A ja mam już kolejne negotti i polecam.
Co kraj to obyczaj [emoji3]
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
Printable View
A ja mam już kolejne negotti i polecam.
Co kraj to obyczaj [emoji3]
Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
może faktycznie większość ma problem z dociskiem wycieraczek czy mechanizmem, bo aż dziwne, że w jednym modelu tyle problemów
Możliwe. Ja na kilku kompletach wycieraczek miałem ten sam objaw (Negotti, Bosch, marketowe), tj. mazanie w postaci pasa na wysokości oczu kierowcy - około połowa długości wycieraczki. Te co mam teraz to są pierwsze, które nie mażą.
Bosch po dwóch miesiącach skrzypi, poprzednio Valeo 2,5 roku i były idealne.
W jakim sklepie kupiłeś te wycieraczki Negotti? Mi również się jedne trafiły wadliwe, gdzie pióro kierowcy od razu po założeniu mazało. Napisałem maila do sklepu i poinformowałem, że jedno pióro jest uszkodzone - po jednym dniu telefon z dopytaniem jakie są moje oczekiwania, a po kolejnych dwóch dniach przyszła bezpłatnie paczka z nowymi wycieraczkami. Także pełna profeska.
Ogólnie Negotti używam już bodajże piąty komplet (zmieniam 2 razy w roku) i na razie złego słowa nie powiem - w tej cenie super.
Ja kupowałem z allegro, nie pamiętam od kogo. Niestety allegro jest tak zajebiste że nie da się sprawdzić co kupiłeś jakiś czas temu. Teraz jest tylko jeden sprzedawca z tego co widzę.
Zastanawia mnie taka kwestia. Takie dajmy na to Negotti są od razu gotowe do założenia na ramię. Ale te co mam Alca wymagają adaptera. Zastanawiam się, czy adapter, odsuwając oś obrotu pióra dalej od szyby, nie powoduje zwiększenia docisku wycieraczki do szyby?
Ja dorzucę ze swojej strony, że dobrze pasujące, skuteczne i (na razie) ciche są wycieraczki Champion (kupowałem tu http://allegro.pl/wycieraczki-alfa-1...755018095.html). Pasują bez żadnych adapterów, dobrze przylegają, nie skaczą i cenowo też spoko. Myślałem, że może będę musiał kombinować z jakimiś przejściówkami/ adapterami, ale po wyjęciu z opakowania montuje się je w 30 sekund i spełniają swoją rolę.
Warto też zwrócić uwagę na pewien fakt pomijany w dyskusji o wycieraczkach. W Alfach 159 schrzanione zostały spryskiwacze szyby w taki sposób, że za mało idzie na prawą stronę oraz na środek. Powoduje to, że wycieraczki w tych rejonach pracują prawie na sucho. Nie widać tego w czasie deszczu, wycieraczki zbierają ładnie, bo mają co zbierać. Ale w czasie jazdy po mokrej jezdni, w dodatku gdy jest dużo błota, szczególnie na prawej części szyby widać niewytarte fragmenty tak jakby wycieraczki nieprawidłowo przylegały.
Super patent z "inteligentnymi wycieraczkami" to również przegięcie w taką pogodę... Szyba czysta i po kilku sekundach kolejne przetarcie, rozsmarowujące minimalne ilości wody z błotem które już zdążyły się znaleźć na szybie.
Założyłem teraz Kamoka. Ze względu na niską cenę (35zł) nie oczekiwałem za wiele. Wycieraczki nie przylegająna skrajnych krawędziach ale zbierają dokładnie i cicho na pozostałej części. Jednak ze względu na to, że jestem wysoki to ta górna krawędź łapała się w pole widzenia i wymieniłem na dłuższa wycieraczkę (600mm) od boscha i jest to samo, skrajne krawędzie nie przylegają. Ale działają i nieodfruwają przy wyższych prędkościach