Na razie to ta 169 jest wyczekiwana jak Duke Nukem Forever. Wszyscy widzieli zapowiedzi, spy shoty jakieś fotomontaże a konkretów jakichkolwiek dalej brak. Podejrzewam, że na powrót takiej 169 będzie potrzebna mocna kampania reklamowa.
Przy okazji kłótni która się tu wywiązała o Mito i inne tego typu wozy- żaden samochód idealny nie będzie- nigdy i nigdzie. Audi nie kupi zwolennik RWD, BMW nie kupi zwolennik FWD, Alfy Giulietta nie kupi zwolennik sedanów, a nawet i jeśli będzie fanem hatchów to ma prawo nie kupić Giulietty bo mu się zwyczajnie nie podoba, tak samo jak ktoś ma prawo pałać miłością do tego wozu już od pierwszych spyshotów. Koniec kropka. Nam już nic do tego- rynek zweryfikuje czy Marchionne jest dobry od masówek.
A płakać nad unifikacją nie ma co, bo to i tak nic nie da (motoryzacja światowa na unifikacjach wszelakich teraz stoi, do czego dążyła od ery Forda T) Każdy wyraził już tu swoje zdanie na ten temat więc pingwin, z całym szacunkiem, ale już nie szarp się bo wiadomo że nic nowego nie napiszesz- chyba że zmienisz zdanie że Giulietta Cię urzekła swoim pięknem i zamierzasz wydać ostatnie pieniądze na nią aby ją posiąść. Ja zdania nie zmieniłem- ten pojazd zwyczajnie mi się nie podoba. A osiągi? Panowie- nowa Subaru Impreza też imponuje osiągami, ale z pewnych przyczyn ... można się zawahać i pójść do śmiertelnej konkurencji "Plejady"- Mitsubishi.