Na zaciski potrzebujesz ? - hammerite się trzyma laaaatami, sprawdzony.
Printable View
Na zaciski potrzebujesz ? - hammerite się trzyma laaaatami, sprawdzony.
Dokładnie na zacieki. Używałem hammerite w poprzednich autach i byłem ciekaw co warte są te farby do zaciskow. A występuje hammerite do pistoletu czy tylko pędzel?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
jaki wosk polecacie na lato do ciemnego lakieru? zależy mi na efekcie mokrego lakieru, do tej pory używałem dodo purple ale może macie coś innego równie dobrego lub lepszego do polecenia?
Jeśli interesuje cię większa pojemność niż dodo juice (osobiście bardzo lubie woski dodo) to polecam ci Kiwami z Soft99. Duża pucha, starczy na bardzo długo, hydrofobowość bardzo fajna, trwałość zbliżona do dodo. Zobacz jeszcze AngelWax Dark Angel- niestety jedyna wada tego wosku jest taka, że ceny ostatnio drastycznie poszły w góre... ale wosk naprawdę bardzo dobry :) Jeszcze co ci polecę, to Poorboy's World Natty's Paste Wax Blue. Sporo go, łatwy w docieraniu, a efekt też zacny :) Jest sporo dobrych wosków, w razie co pisz pw :)
właśnie nad Dark Angel też się zastanawiałem, tylko ta cena faktycznie powala i nie wiem, czy odnosi się to do jakości i mocno odbiega od np dodo? Jeszcze mam pytanie o QD, ostatnio popularny zrobił się Morning dew od Shiny, jak to jest z jego aplikacją, czy ciężka, jaki efekt i trwałość?
Jeśli chodzi o różnice miedzy Dark, a dodo- Dark jednak wygrywa, dosyć intensywnie nadaje głębi czarnym lakierom :) Dodo co prawda też dobrze sobie z tym radzi, jednak do Dark'a troszkę mu moim zdaniem brakuje :)
QD od Shiny jest naprawdę udany. Podczas naszych testów, trwałość Morning Dew położonego na czysty lakier była okolo 30dni. Podczas gdy używaliśmy go jako qd do podbicia leżącego już wosku, kropelkował trochę dłużej(1-1.5 miesiąca). Aplikacja na ciemnych lakierach bywa trochę denerwująca przy docieraniu, my mamy sprawdzony sposób- psikamy na mikrofibre 2 razy, to w zupełności wystarcza by cały element pokryć QD'kiem, a następnie od razu polerujemy drugą fibrą nadmiar. :) Pracę umila rewelacyjny zapach ;)
Nabyłem ostatnio puszkę tego wynalazku w motoryzacyjnym ale jeszcze nie naszła mnie wena na malowanie swoich brembo. Może w piątek ogarnę. W 147 malowałem zwykła niemagiczną farbą w sprey'u i wytrzymało jakieś 2-3 lata.
Co do QD to dla mnie bezkonkurencyjny jest Finalle. Ostatnio używam Soft99 ale po skończeniu butli wracam do finalle ze względu na łatwość aplikacji.
Panowie zapytam tak czym się różni wosk King of Gloss z Soft99 od tego drugiego Kiwami z soft99 bo tak szukam, patrze i nie wiem na który się zdecydować ;)
King Of Gloss jak pojebany przyciągał kurz, podobno w Kiwami ten efekt miał być zniwelowany, ale czy coś z tego wyszło to już musiałbyś poszukać testów Kiwami.
KoGa mam, chwaliłem do czasu jak nie znalazłem innego wosku, który kurzu tak jak KoG nie ciągnie, pół puszki KoGa wala się gdzieś w garażu z założeniem, że może się kiedyś przyda.
Aha ok, dzięki w takim razie wiem co brać ;)
Miałem Dark Angel w zeszłym sezonie i bardzo robi robotę. Mocno przyciemnia lakier, daje mocny wet-look i jest wyjątkowo trwały. Jedyny minus poza ceną jest taki, że lubi się wypocić po nałożeniu i jest odrobinę trudniejszy w nakładaniu i docieraniu niż np. Body, czy KingOfKurz. W tym roku wleciał szczebelek wyżej: Desirable i jak na razie jest tylko lepiej.
Panowie jest sens pakowanie na Cherry Glaze Kiwami lub Coat 12? Posiedzi to chociaż z dwa miesiące? Sto lat temu kładłem Colli na Black Hole i ten zestaw trzymał super ale nie wiem jak z woskami położonymi na cherry.
Fusso moim zdaniem kryje na tyle, że spokojnie możesz spróbować położyć go na jednym elemencie bez cherry i zobaczyć czy Ci efekt odpowiada.
A orientujesz się może jak jest z powłokami kwarcowymi? Moja miała nakładane takie coś w zeszłym roku pewnie już niewiele z niej zostało ale trzeba jakoś specjalnie przygotowywać powierzchnie po kwarcu przez normalnym woskiem?
Przelecieć np. antihologramem by nie zaszkodziło, szczególnie że to czarny, wyrównasz ewentualne drobiazgi które się pojawiły na lakierze (które chciałeś maskować cherry) i zdejmiesz w ten sposób też resztki kwarcu.
