Ja się zapisuje! :) Oby tylko zapisy były w tym roku. Bo dłużej nie wytrzymam...
Printable View
Ja kupiłem Julkę z pierwszego roku produkcji i nie narzekam, a wnętrze poliftowej jest brzydsze.....
1? Ja bym dał 4, bo przetarte kable to w moim przypadku była niedziałająca wycieraczka i niezamykający się bagażnik - to nie są pierdoły.
Ale nie to mnie denerwuje tylko to że auto ma niespójną jakość montażu i materiały np:
- aluminiowy panel na desce, generalnie dobre materiały z przodu a boczki drzwi na górze - plastik jak w dacii
- satynowe lusterka, chromy a tylne klamki z taniego plastiku - dodatkowo miałem ten sam efekt co w Punto - po postoju na upale nie otwierały się tylne drzwi - klamka "nie łapie"
- i dużo więcej takich pierdół.
Ewidentnie widać że wspaniały projekt przyciął jakiś księgowy.
Podobno nowe logo ma nawiązywać do początku marki i być czerwone, Tak jak to na zdjęciu, z 1910 roku.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=156078&stc=1
A propos przetartych kabli przypomniała mi się pewna historia.
Znajomy kupił nówkę Audi A4 B8 (po facelifcie) z rok temu. Co jakiś czas w trakcie jazdy siadała elektronika, czasem nawigacja się wyłączała, czasem coś innego. Pojechał z problemen do Audi. Auto stało jakieś 2 miesiące w serwisie (zastępcze dostał Polo - to nic, że płacił raty za trochę lepsze auto;) i nie mogli dojść co nie działa. W końcu po rozebraniu tapicerki okazało się, że jakaś wiązka była przetarta i to ona powodowała zwarcia. W końcu uradowany po 3 miesiącach mógł znów jeździć autem (w sumie miało 4 miesiące dopiero). Ale długo się nie nacieszył bo z tydzień później ukradli mu tą Audiczkę... :)
Jaki z tego morał? Awarie zdarzają się też w innych markach, ale przynajmniej mając Alfe można być spokojnym, że nikt nie ukradnie ;) Przynajmniej jeden problem z głowy mniej :) :)
edit:
@up: Czyli powrót do korzeni pełną gębą :) Mnie się podoba, a dodatkowo wiadomo, że czerwone są najszybsze ;)
Niezła jakość, jak na zdjęcie z 1910 roku :P
Ja nie kupuję gadki "powrót do korzeni"... o niebo lepiej wygląda aktualne logo.
Dyskusyjne :). Bez wątpienia, decha przedliftowa jest sporo ładniejsza, kierownica rzecz gustu, no ale boczki w kolorze foteli i lepsze tapicerki materiałowe (nie cierpię skóry) zdecydowanie na plus.
U mnie tylko któreś światło cofania nie działało, zdaje się. Swoją drogą, 4 to przesada chyba, bo mimo wszystko da się z tym jechać :).
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=156184&stc=1
podobno nowe logo :)
Jak dla mnie ładne:-)