Panowie! Mam prośbę. Mógłby ktoś mi wyliczyć ile by kosztowało zrobienie samej głowicy w 8v? Muszę się przymierzyć a nie wiem czego się spodziewać :)
Printable View
Panowie! Mam prośbę. Mógłby ktoś mi wyliczyć ile by kosztowało zrobienie samej głowicy w 8v? Muszę się przymierzyć a nie wiem czego się spodziewać :)
Ze 300 myślę że max.Mówimy o regeneracji oczywiście?
Mam jeszcze cały silnik 1,8 8V i chcę za niego 600 złotych więc nie wiem czy opłaca się robić głowicę.
Liczyłem jakiś czas temu wg cennika http://www.auto-szlif.pl/ i za "full opcję" wychodzi ok. 500 zł. Oczywiście bez wałków i wariatora.
cerciarz e gu za to zapłacisz ok 400-700zł
ja znowu bede zanudzac moim tematem bo nie moge go rozkminić -odebralem 155 od elektryka i auto jeździ .... podobno walnięty był komputer i facet go zrobił ale mówił że ktoś w tym kompie wcześniej grzebał i że bardzo możliwe że nie mam immobilajzera - podobno powinna sie przy odpalaniu zaświecić jakaś jego kontrolka której ja nie mam ( w sensie nie świeci sie), komputer był zzerowany wiec na pcozatku nie mogl zlapac odpowiedniej pracy ale po chwili wróciło do normy.....
..... czyli niestety równierz do przerywania.. :/ co jest kurde grane !!
zmienione swiece kable filtry lambda, teraz jeszcze zawory cisnienia paliwa pod kolektorem ( na uzywane ) i efekt jest identyczny jak byl... od czgo to jeszcze moze zalezec ze silnik sie tak jąka ? od wyzysz obrotów idzie równo choć Jacoff mowił że powinien sie jeszcze szybciej zbierać...
przyznam że mam rozwalony termostat i wolno sie nagrzewa ale to bez roznicy jak szarpie zaraz po odpaleniu na zimnym ...
przypomne że ze spalaniem tez coś chyba nie tak bo spaliny troche śierdza na pomiarze spalin za duże jest HC (holera cośtam) , mam małą dziure w wydechu ale to też nie powinno tak wpływac na sprawe....
załamka totalna !
może to wina kompa jak jest taki rozbabrany ? - tylko czy przy podmianie kompa nie będzie problemów z immobiliserem ?
szukaj ecu przed liftem one nie miały immo bo po wpięciu kompa z immo nie odpalisz (skoro immo był wycięty tzn. że pogubił już kody kluczy).
dzieki Panowie! ANDRZEJ 1980 ja mam teraz 2.0 i jest wporządku tylko właśnie mam do wymiany chyba uszczelke pod głowicą bo na trasie wywala mi wodę.. i tak myślę żę jak już uszczelke to warto głowice zrobić bo po zimnej nocy pierwsza przygazówka kopci na niebiesko
---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:45 ----------
ale będę pamiętał bo o tym też myślałem :)
Ależy kto gdzie mieszka, mieszkam na wsi, jeden 50letni koleś zajmuje się już z 20lat takimi sprawami i za planowanie, wymianę uszczelniaczy i docieranie zaworó bieże nie więcej niż 200zł,