To zapraszam do lektury...na 82 stronach masz wszystko wyjaśnione. Bez sensu jest powtarzanie wszystkiego raz jeszcze...po przeczytaniu tej lektury, temat będziesz miał prześwietlony z każdej strony ;-)
To zapraszam do lektury...na 82 stronach masz wszystko wyjaśnione. Bez sensu jest powtarzanie wszystkiego raz jeszcze...po przeczytaniu tej lektury, temat będziesz miał prześwietlony z każdej strony ;-)
Hehe a chcialem tego uniknac :)
Wysłane przez Tapatalk
Nikt nie mówił, że będzie łatwo ;-)
Powodzenia
Tak, nowy uploader tak działa, że prócz miniaturki na dole posta wrzuca pełny rozmiar :confused:
Trochę marudziłem na cenę oleju LM, ale wcześniej na czerwonym Orlenie tak niskich korekt nigdy nie zaobserwowałem.
A czy ten olej to może też półsyntetyk?
Jak skończe orlena to zrobię test ns tym co i ty
Wysłane z mojego MT7003 przy użyciu Tapatalka
Chodziło mi o to, że wlewając paliwo, a dopiero potem olej to on się nie rozmiesza z ON...
Ja sobie nalewam do auta paliwa, a obok mam bańkę i nalewam tam z 3L potem wlewam olej, zakręcam potrząsam i wlewam dopiero do baku :)
I mam 100% wymieszany, a porównując żel do kąpieli z wodą chodziło mi o postać żelu bez mieszania po nalaniu do wanny :)
P.S Spadek mocy rzeczywiście jest, ale jak ktoś przesadzi z olejem :)
Włodek, ja stosuję identyczny :)
Orlen 2T - spalanie przy 70C.
Sthill ma spalanie o ile się nie mylę przy 130C
Jak wlejesz bezpośrednio przed tankowaniem to się wymiesza na 100%. Nie ma sensu latać z bańką.
Weź przeźroczystą butelkę wlej olej a potem dolewaj ON. Zobaczysz jak ładnie się wymiesza.
Po 200 km na Orlen 2T Semisynthetic korekty znacząco się nie poprawiły. Mocy nie jestem w stanie sprawdzić, bo sprzęgło jest już w stanie agonalnym. Wlałem strzykawką równe 250 ml na cały zbiornik czyli 50 litrów.
Tuti, po zbiorniku będziesz oceniał :) Bardziej plusowe czy minusowe masz korekty?