I saszetkę ;) ;) ;)
Printable View
Dobrze, dobrze, ratuj póki się da, coraz mniej takich aut więc szkoda zajeździć i zezłomować.
W tym rzecz właśnie.Jedna już mnie opuściła.Łzy mi w oczach stały jak kątową w ręku trzymałem zważywszy,że była pierwsza,dlatego decyzję podjąłem taką a nie inną.
Łukasz , ale pamiętaj że serducho poszło w dobre ręce :)
mam pytanie który i gdzie znajduje się czujnik odpowiedzialny za tą kontrolkę bo chyba ma jakieś zwarcie i cały czas się świeciZałącznik 237902
Zdaje się że ta ikonka jest ściśle zwiazana z temperaturą płynu chłodniczego i chyba nie ma nic wspólnego z jego stanem w zbiorniczku wyrównawczym
- - - Updated - - -
czujnik w zbiorniczku ma ikonkę na chek panelu i pokazuje za niski stan płynu chłodniczego
- - - Updated - - -
czujnik w zbiorniczku ma ikonkę na chek panelu i pokazuje za niski stan płynu chłodniczego
Instrukcja mówi o zbyt wysokiej temp.płynu chłodniczego.
Zobacz czujnik temperatury przy termostacie jest na dwa piny jeden jest od wskażnika drugi od światełka awarii i pewnie jest urwany
Te samochody na swój wiek były mega wypasione pod względem kontrolek pokładowych.
jak włożyłem LEDy w pozycje i podświetlenie tablicy rej. to mam brak oświetlenia, jak w autach z CANem :)
Pablo. jesteś miłośnikiem 155 podobnie jak ja i powinieneś wiedzieć, że do takich fur LEDów wkładać się nie godzi.
Panowie przeglądałem sobie różne portale ogłoszeniowe w Europie i z przykrością zauważyłem , że Alfa 155 V6 robi się większym rarytasem niż Q4. Poliftowej V6 już od dłuższego czasu nie widziałem żadnej na sprzedaż. Ciekawe jak wygląda sytuacja u nas na forum. Sikora 155 V6 poszła u mnie na części, więc jednej sztuki z forum już nie ma. Ja moją sztukę jak najbardziej posiadam i stoi w garażu. Poliftowa czarna V6 Artasa też ma dobrze u nowego nabywcy. Andrew też ma poliftową i to jedyne polifty jakie znam w Polsce. V6 przed liftem posiada jeszcze Łukasz , Andrew ma 3,0 jeszcze . Czy tylko my jedyni mamy jeszcze nasze V6 , czy więcej sztuk się ostało?
Potwierdzam moja ma się wyśmienicie i czeka na nowy sezon będę musiał z aktualizować mój temat
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Ja posiadam 155 v6 1994 przedlifta posiada może ktoś z was rozpurke ? ps
Oj , V-ek na Forum jest w cholere . Kotlet ma chyba przedlifta , ja na razie też ... ale nie wiem co z nią zrobie .
Dziaru wyrwałeś ją od łukasza?
Panowie, potrzebny komp i wiązka do V6. Jakieś propozycje? Od 164 komp by pasował?
wiązkę mam a o kompa pytaj Marcina od 164 nie pasuje
Jutro zadzwonie. Marcin kompa nie ma.
Wiązka mojego dawcy jest poszarpana i poizolowana. Komp rozszabrowany.
Ile znaczy normalny, kumaty mechanik...
Moja V6 unieruchomiona swego czasu (kilka miechów temu w sumie) po ładowaniu podpiętego do auta akumulatora (zaczęły wariować przekaźniki, sprężarka od klimy załączała i się i rozłączała jak głupia itd.) mimo dwóch warsztatów obok mojej firmy nikt nie był w stanie mi pomóc. Ostatecznie wymieniłem niepotrzebnie cewkę i świece i padło, że to najprawdopodobniej przekaźnik od cewki poszedł.
Dzisiaj auto pojechało do warsztatu LPG szwagra, który pracuje u najlepszego magika w tym temacie w Bydgoszczy.
Uruchomił auto w 5 minut. Diagnoza - zfajczony przekaźnik od wtryskiwaczy.
Jutro będzie go szukał (do dostania?).
P.S. Pierwszy raz jakakolwiek moja Alfa na lawecie :(
Uważam, że nie było sensu robić tej fotki.
Dobrze że naprawiona bo w dzisiejszych czasach zdjęcie tego modelu na lawecie = ostatnia podróż na złomowisko.
Nie zabobony, ale takie foty stanowią pożywkę dla lamusów co na Alfy Romeo najeżdżają, choćby tu na naszym miłym forum.
Dokładnie ten.
BOSCH 0332014112
Koledzy potrzebuje rady kupiłem komplet felg 17 ale wymagają one malowania i tu jest moje pytanie jaki kolor wybrać mam 3 do wyboru biały,grafit lub złote takie jakie miał u siebie Łukasz http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/01/75.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/01/76.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/01/77.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/01/78.jpg
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Zlote.
A co w ogóle z Alfa Lukasza, ma ja jeszcze, ktokolwiek widział ktokolwiek wie?
Grafit:).
Niech jeszcze ktoś doradzi Ci kolor biały, wtedy będziesz miał jasność jaki wybrać:).