Jest opcja odbioru osobistego na terenie śląska? Mój bank ma mnie w dupie, mam już dość ich płatności internetowych, a na pocztę mam zawsze nie po drodze...
Printable View
Jest opcja odbioru osobistego na terenie śląska? Mój bank ma mnie w dupie, mam już dość ich płatności internetowych, a na pocztę mam zawsze nie po drodze...
Moje dojechały wczoraj. Jedna faktycznie jest rozlana trochę, jakby zabrakło farby ;)
Ale reszta jest ok, tę gorszą dam sobie do busa i po kłopocie ;)
Małopolska też odpada?
Prosimy rozpakowywać ramki w obecności kuriera ponieważ są one ubezpieczone i w razie jakichkolwiek uszkodzeń należy spisać z kurierem protokół dzięki czemu nam zostanie zwrócone odszkodowanie a Wam uszkodzony gadżet wysłany ponownie
Tak mnie zastanawia za co my płacimy 16zł ? Wysyłka nadana dnia 20.11.2013 r z Wałbrzycha, paczka idzie do Wołczyna, w pierwszej kolejności do głównej siedziby województwa czyli Opola. Trasa jak że wielka 161 km. Z Opola do Wołczyna 59km czyli mamy 220km. Dzisiaj po dokładnie 18 minutowym oczekiwaniu przy telefonie na konsultanta dostałem informacje że nie wiedzą co jest z moją paczką ale niech zadzwonię do Opola to może oni mi coś powiedzą. Długo nie zwlekając dzwonie, tutaj już szybciutko jakiś konsultant się zgłosił który oznajmił że paczki u nich nie ma i ostatnie informacje mają z dzisiaj tj 22.11.2013 z godziny 13:09 że paczuszka dalej sobie grzecznie leży w Wałbrzychu :D Ze stoickim spokojem oznajmił mi że do wtorku powinna być :lol:
W sklepie w ostatnim kroku gdzie podlicza wysyłkę wyraźnie widnieje napis "Przesyłka (paczka priorytetowa, 1 dzień)" tylko po co ?
Poczta lubi sobie robić jaja z klientów w ramach dostosowania się do gospodarki wolnorynkowej i zachęcania do korzystania z jej usług. Rozwiązaniem mógłby być InPost, ale Ci też nie wszędzie mają swoje punkty. A najgorsze to że nawet zareklamować nie można, bo w regulaminie PP jak byk stoi, że
Mówiąc po ludzku płacisz za to, że może, przy dobrej woli PP priorytet dojdzie szybciej. Ale właśnie może, a nie na pewno. Osoba rozsyłająca ramki może tylko wysłać paczkę odpowiedniego rodzaju, więc trudno się jej czepiać.Cytat:
Terminy doręczenia Paczek pocztowych to terminy deklarowane.
Hm, długo się na te ramki czeka?
Po pierwsze i najważniejsze InPost obsługuje tylko większe miasta. Co do wymagań stawianych przez wolny rynek to dla InPostu w Zawierciu moim zdaniem one są też za duże, skoro nawet kierownik namawiał mnie do używania paczkomatu. Nie pamiętam o co chodziło, ale duże firmy, które wysyłają wiele listów są chyba dla nich wygodniejsze w obsłudze.
Jeśli inaczej niż przez KEX nie da się tego załatwić to trudno. Lepszy rydz niż nic, a z tego co wiem to u tego kuriera Alfaholicy-Transport mają rabaty.