Zaślepiony zaślepką z otworami (oryginalne oferowane w ASO są tylko z otworami)- jeśli jest pełna nie spełnia tej roli - chyba to oczywiste?
Printable View
Zaślepiony zaślepką z otworami (oryginalne oferowane w ASO są tylko z otworami)- jeśli jest pełna nie spełnia tej roli - chyba to oczywiste?
Czy wasze EGRy posiadają zaślepkę z otworami pomiędzy elektomagnesem a zaworem? Mój taką ma i się zastanawiam czy to dobrze.Wygląda na dobrze spasowaną posiada wycięcia na 4 śróbki które skręcają to wszystko w całość.
mnie cinek z gliwic wytlumaczyl ze czesciowe zaslepienie nic nie daje , tylko calkowice + wywalenie EGR z kompa , wtedy sa efekty i dolot sie nie syfi przy okazji ...
ponawiam pytanie odnośnie budowy zaworu EGR. Czy znajduję się w nim metalowa zaślepka/podkładka, konkretnie w miejscu skręcenia z elektromagnesem?
Ja widziałem takie coś w egr od vectry (pasujące do naszych alf). W 16v ja to wyrzuciłem. Prawdopodobnie przez to nie będzie do końca zamknięty/otwarty.
Ja już tak jeżdzę 4,5 roku i teraz nie wiem czy to wyrzucić. Sam tego nie zakładałem,a auto było sprowadzone więc ktoś we Włoszech musial się bawić.
Nie wiem jak w 8v bo nie widziałem jak zawór jest zbudowany ale tak w 16v powodowało by to nie otwieranie się do końca. Wyciągnij zobacz czy będzie jakaś różnica w osiągach.
U mnie ta podkładka/zaślepka z całą pewnością jest metalowa.
No ja też widziałem z metalową.