Mapę mam, teraz wlatuje DP. Szukam kogoś kto to ogarnie.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jakby ktoś słyszał, że ktoś pozbywa się RC RS a najlepiej GTS do 2.0 200 to proszę o info. Jak się nie uda czegoś upolować z używki to zamówię nowy.
Czy wpięcię do Giulii ELM327 na OBD2 jest w jakiś sposób rejestrowane w systemie i spowoduje utratę gwarancji (wpięcie urządzenia do diagnostyki innego niż wpina serwis)?
Chciałbym sprawdzić działanie Torque Pro na iPhone w Giulii, rejestrować trasy etc.
Super, dziękować! Ekspresowa odp! :P
Mam może trochę głupie pytanie z trochę innej beczki, ale nadal w temacie - czy teoretycznie wymiana:
- filtra powietrza z OEM na powiedzmy sportowy BMC
- wszystkich trzech elementów wydechu z downpipe/środkowy/końcowy tak aby na całej drodze zwiększyć średnicę przelotu
w wersji 200 konnej będzie miała jakikolwiek wpływ na osiągi i żywotność silnika w przypadku decydowania się na chipa?
Samochód jest z końcówki 2018 i metki na komponentach w silniku są otagowane "200 HP", szczególnie w okolicach chłodnicy. Boję się że sam chipbox może w dłuższej perspektywie bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Na pewno końcówka 2018 to dedykowany na 200hp silnik, i na pewno zapas mocy/wytrzymałości jest niższy niż w początkowych 200hp, które są de facto sprzętowo wersją 280hp z inną mapą. Niektórzy to uparcie ignorują, ale to ich problem (chyba, że idzie box do samochodu i po 2-3 latach zmieniamy samochód). Nikt ci nie powie ile dokładnie wytrzyma jeden i drugi - pewne jest wyłącznie to, że ten starszy wytrzyma więcej tuningu, niż ten nowy...