Piszesz o koch-chemie? Najpierw sprawdzę cherry + fusso i samo fusso bo to mam na półce a przy następnym zamówieniu lykne tego antiholograma
Dokładnie tak.
Kończy mi się za niedługo Sonax matowy do wnętrza – bardzo go sobie chwalę za zapach, wydajność no i efekt matu w Alfowskim wnętrzu.
Co polecacie innego, potęgującego efekt matu oraz przyjemnego zapachu.
Ja polecam Satin dressing z Shiny Garage, może nie jest to w pełni matowe wykończenie lecz satynowe, ale zapach jest mega bombowy. Delikatny zapach gumy balonowej :)
Od 6 lat używam Poor Boys World Natural Look i dla mnie jest rewelacyjny. Próbowałem inne np. od Shiny Garage i szybko wracałem do Natural Look :)
Silver001 jeśli chcesz typowy mat polecam dresing od Tuning Kingz a jeśli pòłmat wpadając w satyny Pink Shenn od AD (sam używam )plus taki ze mega przyciemnia a przewaga nad NL nie ma zaciekòw po kontakcie z wodą
[MENTION=53352]eggon[/MENTION], uzywam MD od SG, i jesli chodzi o zapach to ich kosmetyki to moje ulubione. [MENTION=56802]plywak[/MENTION], chętnie bym naturala wzial ale ta cena... [MENTION=36171]Jed[/MENTION]rek, rozwaze,
Dzięki wszystkim
Wysłane z mojego Xperia Z przy użyciu Tapatalka
Aktualnie w autonablask w promocji na weekend majowy jest po 50zł. Mi jedna butla starcza na 3 sezony. Wiec nie wychodzi aż tak drogo. Rok temu kupiłem SG Vanilla Touch, raz użyłem i całe opakowanie stoi na półce, a ja wróciłem do NL ;]
Jeżeli jedynie cena Cię powstrzymuje, to weź tester. Aż sprawdziłem w sklepie, pół litra natural looka kupiłem dokładnie 15 lipca 2014 r. Stan na dzisiaj: pół butelki, a go w żaden sposób nie oszczędzam, idzie na dwa auta, plus na wszystkie plastikowe rzeczy w domu gdzie tylko można, np. obudowy komputera, monitorów, itd. Na jedno auto tester natural looka Ci starczy minimum na rok smarowania.
Wezme to pod uwagę i dam znac co wybralem i przetestuje
Też polecam Poor Boys World Natural Look już trzeci sezon w dwóch autach
z Natural Lookiem jest ten problem, że nie do wszystkich plastików pasuje, np ta deska mocno chropowata w 147 - nie wiem jakbym miał NL to wysmarować.
Przez 5 lat smarowałem w swojej przedliftowej 147 ta chropowatą deskę za pomocą NL i fibrowej szmaty, efekt był super, Dwa psikniecie na fibre i wycieramy. Zdecydowanie lepszy efekt niż na desce w Brerze. W 147 na chropowatej desce zostawał fajny przyciemniony mat, na Brerowej zostaje satyna z lekkim połyskiem który niweluje trochę przetarcie sucha stroną fibry.
Ktoś pytał wcześniej o Deco Color Brake Cliper oto efekt.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/04/580.jpg
szczerze - jestem pełen podziwu, bo podchodziłem do NL kilka razy i jedynie na tych rączkach od drzwi i maskownicach wyglądał ekstra - reszta mnie nie przekonywała i zdecydowanie wolałem przejechanie tego Apple dressingiem od shiny garage.
teraz do cromy raczej kupie sobie natural looka ;)
Od lewej czysta decha wymyta APC, PB NL, SG Vanillia Touch
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/04/581.jpg
eeee to ja mam inną deskę chyba :P
jeszcze bardziej chropowatą
Nie widziałem osobiście bardziej chropowatej, poliftowe za to były gładkie coś jak w 159, Brerze.
Jeśli chodzi o dresing do wnętrz, to tak jak koledzy tutaj radzą - Poorboy's World Natural Look - Opinie, sprzedaż, wydajność, efekt. :) W naszych testach wytrzymał bez kurzu około 1.5-2tygodni, po tym czasie wystarczyło przejechać plastiki mikrofibrą by zebrać cały kurz i znowu cieszyć się efektem nowych plastików, sam dresing ma trwałość do 2miesięcy :)
Według mnie Shiny Garage satin dresing to taka próba skopiowania Natural Looka... Jednak ni jak ma się to do jakości i trwałości. :)
Chyba mnie przekonaliscie. Dam znac w temacie swoim. Pozdrawiam
Na dwa zaciski Brembo starczyło jakieś pół puszki. Jedna powinna starczyć na komplet przód tył. Nie malowałem już niczym na kolor. Wyczyszczone zaciski, podkład i deco color.
KHOT masz problem z docieraniem QD od Soft99? Na niektórych elementach zostają mi smugi. Myślałem, że to kwestia pozostałości kwarcu ale dzisiaj auto przeleciałem cherry glaze, później resztka colli jaka mi została i na koniec przeleciałem QD od soft99 żeby kurzu nie łapało. Bez zmian np. na masce zostają przyciemnione smugi i trzeba się namachać szmatą żeby to wyprowadzić.