Może szklanki się wyklepały?
Printable View
Może szklanki się wyklepały?
Pytanie mam ja, powiedzcie mi czy jest jakiś "zawór bezpieczeństwa" ciśnienia oleju czy coś w ten deseń?? Silniczek złożony chodzi że aż miło kontrolka gaśnie za nim odpali, ale ciśnienie na zimnym wg wskaźnika na wolnych obr. wynosi jakieś 4,2bar-a jak się nagrzeje do ponad 70*C spada do 2bar-y ale czy zimny czy ciepły wskaźnik nie pokazał mi więcej niż 4,5-4,8bar-a na wysokich obrotach o co w tym chodzi?? tak ma być czy coś mi ciśnienie bokiem puszcza bo nie wiem. Raczej to nic złego ale tak ma być?? No chyba że ta bańka w bambuko mnie robi a tylko manometr coś miarodajnego może pokazać??? Pozdrawiam ja was :) Filtr jest knecht-a więc raczej nie byle ścierwo
Tylko manometrem zewnętrznym sprawdzaj.Ta bańka to pogodę pokazuje.
Według niej to już dawno powinienem silnik zatrzeć.
Skoro tak mówisz Andrzej to nie będę nic kombinował. A tak z ciekawostek ostatnio zmieniałem osłonę przegubu, jak jeszcze dziura była pod maską, kupiłem sobie lobro żeby byle chłamu nie wkładać, pojechałem ściągam starą a tam lobro i co najciekawsze data produkcji 92r :D, 20lat wytrzymała a mówią że alfa to ścierwo :)
Gdy by ktoś chciał,to namiar na kola co mi to robił:693-577-634.Załącznik 53638Załącznik 53639