A jakieś szybkie foto gdzie dokładnie szukać? :)
Printable View
A jakieś szybkie foto gdzie dokładnie szukać? :)
To zrób to w 2.4 jak łapa pompy trzyma kolektor. Można zdjąć kółko z pompy i ja wyjąć ale to więcej zabawy niż rozpięcie rozrządu.
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Lepiej ściągnąć pompę HP i zablokować dzwon pompy niz bawić się w odkrecanie poduszki itp
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Odpowiadam sam sobie dla potomnych coby też nie musieli wypytywać. Satysfakcjonującą odpowiedź dostałem dopiero na grupie Alfy 159 na FB.
Tak więc krótko, w polifcie 1.9 16V 150KM gdzie kolektor jest plastikowy nie da się tego sprawdzić bez demontażu kolektora. To samo powiedział mi też dzisiaj mechanik.Cytat:
Przy poliftowym koletkorze nie sprawdzisz tego ponieważ od spodu jest taka listwa która zakrywa wszystko, a dostęp do niej jest po demontażu kolektora
W tym wątku było już o tym wiele razy, wystarczy poszukać, a nie pytać o to samo.
Witam
Chłopaki mam 159 1.9 16v 150 km 2006 rok kolektor plastikowo/metalowy jaki najlepszy sposób na zaślepienie klap ? zaślepki,spawanie ? A wiecie czy może jest możliwość wrzucić kolektor od alfa 156 1.9 16v 140km bez klap ?
Było wiele razy, jeśli masz ponad dzień czasu, trochę narzędzi i dużo samozaparcia oraz kolektor jak w moim przypadku poliftowy (plastikowy) to tu trochę opisałem.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...t=#post2097555