Krótko i na temat...
Printable View
http://allegro.pl/show_item.php?item=6109011555#thumb/1
Chyba byłem pierwszy. Felgi właśnie dotarły mogę jedynie pocieszyć że zostaną w rodzinie alfaholików. Na aukcji sprzedający umieścił info że opony już do wyrzucenia jednak jak dla mnie 4,5-5,0 mm to jeszcze mogą zostać.
Podpowiedzcie mi jak to jest z szpilkami od felg turbinowych od Giulietty 7,5Jx17' ET41? Chce je założyć do swojej 159. Nie będzie czasem konfliktu? Bo mam już wstępnie zaklepane i nie wiem czy nie będzie lipy.
musisz dziury rozwiercić na śruby bo za małe będą - 15-30minut roboty i można spokojnie zakładać i jeździć
A jak jest z łbem śruby? Po rozwierceniu to chyba słabo ponownie zakładać je do Giulietty?
Witam,
a co sądzicie o Tomassonach TN16 5x110 ET35? Będą pasować do 159 TI?
Dlaczego słabo? Wiekszosc felg jest dostosowana do śrub M14, i tego parametru nikt nie uwzględnia.
Powierzchnia docisku jest wystarczajaca po rozwierceniu. Szerokosc srub M12 u zwienczenia jest taka sama jak srub M14, wiec powierzchnia styku kazdej ze srub w takiej feldze po rozwierceniu jest taka sama, wiec i sila docisku i tarcia tez...
Pisalem to tu juz wiele razy...
Prezes głownie chodziło mi o siłe docisku powierzchni stożkowej po zwiększeniu otw. Pod M12 otw wynosi 13 mm a pod M14 15 mm. Więc moje wątpliwości zostały rozwiane także dzięki za odp.