Silnik to 2.4 JTD 136KM.Czujnik dostalem od kolegi na podmianke ale nic on nie dal.
Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2
Printable View
Silnik to 2.4 JTD 136KM.Czujnik dostalem od kolegi na podmianke ale nic on nie dal.
To w silniku 136KM geometria jest sterowana nie podciśnieniem a ciśnieniem doładowania - sztanga ruszy się dopiero jak silnik wejdzie na obroty. Jęsli masz przeładowanie to prawdopodobna przyczyną jest źle wyregulowana długość sztangi sterującej
Czyli co mi teraz pozostaje zrobic?
Jak umiesz to wyreguluj sobie cięgno, a jak nie to jedź do porzadnego zakładu zajmujacego się turbawkami.
witam
Panowie borykam sie ze wspomnianym w temacie bledem od jakiegos czasu i niestety moja walka nie przynosi poezadanych rezultatow komputer pokazuje bledy dwoch czujnikow cisnienia. w tym czasie wymienilem przewody,wczyscilem egzawor vgt i ten w kolektorze i dalej nic...wczoraj poddalem sie i oddalem auto mechanikowi podejrzewa ze to komputer glowny poniewaz nie da sie nawet na chwile skasowac bledu. I tu moje pytanie czy to mozliwe moze macie jalies sugestie? z gory dzieki za podpowiedzi.
Jak nie da się skasować błędu to znaczy że usterka jest non stop aktywna. Kompa masz dobrego - jaki to nr błędu i jaki masz silnik? Czyszczenie nie zawsze przynosi efekty jak elektrozawór spalony to konieczna wymiana, podobnie z uszkodzonym czujnikiem ciśnienia doładowania.
Witam,
Mam problem jak w temacie : Motor Control System Failure
Sprawa wygląda tak, że w niedzielę (za co pluję sobie w twarz), ponieważ włączyła mi się rezerwa akurat przy pewnej stacji Orlen, wjechałem i zalałem (na szczęście tylko za 100) chociaż od długiego czasu tankuję tylko na jednej stacji Statoil i dwóch stacjach BP, ponieważ jestem zadowolony z jakości ich paliw. Po około kilometrze za stacją wciskam gaz a samochód stanowczo odmawia przyspieszania. Po paru sekundach dalszych prób "piiiiiii piiiiii" : MCSF.
Dzisiaj mechanik podłączył go tylko pod komputer i narazie wiadomo jest, że błąd wyskakuje na listwie wysokiego ciśnienia. Jutro sprawa będzie zbadana dogłębniej, więc postaram się napisać na forum coś więcej.
Póki co mam pytanie: Jeśli okaże się to winą paliwa - co mogę zrobić z tym fantem? Dodam, że mam fakturę z tankowania, ale na nieszczęście na fakturze wpisałem rejestracją innego samochodu niż mój. Nie wiem czy to problem, bo kiedy bierze się paragaon, to nie ma tam żadnej informacji o pojeździe tankowanym. Czy ktokolwiek z Was miał podobne doświadczenie i czy możecie mi coś doradzić?
Z góry dziękuję
https://karoltrueinfo.wordpress.com/ Juz dzis PROMOCJA kupon kombinacyjny kurs ok 20 + kupon pojedyńczy kurs 4-5 !!! Screeny poprzednich kuponów na blogu ! Super skuteczność i wielkie kursy !
- - - Updated - - -
https://karoltrueinfo.wordpress.com/ Juz dzis PROMOCJA kupon kombinacyjny kurs ok 20 + kupon pojedyńczy kurs 4-5 !!! Screeny poprzednich kuponów na blogu ! Super skuteczność i wielkie kursy !
To nie jest gazeta :P Nie śmiecić ogłoszeniami!!!