Znom - omijom łukiem
Znom - omijom łukiem
cholera. własnie tydzien temu oddalem tam alfe :(
a czemu konkretnie?
Nieopodal masz ITALAUTO. jeśli gdzieś zostawiać bellę to to jest dobre miejsce. ASO tak jak napisał bocian omijać z daleka. Drogo i jakość usług też nie pozwala
Wysłane z mojego GT-B5330
hmm a może rzeczywiście coś w tym jest? https://www.youtube.com/watch?v=19r55M2v6yc
W zwykłych serwisach chyba się bezgotówkowo nie da. Z resztą co ja się tam na tym znam. Na szczęście jeszcze takich napraw nie miałem. Jak Ty nie płacisz to niech robi ASO. Przynajmniej będziesz miał jakąś gwarancję.
Koledzy i koleżanki mały problem... no w sumie nie mały - Motor Control System Failure, czy może ktoś dzisiaj zabrać na 3stawy lapka z kablem żeby odczytać kody z kompa w Alfie?:(
Witam
Ja nie posiadam takiego sprzetu, ale będę dziś na Zielonymtak wiec do zobaczenia, kto jeszcze dziś ruszy swoje 4 litery ???
Pzdr :)
Halo halo,
Ma ktos jeszcze ramki na sprzedaz i bedzie dzisiaj? Chetnie kupie! :)
Do zobaczenia ;)
Trochę offtopa:p jestem ciekawy ile będę musiał czekać na "wizytę" w Italauto... Jak będzie masakra terminowa to chyba się wyłamie i uderzę do AutoItal na Hallera...:(
Jak by ktoś miał drugi komplet ramek to ja też bym przyjechał i kupił:P
Bocian, sprawa wyglądała tak Motor Control System Failure - Go to service:( Odpaliłem, jechałem z 10km bez problemu wyjechałem na drogę szybkiego ruchu - nie pałowałem silnika kompletnie bo zimny i nagle taki komunikat... Oczywiście jak chciałem depnąć to brak mocy. Tylko dziwi mnie jedno, że jak się nagrzała to wróciła moc i turbo znów ciągnęło. Auto jest po czyszczeniu EGR'a (pół roku temu), ma wymieniony termostat:(
postaram się podjechać na chwile z kablem
ale na pewno nie bede siedział do 21-22
dam znać ok 19 czy bede na 20 na chwilę
Super Bocian!:) Dzięki, w Ital chcą 50zł za odczytanie błędu więc nie ukrywam, że byłbym wdzięczny, wolę ta kasę na ew. naprawę przeznaczyć...:P
... i na piwo dla bociana:)
No jasne!:D
a tak z innej beczki. jaki program jest najlepszy do diagnozowania powiedzmy konkretnie 159. FES?
i jaki interfejs/ kabel kupić jak co? wolałbym raz wydać kase ok 100-200zł i mieć spokój z mechanickerami ;) a przy okazji udostepniac forumowiczom za dobrego zimnego browara <mniam> wiec kto co wie w tym temnacie?
FES jest w miarę prosty w obsłudze. Ja jeszcze będę próbował AlfaDiaga ;)
co do interfejsu zalecam kupić to: http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/in...tyku-obd2.html
i nie kupować jakiś innych badziewi, bo później jest cyrk ze sterownikami i łączeniem, tak miałem u kolegi bo pośpiesznie kupił coś na alledrogo.
Do 159 to elm sie moze przydac
Do 159 to tylko ELM. VAG potrafi zbyt mało jak na ten model (mam oba). Kupujesz ELM327 na alledrogo za 50 zł, robisz przeróbkę w 10 minut i łączysz się z większością podzespołów.
Można tez kupić za 100 jak lubisz :) Efekt będzie bardzo podobny.
Zamiast przeróbki można kupić jakieś adaptery od Viakena czy innych sprzedających (jeśli nie chcesz przerabiać fejsa to musisz dokupić co najmniej jeden adapter).
Pozdr.
Jezu faktycznie do 159 to ELM :( bo wiem że do G. Punto już też ELM łączyliśmy się bo niebieski Viaken nie ogarniał :(
Przepraszam, nie doczytałem, zaspany jeszcze byłem :(
A coś takiego ? http://allegro.pl/hit-elm-327-micro-...851715622.html czy takiego http://allegro.pl/euroscan-elm-327-1...894619156.html
Przeczytanie tamtego obszernego tematu odradzam- można tylko nabrać wątpliwości.
Ten na blutacza nie działa z Multiecuscan (sprawdzałem). Wydaje się, że wsadzają tam jakieś beznadziejne moduły.
Można kupić zwykłego na USB od pt-digital albo pm-factory i w formularzu zaznaczyć, że ma działać we Fiacie z innymi podzespołami niż silnik (sami usuną ten rezystor- przynajmniej tak piszą na aukcji- ja nie zaznaczałem tej opcji w związku z czym usunięcie rezystora spadło na mnie).
Chcesz szczegółowe info co i jak zrobić to wal na priva.
Pozdr.
Ktoś, coś, dziś?
Bo może udałoby mi się wpaść na chwilę.
Jak Coxu będzie to i My z Magdą będzimy :)
to ja odpuszczam bo się znowu będą napinać z coxa że go gnój wyebał :lol:
cox wie ;)
a tak powazniej to nie wiem co tam sie urodzi na wieczór
ja bede!!! jak chcecie to i z Dżastiną
no ok to ja nie przyjadę jak nie chcecie
kto dzisiaj ma zamiar być? Jak coś to zielony parking koło klubu strefy zagłębia, bo tydzień temu, coxu objechał dookoła zielony i nikogo nie widział
Wszyscy na Top Gear'a patrzyli :)
Bedzie ktos dzis?? :)
Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka
Jestem nowym użytkownikiem forum i alfy i chciałbym dołączyć do wspólnych spotkań i mam pytanie czy teraz w tym okresie spotykacie się tylko na podziemnym parkingu? Pytam się żeby nie błądzić po całym terenie i czy w ramach spotkań są robione jakieś wspólne przejazdy?
Sent from my RM-941_eu_poland_376 using Tapatalk