Polecasz takie
http://allegro.pl/bosch-wycieraczki-...953001131.html
czy zwykłe bosch ?
Printable View
Polecasz takie
http://allegro.pl/bosch-wycieraczki-...953001131.html
czy zwykłe bosch ?
Witam. Również posiadam wycieraczki AeroTwin od Bosha i również polecam w 100%. Chyba nie da się, żeby coś lepiej wycierało :) Pozdrawiam
Pytanie czy wszystkie to orginalny i gdzie kupić żeby się nie naciąć?
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ja kupiłem przy okazji wymiany oleju w serwisie Texol w Kielcach. Przymierzyli i zamontowali na miejscu. Zapłaciłem 110zł ale za to miałem pewność że wszystko pasuje i że wycieraczki są oryginalne.
Raport ori po 7 miechach i 30kkm: słabo ścierają, zaczynają mazać, skaczą jak głupie
Ja kupiłem za 85 zł w serwisie Boscha. Po 7 miesiącach ścierają dobrze, czasem mażą i zaczynają skakać. Przetarcie piór likwiduje problem mazania. Skaczą natomiast przez wosk - zarówno ten nałożony ręcznie jak i ten aplikowany na myjniach.
nie wiem, czy ktoś wcześniej polecał, ale z czystym sumieniem mogę polecić wycieraczki Champion. W cenie zbliżone do valeo (które zazwyczaj wcześniej kupowałem) - chyba ok. 70 zł na allegro. Wg mnie rewelacja - używam od wiosny i chyba to są najlepsze wycieraczki jakie miałem. Co prawda oryginałów nie miałem, ale są sporo droższe, a ja wychodzę z założenia, że minimum raz do roku wypada wycieraczki zmienić.
jedynie champion nie oferuje tylnej do sw,ale sprobuje je na przod, bo bosche sie nie sprawdzaly (mialem 2 razy mazaly i piszczaly) o valeo rozne opinie byly, visee sie potargaly po paru tysiacach km a inne tanie choc byly znacznie lepsze od boschy to nigdy nie bylo super.
Wcześniej miałem Bosch multiclip teraz mam Bosch dedykowane do alfy z mocowaniem bez multiclipa. Wycieraczka kierowcy nie zbiera w powrocie na srodku... Różnica miedzy dedykowana a stara w multiclipie, która kupiłem nie w zestawie ale pojedynczo w odpowiedniej dlugosci, jest taka że dedykowana/nowa jest bardziej płaska a stara/zużyta jeat bardziej wygieta.
Takwiec może to też ma jakiś wpływ i dedykowane są inaczej wygięte jak te uniwersalne/pojedyncze.