Nie, nie musisz się tym przejmować, pamiętaj tylko żeby kupić jakieś "polecane" opony, w tym sezonie moda na chińczyki.
Printable View
Właśnie dostałem fotkę moich felg po regeneracji, pomyślałem że wrzucę się pochwalić:
Załącznik 195308
Jutro zakładam na auto, ciekaw jestem jak będzie wyglądać z kolorem budy (Grigio Titanio).
Jeśli kogoś interesuje to felgi kupiłem używki na forum, niestety już malowane a w dodatko okazały się wyglądać słabo (lepiej wyglądały na zdjęciach dlatego się zdecydowałem), ale w rzeczywistości nudne, matowe, w wielu warunkaś świetlnych totalnie szare do tego skórka pomarańczy gdzieniegdzie - podsumowując koszmar - malowanie jakości dla taniego imadła z Castoramy.
Regenerowałem w Aluexpress w Tarnowskich Górach, bo to była jedyna firma jaką znalazłem jaka wydaje się robić regenerację tak jak trzeba - inni jakich znalazłem to budy w kórych po prostu proszkowo malują za 500zł, zero wyboru lakierów, kicha technologia (piaskowanie), często brak klaru na zewnątrz (bo im się kruszy I są reklamacje, więc nie robią).
Koszty w Aluexpress nie małe niestety 690zł+VAT + 100zł zrzucienie opon/wyważenie/montaż kół + 3x65zł wyprostowanie (delikatnie odstawały 3 felgi od idealnego okręgu) + 2x przelot z Bielska (~2x80zł?), ale mam nadzieję że nie będę żałował. Goście mieli dużo roboty przy regeneracji, bo po usunięciu chemicznie lakieru, okazało się że nie dość że były niestety piaskowane, to jeszcze jak to gość określił chyba żwirem. Bodajże 4 warstwy są nałożone obecnie - podkład wyrównujący, potem czarny, potem troche srebrnego i na to klar. Kolor nazywają Chrome Shadow, efekt ma taki że w wewnętrznych powierzchniach robi się czarny.
Jutro zostawiam im przy okazji zimowe 17" do regeneracji, nie wiem jeszcze jaki kolor, czy iść w ten sam czy sobie zrobić jakąś odmianę. Jutro będę coś przykładał i decydował.
No ciekaw jestem jak to będzie wyglądać na aucie. Ostatnio wszyscy się napalają na ten kolor właśnie.
Jak możesz to zrób fotki z różnych kątów, bo ponoć w zależności od kąta patrzenia ten kolor prezentuje się inaczej.
Generalnie to ja bardzo lubię grafit, a do srebrnego tym bardziej, więc moim zdaniem będzie wyglądać świetnie :)
Bo to zajebisty kolor . Te moje Noviteci były w Shadow chrome i efekt mega -zależnie od kąta patrzenia przechodzą z srebrnego w czarny . Zastanawiam się teraz czy moich nie pomalować ale w Black Chrome - efekt podobny tylko wyjściowo kolor jest ciemniejszy niż w przypadku Shadow chrome
kolor kozak, ja też mam podkowy i zastanawiam się dokłądnie nad takim kolorem zwłaszcza do koloru mojej budy:)
Te 700 to za komplet czterech kół ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Założę się że to prostowanie felg było zwykłym przetoczeniem felgi i osłabieniu jej konstrukcji. Niestety tak robią wszystkie firmy. Ja tego nie uważam. Prostuje felgi i jeszcze żadnej nie toczylem. Bo jest to bez sensu. Wizualnie wygląda na idealną , a tak naprawdę i tak ma minimalne bicie. Chyba że ktoś dodatkowo przetoczy ja od strony gdzie jest założona opona. Wtedy to już całkiem hardkor. Bo zwiększa się średnica... nie powinno toczyć się felg,a wszystkie profesjonalne firmy to robią.
Witam
Planuję zakup felg od Opla - rozmiar 225/45 7,5J x18 ET 41 otwór centr. 65mm. Obecnie posiadam standard 16". Wracam tylko na chwilkę do kraju i potrzebuję tak na szybko odpowiedzi - nie będzie problemu jeśli tylko przełożę koła?
Opony za niskie. I pytanie jakie masz zaciski ?