masz rację ale wpierw bym spróbował chociaż ogarnąć ile ewentualny swap silnika by kosztował, może coś by się udało po kosztach
Printable View
masz rację ale wpierw bym spróbował chociaż ogarnąć ile ewentualny swap silnika by kosztował, może coś by się udało po kosztach
2000, 3000 lub 4000 :) To są wszystkie opcje swapa. :) Plus zero gwarncji ile pochodzi i zero gwarancji, że dalej coś innego się nie sypnie. :)
hmm no to szukamy Ci 159:)
To szukajcie. :) Bo jak nie znajdę to kupuję jakieś tanie w utrzymaniu i w miarę młode auto. :)
- - - Updated - - -
Ale spoko VW, Audi, Skoda, Seat odpadają. :) No i Dacii też nie wezmę. :) Laska miał piękne "Rosso Koreano". :P
aa moze 156 1,9 JTD Blue Cosmo na ladnych 17' plus opony zimowe na orginalnych 15' :questionmark::questionmark::happy::happy: hmmm
.
Przesadzasz z kosztami. Ja w tym roku robiłem swapa i zamknąłem się ze wszystkim w 2300 (silnik 1800) . Do tego sprzedałem głowice, części i wyszło mi wszystko około 1000zł ;)
Dużo Ci zwrócą części z silnika z którego wymontujesz. Sama osłona rozrządu (70zł), korek do oleju (50zł) miske sprzedasz jak sprawna i nawet nie będzie tak kieszeń boleć ;).
Michał dowiedz sie czy się da 8V zamontować do 156 to Ci sprzedam silnik. :)
Ja wystawiam jutro na aledrogo z przeznaczeniem na części. Decyzja podjęta.
Szczerze to muszę liczyć minimum 2500 żeby to hulało jak należy. Silnik + wymiana + rozrząd + olej + płyn i to wszystko po kosztach.
Zainwestuję a potem będę się bujał z Alfą przez parę lat i nie sprzedam sprawnej ani za 5tys. Tym bardziej, że miałem zamiar do wiosny jeździć a potem zamianka na coś nowszego. Po prostu tylko się przyspieszy wymiana samochodu. :)
- - - Updated - - -
159 ładnej proszę szukać. :)
Jako prawdziwy miłośnik motoryzacji juz Alfę zaliczyłem w swoim inwentarzu. :) I to najfajniejsza przygoda motoryzacyjna w moim życiu. :) Łezka się kręci w oku jak patrzę na Alfę i wstecz na wszystko co związane z nią (to forum, super ludzie, spoty, klimat i cały czar związany z posiadaniem tego pojazdu).
Troszkę zabrzmiało jak byś się z nami żegnał, kupisz "9" albo Giuliette i będzie gitara :) pozytywną rzeczą w całej sytuacji jest to że będziesz miał wcześniej nowy samochód (mam nadzieję że jednak nie golfa TDI ;) )Głowa do góry bo nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i wierz mi że w moim przypadku to powiedzenie sprawdziło się już wiele razy :)
W takim razie nie pozostało mi nic innego jak pożegnać piękną 156 która dzielnie przybywała na liczne spoty w ciągu ostatnich 2 lat [*]
Załącznik 107463
Wracam po dlugim czasie nieobecnisci !
Witam wszystkich :)
Ps. jak sie wam podoba czarny grill w Srebrnej 156??Załącznik 107465Załącznik 107466
- - - Updated - - -
Niedlugo dojdzie czarny dach lampy przod GTA LooK i Felgi srebrno-Czarne :)
Nie mówię nie Alfie. :) ale już nie 156. :) Najchętniej bym Montreal przygarnął. :p Utratą Alfy się nie załamuję. :) Gorzej z wami. :p Jak tak będziecie płakać to nie sprzedam tego złomu tylko pomnik mu wystawimy. :p
- - - Updated - - -
Tak łatwo to się mnie nie pozbędziecie.
- - - Updated - - -
Paweł jesteś mistrz painta. :p Ale przy benzynie świece żarowe to byś się wstydził. :p No ale może to znak że powinienem diesla kupić.
Kurcze MiTo za małe tochę. A Giulietta za droga. :p Czekałem na Giulie ale coś końca prac nie widać... :p
Tylko po tych obniżkach zawieszenia to auto w zimie bezużyteczne. :P
Ale mnie nie jest potrzebne auto do podziwiania. :) Narazie to podziwiam swoją unieruchomioną.
Paweł przy mojej chyba też będziesz musiał świeczke zapalić...
No nie, jakaś epidemia. Laska, twojej co się stało?
Amory sie wylały, wachacze do wymiany, końcówki drążka do wymiany, sprężyny na tyle się skończyły...W dodatku rdza atakuje...Zastanawiam się czy dokładać dalej kase do niej. Za to co już dołożyłem to dawno bym 159 kupił...
A teraz zacytuje moją kochaną żone "Dołożysz do tego złoma jeszcze złotówkę to biorę dziecko i wyprowadzam się do mamusi"
Wszystko się zmienia....http://www.youtube.com/watch?v=qTgEoCOidCU
Michał, albo jakis inny właściciel 156/147. Nie był by ktoś na tyle miły i pożyczył na ten weekend środkowego pasu tylniej kanapy :)? Byłbym okropnie wdzięczny.
POBUDKA bo wątek zleci na 2 stronę i co będzie? gdzie Kierownik? gdzie moderator? Ponad 3tys odp i co? to zobowiązuje :cool:ja wiem że połowie się auta posypały ale Panowie... zawsze można lawetą podjechać na spota;)