W sobotę mycie z woskowaniem, a dziś wymiana oleju.
Printable View
W sobotę mycie z woskowaniem, a dziś wymiana oleju.
Wymienione sprzęgło,skrzynia biegów (blać wyje ale w innych zakresach prędkości) i pompa hamulcowa.
Umyta skóra, uprana tapicerka, wywoskowane auto.
Nie wyciągałem z garażu :D
Nie.V6 ważniejsza:P
zrobiłem mały porządek w bagazniku ;) zeby nic mi nie latało ale i tak sposobu na gasnice nie znalazlem jak ją ustabilizowac.
Ale skrzynka z narzędziami i trójkat zostaly unieruchomione ;)
Zatankowałem, przejechałem się, zrobiłem porządek :)
Odnowienie i polerka lakieru oraz czyszczenie i konserwowanie skórzanej tapicerki
Byłem z nią gdy na liczniku wyskoczyło 170 000 km :)
Ja swojej wymieniłem dziś przepływkę- Och... cóż to była za radość... o mało mi nie przeleciała... przez drogę :D
założyłem nowy akumulator centra futura 77 Ah, ślicznie zapala
wymiana pasków - rozrządu alternatora oraz pompy wspomagania, wymiana wahaczy przód, wymiana łączników stabilizatora przód, wymiana tulei w zwrotnicy z tyłu, lakierowanie zacisków oraz wymiana śrub na szpilki, naprawa zacisku prawego tył bo ręczny nie łapał. parę zł w plecy ale i tak szczęśliwy ;)
hmm ciekawi mnie jak u mnie oryginalnie jest na takim pasku ale jakimś cudem dalej wypada z tego;/
Co to jest 135000 przy 255..000km.w dieslu.
yyyyy, naprawilem obie glowice po peknietym pasku rozrzadu, pokrzyione zawory 8 ssacych i 7 wydechowych. Ale wymienilem wszystkie dla swietego spokoju, no i ocztwiscie pasek z napinaczami. Przy okazji wymiana oleju, prawego przegubu, tarcz z przodu z klockami. W sumie moglem ja zezlomowac i kupic inna, ale szkoda mi jej bylo. Zona mnie zabije jak sie dowie ile kasy poszlo hi hi
A ja dzisiaj swojej Alfy po prostu nie ruszałem...
Byłem co prawda w garażu by na nią zerknąć, ale nie jeździłem :)
Ale jutro już nie wytrzymam. Muszę się przejechać...
Pozdrawiam.
- Rafał
Wczoraj wymienione przednie tarcze hamulcowe na Mikody nacinane i nawiercane, zaciski pomalowane na czerwono oraz wymieniony płyn hamulcowy. Jakie było moje zdziwienie jak po wymianie płynu sprzęgło zaczęło lekko chodzić :)
dziś zalany świeżuchny Motul 8100 5w30 plus filtrerek naturalnie :)
bella przeszla badania :)
Kupiony wahacz TRW (pzód, prawy, góra). Czeka na wymianę w weekend. Przy okazji kupione mleczko nabłyszczające, ale deszcz się rozpadał i nici z polerki.
wymieniony akumulator :D
Zrobiony przegląd , zdany jak zwykle na 5+ :rock: ,a jeszcze założone 2 nowe żarówki drogowe ,bo jedna się przepaliła.
przegląd zawieszki auta na stacji diagnostycznej, do wymiany drążki kierownicze z obu stron, wymiana na dniach, potem w planach jazda sru spowrotem i ustawka geometri od nowa :)
wymieniłem gorne wahacze ,w poniedziałek przeglad
wymiana linek hamulca recznego , przeglad podwozia przed zima :crazy_pilot:
bella dostała nowe tarcze i klocki na przód ;)
w tym tyg - przegląd,wymiana rozrządu,oleju,płynów wszystkich,założona osłona silnika,przyciemnione szybki ;]
Naprawiłem gałkę zmiany biegów :)Załącznik 36399Załącznik 36400
a propo gałki... zna ktoś dobry sposób na jej odnowienie? to srebrne mam paskudnie podrapane :(