Ja patrzyłem na korekty dopiero po 1000 i to w trasie:)
Ja patrzyłem na korekty dopiero po 1000 i to w trasie:)
A jak wyliczyłeś 50 litrów? 156 ma zbiornik 63 litrowy (przynajmniej moja :P) więc tak się zastanawiam jak udało Ci się 50 litrów odmierzyć? No chyba że po prostu proporcjonalnie. Jeśli 250 ml na 50 litrów to na pełny 63l bak będzie ok. 315ml 2T więc "stężenie" roztworu powinno być takie same.
Ale jaja! Ja myślałem, że zbiornik ma 50 litrów. Czyli wlałem za mało. Korekty mam bardziej minusowe, na jednym wtrysku 0,9, na pozostałych 0,4-0,2.
Półsyntetyk. LM 1052 = coś takiego http://allegro.pl/olej-do-dwusuwow-l...091260292.html
Te korekty głównie co powodują ?
Jakie są lepsze ?
dodatnie czy ujemne ?
Zerowe.
Równo policzyć dobry stosunek da się tylko tankując do pełna. Co z tego że zalejemy 50l? Przecież nie wiadomo ile litrów zostało w baku. Można tylko oszacować. Przy prawie opróznionym baku po zatankowaniu 50l zblizymy się do takiej objętości. Jednak wszyscy wiedzą jak dokładne są nasze wskaźniki poziomu paliwa (i lepiej nie schodzić do minimum pojemności baku) dlatego wydaje mi się ze najlepiej zalewać 2T przed tankowaniem i zalać do końca. Wtedy nie istotne ile litrów zalejemy i ile mieliśmy wcześniej. Wg moich wyliczeń :P jesli ma być 250ml na 50 litrów to przy pełnym baku (jak wyżej) ok 315ml 2T. Wydaje mi się że to dość oczywiste.
Przy następnym tankowaniu tak zaleje i będę obserwował bo dopiero zaczynam przygodę z 2T. Poczytałem ten temat i stwierdziłem że co mi szkodzi. Skutecznie mnie zachęciliście to spróbowania. Testowałem STP, Liqui Moly Spulung, zimą Skyyda i Xeramic i przy żadnym nie zauważyłem praktycznie żadnych zmian. No może po za wzrostem spalania.