Q4 tez nie
ale mozna na sieci gdzies znalezc... tyle ze po francusku :(
Printable View
Jeśli komuś potrzebne będzie przełożenie z francuskiego na nasze, i jeśli nie zajmie mi to zbyt dużo czasu, to mogę pomóc...
Co prawda dla mnie język techniczny w tej materii jest ograniczeniem, podobnie jak rzeczywistość, do której się odnosi, ale w rozpaczliwych, esoes przypadkach mogę się postarać...
jest do q4 tylko trzeba dobrze patrzeć
http://www.berlinasportivo.com/pages/wshop155.php
nie ma sekcji elektrycznej ktora mnie najbardziej interesowala
za to jest w tym pliku po francusku :)
njamniej jednak schematy sa uniwersalne, trzeba sobie tylko przetlumaczyc kolory kabli :D
w
chuchasz dmuchasz a tu takie kwiatki
Cholera:(.
Co się stało?
Też zrobiłem, a raczej ktoś mi zrobił, małą obcierkę na tylnym zderzaku na parkingu.
Mam takiego zdolnego sąsiada który nie umie parkować. Zainkasowałem 300 zł za uszkodzenie
Haha :)
Andrzej, chyba za malo skasowałeś gościa.
Troszkę dziś pogrzebałem i wymieniłem czujnik cisnienia oleju na nowy i jest gitara. Ciekawa historia u mnie jest czujnik ori wkrecany na przejściówkę z 10mm na 14mm
Ladnie.Fotele,kiera pierwsza klasa.Andrzej zainwestuj w lepszy aparat.
Większość 155 ( oprócz Q4 i V6) jest w cenie roweru z marketu wiec za dużej gafy bys nie strzelił ;)
Chętni na nową V6?
http://www.ebay.pl/itm/alfa155-V6-25...EAAOSwa~BYNux9
Powiem ci ze nic tylko brać- dla właścicieli V6.
282 wyprodukowany, nieźle :)
trochę słabo zakonserwowany ten silnik ,że wałki tak pordzewiały jak są wżery to może być problem
Nadeszła w końcu ta chwila,że trzeba coś pogrzebać w aucie.Rozrząd zmieniony wraz z rolką na napinaczu nadmieniam,że mam napinacz hydrauliczny (łożysko nowe).9 lat szukania łożyska a rozwiązanie pod nosem :) Poprawiony zderzak,bo wiecznie zostawiam go na krawężnikach.Następna sobota to kolejna dawka emocji.Wymiana pompy wspomagania,amorków tył i tłumika końcowego,bo flaki z niego wychodzą :) Na kolejną sobotę zostawiam sobie sprawdzenie luzów zaworowych i porobienie pierdółek typu żaróweczki w panelu,jakieś sprzątanko wnętrza i czekać kiedy coś znowu będzie do roboty :)
A myślałem, ze ja tylko tak mam.
W sobotę planuję wyjąć przedni odcinek wydechu i wspawać gniazdo sondy, bo spawacz przy spawaniu wydechu zapomniał to zrobić.
Zdjąć w końcu pokrywy zaworów i wyregulować zawory, po 800 km od złożenia silnika.
W zasadzie jeśli to się uda, to będzie wielki sukces już. Swoją drogą zrobiłem w tym roku, od marca 800 km, a to już nieźle.
Sam wydech był robiony, w tak zwanym między czasie, od końca lipca do listopada.
Może wymienię olej, tylko nie wiem co teraz wlać.
Panowie, nie potrzebuje ktoś amortyzatorów na przód? Kupiłem kiedyś przypadkowo do V6, Q4 itd... i niestety nie pasowały do 8v.
Amorki firmy Monroe, tylko raz skręcone w całość...
Pozdrawiam !
Andrzeju przedni pas trzeba odsunąć od silnika bo nie da się pompy wyciągnąć.Próbowałem tak,srak i owak i a to podłużnica przeszkadza albo chłodnica.A żeby ruszyć pas to zderzak do zdjęcia.Najgorsze do odkręcenia są śruby od dołu koło lamp (mówię o pasie).Nawet robiąc to na podnośniku podnosiły mi ciśnienie.Nie wiem może miałem słaby dzień albo faktycznie taka lipa jest.Nie pamiętam już,jakiś czas temu to było.Niestety jutro powtórka z rozrywki :)
No dobra, kto mi napisze czy wałki od 2.5 V6 są inne od 3.0 V6 ?
Niestety dzisiejsza reg. zaworów kończy się poszukiwaniem wałka i szklanek ssących sztuk 6.
Firma robiąca mi głowice niestety dała srogo ciała, i mam MAŁY kłopot. :(
Już wiem. Kibel jak cholera niestety
O taką informację mi chodziło.
Teraz gdzie to dać do regeneracji ???
Mam sporo wałków od 2.0 V6 turbo, porównam sobie jak to się przedstawia.
Ja bym próbował dać tu http://krasnobrodzka-racing.com/pl/uslugi/osobowe
albo do świątka
Pompa ma nr7681955162.Ja mam założoną pompę od Fiata Tipo.Szczegół jest jeden i taki,że pompa z V6 ma 100 bar a z Fiata 82.Załącznik 237646
Tłumik Ferroz właśnie pokazał ile jest wart Załącznik 237647 więc wjechał Ricambi Załącznik 237648.Sobota zaliczona.Pompa,amory tył,tłumik i pierdółki ogarnięte.Miałem coś jeszcze przy niej porobić,ale okazało się,że rudy zaczął już się na dobre panoszyć,więc podjąłem decyzję,że ogarniam garaż i następna idzie do remontu tylko nie wiem kiedy zacznę.A na co dzień kupiłem coś takiego :D Załącznik 237651
Tam lepiej nie......
Jakby ktoś szukał to mam komplecik na zbyciu :o
Załącznik 237674
Jaki producent i jaka cena ?
Może być na PW.
Składam jeszcze 2 takie silniki (2.0 i 2.5), więc na pewno się przydadzą.
Co do wałków, to podpytałem już GrześkaK, i dał mi sprawdzony namiar. Jutro dzwonimy i dowiem się co i jak dokładnie.
Swoją drogą, to dobija mnie psychicznie już ten samochód, naprawdę.
U mnie jest w tej chwili tylko końcowy i katalizator
Nie zauważyłem aby coś się zmieniło w osiągach
Jest za to trochę głośniej
Łukasz, kapelusz też już dobrałeś? :P