zimnego silnika taki sam (nie ważne czy stał na dworze czy w garażu);
- dźwięk silnika ciepłego troszeczkę jakby 'miększy' przy wkręcaniu ale tylko na postoju jak przyspieszam dźwięk jak przed zalaniem ar;
- wkręca się na obroty tak samo;
- po postoju jak odpalę to spala olej z uszczelniaczy - jest inny zapach spalin :P
- przyspiesza tak samo;
- spalanie nie spadło;
Honda 1.2 ivtec, przebieg 85kkm, silnik w pełni sprawny technicznie, wcześniej olej shel helix super 5w40, wymiana co 20kkm. Przy wymianie plukanka LM.
Zalany Specol gold 5w40 i przejechane na nim 100km po czym dopiero zalany ar9100.
Spostrzeżenia po zalaniu sepcola:
- popychacze zaworowe pracują ciszej zimny/ciepły;
- praca silnika ewidentnie 'spokojniejsza' i cichsza w pełnym zakresie obrotów;
- wg komputera niższe spalanie ale to sprawdzę dokładniej bo różnica na 100km to tylko 0.1 litra
- po wlaniu ar9100 nic się nie zmieniło na + czy -;
Więc po takich małych przebiegach moje wnioski są takie, że ar9100 jednak trochę rozdmuchany temat i chyba nie warty inwestowania. Uważam opinie typu, że zaraz po zalaniu słychać/czuć różnicę za nie prawdziwe.
Jestem za to bardzo zaskoczony na plus specolem. W aucie z najmniejszym przebiegiem spowodował duże różnice w pracy silnika.
Teraz przejeżdżę po 5kkm tymi autami i zobaczymy co będzie dalej, no i niedługo wleje sepcola do t-jeta, na to tak naprawdę czekam.
Od każdej reguły są wyjątki ;-)
Ja teraz kończę u siebie Liqui Moly Diesel Synthoil z dodatkiem AR2300. Nie wiem czy to efekt placebo, ale nie wczuwając się zbytnio w pracę silnika, co chwila łapię się na tym, że silnik chodzi bardziej aksamitnie i ciszej podczas jazdy z wyższymi obr. Nie znam się ogólnie i nie wiem czy zastosowanie AR2300 niesie ze sobą jakieś odczuwalne różnice w pracy silnika.
AR9100 czeka na zalanie wraz z nowym olejem, do końca jeszcze nie wiem, czy jest coś dużo lepszego niż LM, w co warto zainwestować. Nie szukam oleju, który jest kompromisem dobry+tani, wolę zapłacić więcej i mieć coś co jest lepsze i przetestowane. :)
Rafal_155 mam takie same odczucia z penrite 10w50 i ar9100
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka