dźwięk wiertarki zmieniając się wraz z obrotami silnika
dźwięk wiertarki zmieniając się wraz z obrotami silnika
Niestety ten dźwięk może być od wielu czynników a nie tylko od tego zaworu, wiem bo sam go wymieniałem. Dźwięk wiertarki pozostał niestety.
dokładnie, ja wymieniłem sprężarkę na inną używaną, dobiłem czynnik, oleju też mam więcej, a dźwięk i tak jest. Także u mnie może być zawór, ale czy na pewno?
U mnie od kiedy pamiętam, jest wiertarka. Klima chłodzi jak szalona więc nic sobie z tego nie robię, czynnik też nie uchodzi, więc nie ma co się przejmować. Jedynie co to trochę może wkurzać ten dźwięk.
Próbowaliście dodać extra olej do układu?
Panowie a u mnie taki problem, klima nabita, trzyma czynnik, oczywiście wiertarka jest ale jest dzień że chłodzi jak poebana a czasami nawet potrafi grzać :P i wtedy po wyłączeniu i przytrzymaniu przycisku potrafi znowu chłodzić. Przewód pod maską zimny że dotknąć nie idzie. Jak myślicie, czujnik ten pod chłodnicą ? Bo możliwe że był kiedyś lekko przyhaczony dołem. pozdro
Ja najpierw 40 g i nie pomogło, potem bodajże 40 lub 50 i nastała cisza. U mnie problem zaczął się po wymianie chłodnicy (wg instrukcji trzeba dolać 30 g ze względu na skraplacz), jak widać 40 g to było za mało.
Jakie jest prawidłowe ciśnienie klimatyzacji na postoju? U mnie po dobiciu czynnika do 550 g MES pokazuje na postoju nawet 29 bar i wyłącza mi sprężarkę. Czy to efekt zbyt dużej ilości czynnika, czy też może być gdzie indziej problem - presostat?
oscylowac ma w zakresie ok 12-18bar, to tak z obserwacji.
zgaduje ze moze masz wersje z tym kompresorem/instalacja na 460g czynnika a wbili Ci 550g? no chyba ze czujnik walniety?